跳至

首頁

尾頁

別墅

4D不是26週後才照嗎?咁早照有什麼用呀?

洋房

原文章由 irinesly 於 07-7-29 16:58 發表
4D不是26週後才照嗎?咁早照有什麼用呀?

我地去照就好似做例行檢查咁,度下個bb既長度呀、重量咁之嘛

睇住佢大,都幾得意架!:lol:
~~~咁快有兩個bb,要炒下股減壓~~~

別墅

BB由無到有,真係好奇妙.:-P

見到佢在肚裡周圍動,感覺仲好開心

洋房

原文章由 irinesly 於 07-7-31 18:19 發表
BB由無到有,真係好奇妙.:-P

見到佢在肚裡周圍動,感覺仲好開心

係呀係呀!我放左醫生俾我隻dvd落psp度,久唔久就睇下

[ 本文章最後由 vinwin 於 07-8-2 09:35 編輯 ]

民房

你哋好呀!

我都係準爸爸呀....睇到你哋之前講照4D好平呀..我哋喺元朗照要$700 呀...仲只係2D咋....可以介紹吓果間MK比我嗎? 我太太昨日照過2D,醫生話比我哋知:{應該係仔呀},但我都好想好似妳哋咁有隻DVD呀....唔該介紹吓啦....謝謝

洋房

我都係準爸爸呀,我睇旺角惠豐中心黃樹邦,四個月大就有dvd,盛惠500,另藥20蚊一個星期﹝我地四星期覆診,所以580﹞:mrgreen:

[ 本文章最後由 vinwin 於 07-8-2 09:40 編輯 ]

複式洋房

其實我本人就覺得照結構好過照4d囉
橫掂都係要照架啦
照結構又可以睇呀b各部位健唔健康
器官好唔好
我照0個個仲有幾張4d 相包埋
我睇0個個係巫少慈醫生都係係旺角
又係$700 包 dvd
如果未去照既
不防考慮呢個醫生
佢都幾詳細架解釋得

:) :) :)

男爵府

candy靜兒 ,

我想問下只照4d得唔得呀,你有冇照到呀?有dvd?照幾耐??
謝謝你的回覆

複式洋房

原文章由 Doobi 於 07-8-3 14:04 發表
candy靜兒 ,

我想問下只照4d得唔得呀,你有冇照到呀?有dvd?照幾耐??
謝謝你的回覆

我冇照4d呀
我費事(side) 錢啦
我照左結構囉大約半個鐘

洋房

原文章由 candy靜兒 於 07-8-2 17:37 發表
其實我本人就覺得照結構好過照4d囉
橫掂都係要照架啦
照結構又可以睇呀b各部位健唔健康
器官好唔好
我照0個個仲有幾張4d 相包埋
我睇0個個係巫少慈醫生都係係旺角
又係$700 包 dvd
如果未去照既
不防考 ...

CAN I HAVE THE CONTACT NO .
THANKS
ANGELA

複式洋房

你地唔好客氣啦
都唔係我既功勞
都係呢個網d媽咪介紹我咋
唔係我都唔識搵啦!
有好野咪介紹返俾你地囉

(照結構性超聲波)
巫少慈醫生
旺角中心十九樓 1917-1919室
電話 2787 3830
快d book 啦
都幾full 架

[ 本文章最後由 candy靜兒 於 07-8-6 13:18 編輯 ]

男爵府

我想問下你地bb幾多週要book做4d呀

大宅

I visited Dr. Mo yesterday, super nice and good explanation Highly recommended!

About 4D, I think it is just an extra thing to earn money from parents not really necessary. Unlike structural scan which can tell you the problem of the baby ma But of course if you can afford, why not, but my own opinion is: I have to see this baby always once it comes to life... so I don't want to waste money to look at the 4D images (kind of scary indeed)...

別墅

I'm agree that 4D is not necessary.

2D is very important to check the baby' health.

別墅

4D 只是可以清楚一些知道BB的輪廓,

我都是想省一點錢去預備BB的用品,

留番一個秘密給自己,想想BB出生時的模樣吧!!

複式洋房

原文章由 vancouver 於 07-8-8 17:41 發表
I visited Dr. Mo yesterday, super nice and good explanation Highly recommended!

About 4D, I think it is just an extra thing to earn money from parents not really necessary. Unlike stru ...

巫醫生真係幾好人架

首頁

尾頁

跳至