嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

兩歲大但半夜仲係成日醒?

囡囡半夜醒好多次,點解呢?點樣先可一覺

男爵府

Re: 兩歲大但半夜仲係成日醒?

我個仔兩歲前都係咁,晚晚都醒幾次搵我,終於我頂唔順將佢擺係我張床一齊瞓,先至可以一覺天光,不過瞓到而家四歲半都仲要同我瞓囉。

別墅

佢已經日頭

別墅

但我又唔想同佢

別墅

請指教

禁止訪問

男爵府

會唔會係你日頭攬住佢訓或者抱得多?
會唔會係佢著得衫多熱醒?

複式洋房

咁佢起身有冇話要乜, 有冇扭計?
要了解下究竟是乜問題先, 是肚餓?
是日間睡太多,要起身玩? 要同媽媽睡?
你又如何處理? 有時BB好識蝦人,
我個仔曾經無端端半夜起身, 我就比佢同我睡,
佢好快睡返, 但睡過一次之後, 佢晚晚起身扭同我睡,
我恨下心場, 唔理佢, 讓他喊到收聲, 其實成屋人都唔使睡,
若果你要佢獨立就要恨心, 第一晚喊一個鐘,
第二晚喊45min....喊左成個星期之後,佢知道無用,
佢就唔會再扭,自己睡天光.
所以如果你肯定佢唔係唔舒服, 在安全情況下,
當然我同老公在黑暗中扮睡覺望住佢, 等佢睡著先去同佢抹眼淚, 個地下都有個小漬水[口水+眼淚+涕]....要好忍得ka!!!

複式洋房

咁佢起身有冇話要乜, 有冇扭計?
要了解下究竟是乜問題先, 是肚餓?
是日間睡太多,要起身玩? 要同媽媽睡?
你又如何處理? 有時BB好識蝦人,
我個仔曾經無端端半夜起身, 我就比佢同我睡,
佢好快睡返, 但睡過一次之後, 佢晚晚起身扭同我睡,
我恨下心場, 唔理佢, 讓他喊到收聲, 其實成屋人都唔使睡,
若果你要佢獨立就要恨心, 第一晚喊一個鐘,
第二晚喊45min....喊左成個星期之後,佢知道無用,
佢就唔會再扭,自己睡天光.
所以如果你肯定佢唔係唔舒服, 在安全情況下,
當然我同老公在黑暗中扮睡覺望住佢, 等佢睡著先去同佢抹眼淚, 個地下都有個小漬水[口水+眼淚+涕]....要好忍得ka!!!

首頁

尾頁

跳至