單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

同d仔女講,話我申請法援搞離婚做得太絶,我只係想快d處理,搞清楚物業處理,況且係佢出面有女人,佢又唔肯搬走,叫我點可以再同佢住埋同一間屋,之前大家傾協議佢又好似撩交打咁,根本乜都傾唔到。我係一個冇收入嘅家庭主婦,唔申請法援律師,就會比佢繼續洽。
我同佢講我申請咗家事調解,咁就慳時間同埋訴訟費,我話會有人再通知佢,佢竟然同我講"你慢慢等",即係佢唔會去家事調解。

複式洋房

回覆:申請法援離婚,竟然話我做得太絕

既然都決定左,唔好理佢喇,要煩既野已經夠多,仲要為佢傷神,他們現嗎

別墅

回覆:申請法援離婚,竟然話我做得太絕

3月24日上第一堂,真係想快d到嗰日,不過到時法援唔知批未,可能要自己上庭。

別墅

回覆:JamKen 的帖子

佢點解要同d仔女咁講,點解要仔女介入呢件事,根本傷害緊對仔女。話我係一個好媽咪,但唔係一個好老婆,係佢沉迷色情聊天室同埋係QQ同d唔相識嘅女仔傾計,冷落我,係仔女面前藉口話因為我先令佢係出面有女人,我對佢唔好就唔會問外家借錢頂頭家,呢個男人做錯事一d歉疚都冇。

別墅

回覆:JamKen 的帖子

佢兇我話"你下個月睇下點",我懷疑佢想响層樓度落手。

大宅

引用:佢兇我話"你下個月睇下點",我懷疑佢想响層

原帖由 candyl 於 14-01-17 發表
佢兇我話"你下個月睇下點",我懷疑佢想响層樓度落手。
釘佢契啦

[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

別墅

回覆:jocola 的帖子

有離婚訴訟應該釘咗契,不過唔知佢會唔會向d三四線財務公司借貸,到時判物業時,扣除欠債,再平分可能所餘無幾。

首頁

尾頁

跳至