自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好耐無影過証件相,今日去影,見到佢用部DC 影,出黎既效果好差,係咪間間都係咁架。

男爵府

回覆:其實而家影証件相,係咪求其囉部DC 影架呢?

我自己用入門單反,果次諗住出去影一定好d,去左樓下間影相舖影,點知佢用最普通傻瓜機同我影,d質素真係想打爆佢。 d相完全唔得,浪費晒我既錢。
而家我叫c6同我係屋企影,重可以整走暗瘡
你出去影可以去快圖x, 我果次去買野見佢地用單返影,點都比普通傻瓜機好

男爵府

細相舖唔肯俾錢,佢地既機可能重差過自己果部

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

用相機影左,自己dl個software 落黎整,整完去快吐美晒4R相,再自己cut 1開8,平靚正

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

搭單問下, 點至可以resize 完d 相後, d 相都可以好sharp?

我自己影證件相 (用單反450D影), 有次入境處既人話我d 相唔夠sharp, 驚落唔到去本護照度, 不過最後都搞得掂.

大宅

我都覺佢地係相賺到盡囉,我以後就算晒相,都一定唔會幫襯佢呀

伯爵府

環保接龍勳章

我用手機咋, 用photoshop執光暗整size再去快圖x晒, 好平, 一蚊幾毫有四張, 幾蚊一打. 好多小型晒相鋪寫住唔幫客晒自製證件相.

大宅

引用:我用手機咋,+用photoshop執光暗整size再去

原帖由 於 13-12-28 發表
我用手機咋, 用photoshop執光暗整size再去快圖x晒, 好平, 一蚊幾毫有四張, 幾蚊一打. 好多小型晒相鋪寫住唔 ...
我都覺得用手機影靚好多,咁影完可以點比相舖晒出黎呀?

伯爵府

環保接龍勳章

回覆 long170908 的帖子

我會用photoshop執, 整定3r size, save係手指去晒, 或者網上沖印仲方便.

long170908  thank   發表於 13-12-28 22:32

男爵府

引用:用相機影左,自己dl個software+落黎整,整

原帖由 jkbabe 於 13-12-28 發表
用相機影左,自己dl個software 落黎整,整完去快吐美晒4R相,再自己cut 1開8,平靚正

...
請問 點度尺寸?

例如:40x50mm的相 係電腦睇 點度尺寸
唔該!

伯爵府

引用:我用手機咋,+用photoshop執光暗整size再去

原帖由 於 13-12-28 發表
我用手機咋, 用photoshop執光暗整size再去快圖x晒, 好平, 一蚊幾毫有四張, 幾蚊一打. 好多小型晒相鋪寫住唔 ...
請問用咩apps呀?

伯爵府

環保接龍勳章

回覆 lamwater2302 的帖子

我唔係用apps, 用photoshop

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+jkbabe+於+13-12-28+發表用相

原帖由 心大心細 於 13-12-28 發表
請問 點度尺寸?

例如:40x50mm的相 係電腦睇 點度尺寸
你只要dl左個software 然後up 上去,就會1開8,去快吐美晒4R之後自己跟線cut 就ok

伯爵府

引用:電腦都有隻可以。。down做証件相Ser下就見

原帖由 nana888 於 13-12-28 發表
電腦都有隻可以。。down做証件相
Ser下就見
但我就唔會用黎真係申請証件 影出黎好似真係爭d 無謂到時搞唔到 ...
同意,見工交表DIY冇問題
visa證件相要跟足規矩,唔好執得太靚,尤其美國visa,最好影到個樣十下十下佢地至like

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+草+於+13-12-28+發表我用手機

原帖由 long170908 於 13-12-28 發表
我都覺得用手機影靚好多,咁影完可以點比相舖晒出黎呀?
過去電腦fit返size先可

男爵府

引用:Quote:原帖由+心大心細+於+13-12-28+發表請

原帖由 jkbabe 於 13-12-29 發表
你只要dl左個software 然後up 上去,就會1開8,去快吐美晒4R之後自己跟線cut 就ok

...
借問聲 個software嘅名係?
many thanks…

首頁

尾頁

跳至