跳至

首頁

尾頁

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

你地bb有冇試過...?

上星期同bb出去見吓人,
去咗個好朋友屋企開party玩,
唔知點解, bb 一入屋無幾耐佢閞始 :-(,
仲哭咗成粒鍾,
我最初以為係肚wind,
但唔係, 點攪都唔掂.
後來只好走, 落咗樓佢冇 :-( 了
想問吓有冇人試過...?
係唔係環境太嘈, 屋內好多人, 都好嘈,
我唔想估其他原因
因我朋友入咗伙都成好耐吓...

男爵府

Re: 你地bb有冇試過...?

可能唔慣, 多人真係會驚架...

不過我信你唔想估o既野, 有次我呀b都係咁, 仲好驚下...

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

你上次呀b有 mud 反應??
唔係新入伙先有反應嗎??
我朋友入咗伙成6-9個月. 雖然係新樓, 都有幾year樓0.

大宅

聽老人家講...
如果係其他原因..
唔理係咪新居入伙都有可能架喎

不過彤彤都試過..
佢係上親某1個朋友屋企就勁喊..
就算唔喊都好似唔耐煩咁..
但係就唔係咁多人囉...
避免再係咁我都冇再帶bb上去嚕

男爵府

唔係, 係我屋企人o既屋(都算係我半個屋企, 之前都成日o係o個度sleep)

話說o個晚o係o個度sleep, 佢sleep之前勁cry, 望住一個方向cry, 係咁叫佢都唔望下我...cry o左成個hour...總之佢就係唔理我...之後我同佢講...bb你睇下燈燈幾光, 你快o的望下啦, 我仲話你唔好同人地玩啦, 你返o左屋企要sleep啦, 唔好去玩啦, 講byebye啦, bb唔玩架啦....點知...佢就開始收聲...我其實一路講一路驚, 之後佢冇cry, 仲正常返同我笑...

大家唔好驚, 信則有不信則無...

伯爵府

baby_yuyu

我都信信地架~我bb細個果陣try過喊得好勁~喊到好似比人打咁~你可以去相熟既紙紮鋪問下~比bb既出生日期同時間...人地會算到咩事~你亦都可以去求度符仔比BB...我之前唔識~屋企人幫我求左...我幫小B帶住嚮身架~so far到依家都冇咁既情況出現返~

男爵府

carrie_1102, 自從上次之後都冇事發生啦, touchwood touchwood...

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

大宅

baby_yuyu0甘你果晚有無即刻走? 定係仲響果間屋度訓???
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

別墅

我b女試過有一晚9:00幾開始喊得好勁, 所有人抱佢都唔得, 最終我抱左佢3個鍾... 第2晚又係咁, 我就覺得奇怪我諗會唔會係整親邊度呢? 跟住我除左佢見衫, 嘩!!! 成身都比嘢咬..好多粒..真係慘慘..我即刻同佢搽驅風油, 但隔左一陣又嚟喊, 於是同佢沖涼, 沖完就冇喊啦.... 得左....不過之後每日差不多時間佢就喊要我幫佢沖涼....b女鍾意玩水....

大宅

BK Milk勳章

試過去個親戚屋企,入屋前無事,個親戚抱佢入屋,過左一陣就勁喊(從未試過咁喊法架),好慘咁,跟住同佢食奶又唔肯點食,坐左一陣就即走,返到屋企都無再喊過。不過我會儘量唔去個親戚屋企,要見就出街見。
蔚蔚2006年12月5日出世,重3.77kgs;1個月重5kgs;2個月重6.6kgs;4個月重7.8kgs;5個月重8.62kgs;6個月重9.07kgs;8個月9.3kgs;9個月9.53kgs;10個月9.7kgs;12個月10.8kgs
雋雋2010年4月15日出世,重3.295kgs;1個月重4.21kgs;2個月重5.71kgs;4個月重7.17kgs;6個月重7.85kgs;8個月重8.2kgs;10個月9kgs;12個月重

別墅

我bb都有一次係咁
去個朋友度,冇耐就一路喊,唔收聲,喊成個中
結果落街行就即刻笑番
我以為人地屋企細加人多,所以佢唔舒服
但係人地都係有一個差唔多大既bb喎

首頁

尾頁

跳至