跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

逸東商場蔡學勤醫務所!!!!千萬不要再去!

名為(蔡學勤醫務所),可永遠只得一位黃家麟醫生!一直都很不錯,尚算細心!怎料今日我老公生病去看才知道換了醫生
呢位沙X儒醫生真係唔知點做醫生!
話說今午老公去看,入到去才知轉了醫生,一坐低
醫生:有咩唔舒服呀
老公:可能因昨天吃了薯條...還未講完
醫生好不耐煩說:得啦,呢D野你唔需要講,你只係需要話我知咩唔舒服,有無咳,有無鼻水,等等
我老公火都來了,想和他吵過,可是因喉嚨真係好痛就忍佢
佢居然連最基本用聽筒都沒有,然後只寫下要咩藥,就好趕咁叫我老公出去等取藥
當自己係神醫咩,呢D都算係醫生來嗎?我哋已找了有關人士幫忙,會有人去跟進呢件事,呢個醫生會星期一至五會係度,星期六日就係黃醫生,真係未遇過D咁無醫德的醫生,只為搵錢而做醫生,沒有醫心,對面這間是曾出現配錯藥的,都已沒人幫襯,全個逸東唯獨只得番呢間,本來都OK,現在有了他真不知所謂,大家千萬別帶小朋友去呀,如果唔係真係都唔知開咩藥, ?-(

伯爵府

魅力王子

Re: 逸東商場蔡學勤醫務所!!!!千萬不要再去!

oh......really bad doctor ~!

now your husband fine little yet?take care~!

珍珠宮

shah 寫道:
oh......really bad doctor ~!

now your husband fine little yet?take care~!

你回家啦,真係TOO BAD呀,咩都唔望吓就開藥,有抗生素,老公吃完一直好辛苦好暈,同個喉嚨勁拿!一起了藥就大昏迷,到吃飯我叫他吃了,又吃了藥又在睡!

珍珠宮

之後我哋搬來呢半年多都係一直睇開黃醫生,佢算係一位好有耐性又有心的醫生,比我以前睇開這些都算叫細心些,不錯的,我哋又時時都咳,氣管唔好,都常要去看,那黃醫生通常都係一入到去問有咩唔舒服呀,最近係咪唔敢訓或好累呢,或會問,有否食過D咩東西呀,我前排先看完都係黃醫生呀,今天老公一到房一看才知換了新醫生,老公咪照平時咁話比醫生佑昨天吃了薯條,都未講完,佢已不耐煩了,叫老公唔需要同佢講呢D野喎,串爆呀 ,老公真係痛到講野都好痛,先不想和他吵,如平時一定和他理論一下,條氣難下呀,明天會有人去這找這醫生談談了,真係太過份

大宅

黃醫生係好細心,但我兩個仔睇過唔夾,對面又配錯藥,
so我寧願遠d都同佢地出番荃灣睇

珍珠宮

loknammama 寫道:
黃醫生係好細心,但我兩個仔睇過唔夾,對面又配錯藥,
so我寧願遠d都同佢地出番荃灣睇

係呀,我睇過咁多醫生,佢係最細心的一個,藥都OK!對面配錯藥這間永遠都只見到開著部大電視,但一個人都無

伯爵府

係呀!似前黃醫生好好架!好有耐性。我個仔最怕比人睇喉嚨成日都咬住支木唔肯放!黃醫生就會試幾次!但今次睇沙醫生我都覺得佢冇咩耐性睇?因為我有個仔有兩隻消炎藥唔食得!我就話比個沙醫生知.咁佢就即時話咁即係咩消炎藥都唔食得啦! 我就話唔係呀!黃醫生開過其它消炎藥比我個仔架只係兩隻唔食得 咁佢就完全唔答我!跟住就講得啦你出去

男爵府

大廚勳章

咁大家知唔知逸東仲有咩醫生好呢?? thx~

珍珠宮

哈哈媽咪:
係呀,對小朋友好有耐性,又會同小朋友傾吓計,,送貼子,哈哈!
你何時去睇過呢個姓沙的垃圾呀,佢真係好無耐性,病人問多句都唔得,一句得過來,串到死,不可一世咁!佢只係會感到上班好辛苦,快快問病人要咩就得,佢係完全唔會理你講咩,只想快完成工作,我都好想知呀,強烈反對呢個沙垃圾,呢個邨唯一呢間診所都無個好醫生,調走位好醫生,整舊垃圾入來醫人,有無攪錯呀,一定會再向有關人仕爭取到底,再唔係,會日日打去診所問姑娘,要求黃醫生快些調返入來呀

珍珠宮

臭bb媽咪 寫道:
咁大家知唔知逸東仲有咩醫生好呢?? thx~

無啦,只得兩間診所,都係商場這兒,一間是曾出現配錯藥事件上了港聞的,都無人敢再去啦,唯對只得番呢間,都比呢個PK醫生攪到咁!

伯爵府

上星期個仔傷風睇沙醫生!食完晒藥2日又流返鼻水! 我都係等黃醫生響處先再睇

珍珠宮

哈哈媽咪 寫道:
上星期個仔傷風睇沙醫生!食完晒藥2日又流返鼻水! 我都係等黃醫生響處先再睇

我老公今日都還未好,好辛苦,如要再看,都唯有等星期六日黃醫生回來才去呀,那可能日後星期六日都勁多人

民房

唉...黃X麟醫生都好極有限, 佢係咸濕仔黎架. 有次我睇佢, 嘩! 中途電腦淫聲大作, 幾尷尬呀. 我懷疑佢之前睇緊咸片暫停咗, 唔小心掂到d掣啦!

伯爵府

醫務所有2個姑娘架!如果佢睇3級個2個姑娘都聽到啦!何況裏面打通晒!而且有一個做左幾年應該同蔡醫生好熟會投訴

民房

我都係講出黎提醒吓各位姊妹啫, 其實我都唔係投訴佢對我做過任何嘢, 佢咸濕唔關我事, 不過我唔會再睇佢囉; 更一定唔會帶細蚊女睇佢勒, 咁嘔心 :cry:

伯爵府

今日我再去睇沙醫生!佢既態度明顯變左好多!我覺得佢好細心!慢慢聽我講.我問的問題又慢慢解答我!同我個仔響醫生房內攪攪鎮都冇話佢!因為我個仔要好有耐心先睇得到! 不過在外面等就會等耐左!

珍珠宮

郭平 呢位區議員真係做到野,做事能力高又快,又認真!
我哋之前這天已和他設訴了,後來還收到他的信件,說已跟進了呢件事,也找人同佢講過呢件事,你估佢唔驚咩,係咪想無得做呀,聽你咁講,都順番條氣!

珍珠宮

原文章由 lady208 於 07-6-15 10:02 AM 發表
唉...黃X麟醫生都好極有限, 佢係咸濕仔黎架. 有次我睇佢, 嘩! 中途電腦淫聲大作, 幾尷尬呀. 我懷疑佢之前睇緊咸片暫停咗, 唔小心掂到d掣啦!

吓...佢咁都得!!!!!我下次帶個囡囡去睇佢,都係小心d!!!!!!!mouth:

首頁

尾頁

跳至