論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

今日接左個印傭, 我很幸運, 佢唔錯.........

今日去 agent 度接左個印傭 (本地完約, 同一僱主4年) 返到我屋企樓下, 我買左個波仔咖哩牛腩飯比佢食, 佢話好味道..

佢一食完 lunch 已經自動波幫我清潔間屋, 真係唔駛我教, 一手一腳自己黎, 做野快手又企理, 我個奄尖奶奶都話ok...

最重要係我個仔(1.5歲), 訓醒一見到佢就同佢笑, 跟住姐姐抱佢佢又肯, 我抱返亞仔, 亞仔竟然避開我, 唔比我抱...

後來我比左封利是佢 ($100) 佢鬼咁開心....

之前個agent 話佢前4年都比佢個太太地獄式訓練, 黎到我度唔駛點教, 我都唔係好信, 原來係真.....

我呢個 agent 都唔錯, 跟野跟得好足...

感謝主, 比我請到個好印傭
主 賜 平 安

民房

Re: 今日接左個印傭, 我很幸運, 佢唔錯.........

You are very good luck, but I think you need to see her few month, because my bunbun in the first 2 month is good but the following is i need to tell her what to do what to do????
Is very tired.
so I will fried her also and get the indonesian.

珍珠宮

Re: 今日接左個印傭, 我很幸運, 佢唔錯.........

希望我個印傭唔會"新屎坑"
KIKIBB女 寫道:
You are very good luck, but I think you need to see her few month, because my bunbun in the first 2 month is good but the following is i need to tell her what to do what to do????
Is very tired.
so I will fried her also and get the indonesian.
主 賜 平 安

複式洋房

我請個印印尚有1 個月就到一年, 佢頭個半年ok架, 我奶奶都話她好, 現在就唔係幾好, 叫佢做野, 時常唔記得, 奶奶叫佢做野就塊面黑哂, 奶奶同我話: 以前佢婆婆前婆婆後, 現在不叫我啦, 我都覺得佢做野lazy 了, 有時仲自言自語 , 我懷疑佢唔知係唔係short short 地, 所以想換個印印, 你pm 我你的agent 資料給我, 唔該哂

珍珠宮

Check PM la
danica 寫道:
我請個印印尚有1 個月就到一年, 佢頭個半年ok架, 我奶奶都話她好, 現在就唔係幾好, 叫佢做野, 時常唔記得, 奶奶叫佢做野就塊面黑哂, 奶奶同我話: 以前佢婆婆前婆婆後, 現在不叫我啦, 我都覺得佢做野lazy 了, 有時仲自言自語 , 我懷疑佢唔知係唔係short short 地, 所以想換個印印, 你pm 我你的agent 資料給我, 唔該哂
主 賜 平 安

珍珠宮

我個印印佢有好重既家庭負擔, 所以好乖, 個agent話我好彩, 佢見好多印菲傭, 呢個真係10年都遇唔到1個..........
主 賜 平 安

複式洋房

ecling 寫道:
我個印印佢有好重既家庭負擔, 所以好乖, 個agent話我好彩, 佢見好多印菲傭, 呢個真係10年都遇唔到1個..........

Congratulation.....

大宅

pls pm the agent to me, thanks.

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章

恭喜你
HIMMAMA3  男爵府

子爵府

sorry,唔系潑涼水,工人既野睇多一排先(系經驗)唔系最後失望既系自己.起訴睇2-3個月.good luck.

民房

恭喜妳~~

我個bun bun都同妳既印印差不多, 而家黎左7個月, 一切依舊日日清潔屋企, 廁所都洗9個字, 風雨不改, 仲要照顧我個7個月大既洋洋每日起居飲食, 我自慚不如.

鼓掌
洋洋是上天賜給我們最好的禮物

別墅

mw7183 寫道:
sorry,唔系潑涼水,工人既野睇多一排先(系經驗)唔系最後失望既系自己.起訴睇2-3個月.good luck.
認同
我個預產期係12/3/04 又期待又緊張亞[/quote] :-D :lol: :-) :lol: :-P :roll: :pint: :hammer:

男爵府

[quote]mw7183 寫道:
sorry,唔系潑涼水,工人既野睇多一排先(系經驗)唔系最後失望既系自己.起訴睇2-3個月.good luck.[quote]

同意.........仲有唔好佢一做好就下下用$打賞..........第時唔比$..........佢地就會唔多高興架..........希望呢個真係好啦.

珍珠宮

多謝咁多位既經驗, 我會睇實D佢, 我都會要佢樣樣做到足, 一有唔妥就要出聲話佢............
亦唔會用$打賞佢, 每個月都出足$3400啦, 係咪
主 賜 平 安

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

ecling,
塞翁失馬,焉知非福,真系好 deng 你開心,吾該你 pm agent d 資料比我,遲 3 個月淪到我煩 lar。

大宅

congratulations! hope you can keep this good performance and relation

侯爵府

畀面勳章

Congratulations 我成日同我工人講,妳對我好,我對妳好 5好成日話啲太太5好.....如果妳哋做得好,啲太太實對妳好好 ka

其實佢哋係出面有時識到啲害群之馬,真係冇辨法 唯有每次放假後都同佢briefing,關心吓佢識咩fd law

複式洋房

ecling,

Can you pm me your agent's telephone number?

Thanks

ecling 寫道:
今日去 agent 度接左個印傭 (本地完約, 同一僱主4年) 返到我屋企樓下, 我買左個波仔咖哩牛腩飯比佢食, 佢話好味道..

佢一食完 lunch 已經自動波幫我清潔間屋, 真係唔駛我教, 一手一腳自己黎, 做野快手又企理, 我個奄尖奶奶都話ok...

最重要係我個仔(1.5歲), 訓醒一見到佢就同佢笑, 跟住姐姐抱佢佢又肯, 我抱返亞仔, 亞仔竟然避開我, 唔比我抱...

後來我比左封利是佢 ($100) 佢鬼咁開心....

之前個agent 話佢前4年都比佢個太太地獄式訓練, 黎到我度唔駛點教, 我都唔係好信, 原來係真.....

我呢個 agent 都唔錯, 跟野跟得好足...

感謝主, 比我請到個好印傭

複式洋房

Please pm your agent to me, as I am looking for a new domestic helper. Thanks.

珍珠宮

多謝你地既回應, 我都係咁話.....[quote]
PW530 寫道:
Congratulations 我成日同我工人講,妳對我好,我對妳好 5好成日話啲太太5好.....如果妳哋做得好,啲太太實對妳好好 ka

其實佢哋係出面有時識到啲害群之馬,真係冇辨法 唯有每次放假後都同佢briefing,關心吓佢識咩fd law
主 賜 平 安

首頁

尾頁

跳至