美容扮靚

跳至

首頁
12345...95

尾頁

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

吉之島$10店的驚喜

最近聽d網友介紹, 走去吉之島$10店尋寶, 原來真係好多筍野 最近買了 :

1) 粉紅色樽的清洗粉卜液 - 正 粉卜既千年老積都起晒, 變返白色 - good

2) 白色海棉 - 用來清潔起積一流, 輕易擦得乾淨

3) q10 handcream - ok, 搽完好滑

4) eyeshadow & eyeliner - 麻麻,5係好貼&好易甩

5) d 意粉sauce & curry sauce 磚 - @$10-, 抵 & 好味

6) 有個'炭'字既白色裝洗面foam & 落妝cream, 超乾淨, 略乾~ 乾性skin 夏天用 ok, 油性skin人用very good

大家仲有咩好推介呀?? share 下 :lol: :lol:

NanaPig   1 同 2 都買過... 1 依家都用緊~~~  發表於 12-8-6 23:48
faye723    發表於 12-7-21 23:21
judyyumama    發表於 12-7-17 17:01

水晶宮

Re: 吉之島$10店的驚喜

仲有無筍野??

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

q10 TONER

複式洋房

請問 (2) 的白色海棉是用來做什麼?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

mswnn 寫道:
請問 (2) 的白色海棉是用來做什麼?

類似"激落君"!
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

水晶宮

hi, 0811

Q10 toner 我買左未用, 個sales話d人來親都掃幾支架wor.. ?-( ?-( 等我try下係未咁正先

各位, 仲有咩筍貨推介呀??

男爵府

好媽媽勳章

4色胭脂...正

男爵府

畀面勳章

等我都去see see 先, cwb果間呀??

複式洋房

響其他網頁吉之島$10.-店Skincare & makeup, 哩個話題都不知幾hot呀!
以下是最多人買 & 好多好評的必買品, 好多時返貨都即刻比人買曬, 我諗係d學生, 日日都去 "急"住啦.

1) 俗稱 "黑面" = 有個炭字&有個黑面公仔=mask, 清黑頭一流.
2) 俗稱 "白面" = 有個炭字&有個白面公仔=泡沫潔面乳, 洗得乾淨又唔會乾.
3) 俗稱 "灰面" = 有個炭字&有個灰面公仔=深層卸妝乳, 落妝好乾淨, 但有d sis 反映用完比較油.
4) 綠色花花睫毛拑, 較曬pro, 用完極有3D feel
5) 黑色公主鏡, 好有Anna Siu feel, (我咁耐都買唔到呀!!)
6) 蘆薈化妝水.
7) Q10化妝水.
8) 目力5色眼影(D色好出, 同keep得好耐, 綠色系列最多人買)
9) 洗粉樸水.
10) 洗m水.

講住咁多先, 等其他sis都報下料.

jloklok  what a cute id!  發表於 11-11-17 16:17

水晶宮

hi, 大蘋果

我有 :

俗稱 "黑面" = 有個炭字&有個黑面公仔=mask, 清黑頭一流.
2) 俗稱 "白面" = 有個炭字&有個白面公仔=泡沫潔面乳, 洗得乾淨又唔會乾.
3) 俗稱 "灰面" = 有個炭字&有個灰面公仔=深層卸妝乳, 落妝好乾淨, 但有d sis 反映用完比較油.
) Q10化妝水.
9) 洗粉樸水.

all very good

但咩係 ;
4) 綠色花花睫毛拑, 較曬pro, 用完極有3D feel
8) 目力5色眼影(D色好出, 同keep得好耐, 綠色系列最多人買)
10) 洗m水

我好似無咩印像見過既?? ?-( ?-( 有無相可以睇下?

男爵府

邊道有吉之島$10店呀,唔該

水晶宮

我 especially 想知道, 咩係洗m水?? ?-( ?-(

大宅

Kowloon

Lok Fu
Kowloon City Plaza
Jordan
Sham Shui Po

N.T.

Yuen Long
Fanling

HK Side
Sheung Wan
Wanchai
North Point

For more details, pls go into below website.

http://www.jusco.com.hk/chi/index.htm

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

唔係間間有齊以下化妝品買架

佐敦個間冇乜選擇,將軍澳廣場得兩三款以下推介,睇人地個blog 就見荃灣廣場好多款!
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

複式洋房

多利是 寫道:
我 especially 想知道, 咩係洗m水?? ?-( ?-(

我都好想知咩係洗M水 ? THX!!
:-) :-D

複式洋房

我唔識點樣post d相上黎,
洗M水 = M到的日子,弄髒了用來洗的.

c.yiki  原來有d咁好既野架?!!  發表於 11-5-24 10:30

大宅

hi, 大蘋果

但咩係 ;

複式洋房

綠色花花睫毛夾 = 要黎夾眼睫毛等佢曲d呢!d網友試過最好用係哩款,夠曬專業,夾完好有立體感.(外盒係透明有d綠色花花)響sa sa 要賣幾拾蚊.

目力6色眼影(我打錯左5色) = 即係大創出果隻目力眼影,一盒有6隻色果款.
好易上色,d色唔容易跌,多眼油都唔會溶,勁推介.

mimosa 寫道:
hi, 大蘋果

但咩係 ;

大宅

唔該曬, 等我買黎試下先

大蘋果 寫道:
綠色花花睫毛夾 = 要黎夾眼睫毛等佢曲d呢!d網友試過最好用係哩款,夠曬專業,夾完好有立體感.(外盒係透明有d綠色花花)響sa sa 要賣幾拾蚊.

目力6色眼影(我打錯左5色) = 即係大創出果隻目力眼影,一盒有6隻色果款.

[quote]
mimosa 寫道:
hi, 大蘋果

但咩係 ;

[/quote]

大宅

唔該曬, 等我買黎試下先

大蘋果 寫道:

[quote]
mimosa 寫道:
hi, 大蘋果

但咩係 ;

[/quote]

首頁
12345...95

尾頁

跳至