自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

庸醫一名!! 信佢就死得人多!!!

離譜庸醫!!!! 真係好氣憤!

我老友睇中醫, 發現右邊頸腫起一團, 中醫話可能係甲狀腺問題, 叫佢快快睇西醫照超聲波.

朋友搵番平時睇開傷風感冒嘅女醫生
同佢講中醫嘅建議, 話佢知條頸有舊野腫起
個女醫生望都唔望, 摸都唔摸吓, 就話 : "無端端照咩?"
佢都冇聽清楚我朋友講, 就自己一輪咀廢up
話咩"在醫療角度, 外觀唔係咁重要, 我地又唔係做美容, 唉...而家d年青女士都係貪靚...."
但我朋友從無講過外觀美醜問題
淨係想醫生睇吓條頸發生咩事, 點解有一舊野喺度

好不容易, 醫生寫紙比佢照完超聲波, 隔幾日睇報告
照到有個4cm的瘤
但醫生竟然話 : "你冇痛冇唔舒服, 即係冇事, 一年後番黎覆診啦"
我朋友奇怪, 就問 : "瘤喎....? 咁係咩類型嘅瘤呢? 係咪應該做d化驗好d?"
醫生堅持佢嘅診斷, 咁我朋友都冇計, 唯有睇另一個醫生.

結果, 佢被轉介去睇腫瘤科醫生, 証實係甲狀腺腫瘤.

6月6日, 手術後即場化驗腫瘤, 係惡性, 即係Cancer! 我朋友而家仲喺醫院等詳細報告, 再決定點樣打呢場仗.

[size=large]呢個女醫生, 如果我朋友信佢, 一年後都唔知有冇命搵佢覆診啦!!!!

個女醫生叫[size=x-large]"專搵丁", 在"垃圾灣"有幾間診所. 佢當值的時候, 候診室一定連環不停播住佢賣廣告的video.

"專搵丁"女醫生 - 無醫德, 連做醫生基本嘅"望聞問切"都唔識, 亂咁斷症. 大家一定要小心, 無咩事就唔好睇佢!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 庸醫一名!! 信佢就死得人多!!!

可唔可以pm話我知邊位

大宅

大宅

專搵丁
垃圾灣???

I already gave my best and I have no regrets at all 8-)

水晶宮

She stay at Metro City clinic weekday morning!!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

哇!!!甘賤既......!!!!
邊個!!講出黎唱衰佢!!!!

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

咁衰架
雖然我在線,但可能行開左

子爵府

複式洋房

請公開佢個名啦,要做福人群呀!

大宅

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

可唔可以pm話我知邊位
http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb69.gif[/img]

複式洋房

唔好意思! 請問個庸醫究竟叫咩名? ?-(

大宅

好媽媽勳章

請問垃圾灣响邊度呢????

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

你朋友應該投訴呢位庸醫,免得繼續禍害他人.,

男爵府

大宅

Junk Bay=將軍澳[quote]
gjorklau 寫道:
請問垃圾灣

大宅

民房

唔想醫就咪鬼學人做醫生啦!!

最憎冇醫德,鬼唔望佢下次到佢自己!

大宅

我估係朱蘊x。
係盈記既。

伯爵府

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至