自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

5, 6 歲小朋友用邊隻洗頭水好呢?

hi all,

想同個仔轉洗頭水, 6歲左右, 邊隻好呢
(髮質好軟, 永遠都唔會 '樹' 起 )

禁止訪問

Re: 5, 6 歲小朋友用邊隻洗頭水好呢?

洋房

你就好啦!個仔d頭髮唔會 '樹' 起,但我個仔d頭髮就永遠都會 '樹' 起 ,永遠都要剃頭,陸軍裝,所以啊仔成日都唔開心........ :-( :-( :-(

男爵府

越剷越硬...越硬越樹ma...
so that我由bb出世開始,..
死都唔俾人剃頭,99果邊唔like嫁
佢依家d頭髮又ling,又soft
我覺得chicco好..d味好elegant

Love is True~ :-D

男爵府

2019勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

試下留長佢啦, 到了某個程度, 會趺番落黎架 (地心吸力) 丫嘛!
梁媽媽

大宅

My 5 yr old boy is using Johnson's now. It's okay. I found some brands got conditioner too. He doesn't like to wash his hair for too long, thus, I can't buy those brands for him.

複式洋房

請問 6 歲仲適唔適合用, 會唔會係 for baby 多

thx ......

wo3wo2wo1 寫道:

大宅

I want to know too!

別墅

MY little one is using L'oreal Kids.

Not bad, she had been using it for over a year now, the hair is still very soft and shiny.

L'oreal has a lot of different fragrant mainly fruit fragrant.

洋房

一樣試過,比人話佢似椰樹和爆炸9,因為長咗都係"樹"起,無奈 :-( :-( :-( 可憐 :cry: :cry: :cry:

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

阿囡d頭髮又長, 又粗, 又厚, 仲要飛起晒, 請問有咩解救?? :-( :-(

有無聽過panasonic ion梳, 話一路梳一路嘖d負離子出來,可以令頭髮服d, 有無人聽過呀?? work or not??  ?-( ?-(

珍珠宮

好媽媽勳章

spongebob~ 寫道:
請問 6 歲仲適唔適合用, 會唔會係 for baby 多

thx ......

[quote]
wo3wo2wo1 寫道:
[/quote]

我上次問了SALES, 佢話小朋友的頭髮沒有做過chemical treatment, 所以用到拾幾歲都得.

禁止訪問

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

咁用 johnson 邊隻 work 呀??

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

多利是, 我仲係用johson的BB個種, 黃色個種呀, 約 $39.9有800ML.

你有無試過俾囡囡用護髮素呀, 我囡而家時不時都用, 頭髮軟咗好多好順.

你知我女同我都係超多頭髮.
生日月, 開心過

民房

我個仔用johnson's 二合一, 橙色架, 都好好用.

男爵府

我仔6歲, 以前有時用johnsons or 施巴 , 而家用左L'oreal kids 都幾好,
佢有隻係for swim & sport shampoo 用完好軟架d 頭髮,
因為我仔成日游水, 所以d 頭髮好以好'鞋' 咁, 用左佢除左軟, 仲吾洗用護髪素tim, 因為果d 始終係化學野吾想佢咁細個就用, 仲有佢地隻味好fresh , 幾清, 好以d 西袖味咁

別墅

Where can buy L'oreal kids shampoo ?

Thanks

bebe1217 寫道:
我仔6歲, 以前有時用johnsons or 施巴 , 而家用左L'oreal kids 都幾好,
佢有隻係for swim & sport shampoo 用完好軟架d 頭髮,
因為我仔成日游水, 所以d 頭髮好以好'鞋' 咁, 用左佢除左軟, 仲吾洗用護髪素tim, 因為果d 始終係化學野吾想佢咁細個就用, 仲有佢地隻味好fresh , 幾清, 好以d 西袖味咁

大宅

我都想知呀,唔該!
YAUYAU 寫道:
Where can buy L'oreal kids shampoo ?

Thanks

[quote]
bebe1217 寫道:
[/quote]

首頁

尾頁

跳至