母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

用夾的存奶袋問題

d夾係邊度買呀?幾錢ga??係咪一個袋用一個夾??
會唔會好易漏ga?
^0^

大宅

Re: 用夾的存奶袋問題

Sold at IKEA.

大宅

醒目開學勳章

妳可以0係實惠同宜家買, 不過唔記得幾多錢, 係一個袋用一個, 啲無Ziplock0既奶袋用夾時係唔可以裝太滿, 因為妳要預番個摺位夾, 同埋啲奶未變冰奶前最好企直放, 如果唔係夾得唔好會漏0架, 妳都知我哋啲奶幾矜貴, 每一滴都係我哋0既心血嘛!!!
567 寫道:
會唔會好易漏ga?
BABY FACE          HONEY BABY

大宅

醒目開學勳章

妳可以0係實惠同宜家買, 不過唔記得幾多錢, 係一個袋用一個, 啲無Ziplock0既奶袋用夾時係唔可以裝太滿, 因為妳要預番個摺位夾, 同埋啲奶未變冰奶前最好企直放, 如果唔係夾得唔好會漏0架, 妳都知我哋啲奶幾矜貴, 每一滴都係我哋0既心血嘛!!!
567 寫道:
會唔會好易漏ga?

BABY FACE          HONEY BABY

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

fslwkl 寫道:
啲奶未變冰奶前最好企直放, 如果唔係夾得唔好會漏0架

係呀, 未變冰前一定要企直放. 同埋如果放平會漏, 咁即係唔係完全密封到, 所以我會將包奶再放入一個普通密實袋度, ( 一個中size的密實袋可以放到3枝6oz的冰奶的) 咁樣好似衛生d.

男爵府

d夾實惠似係最平,我買咗一包,都仲未用完.日本城好貴.我有韓國奶袋多,因之前唔知要用幾多,一次過同其她媽咪買晒的餘貨.一盒125個,厚過avent, 從未漏過,有興趣可聯絡我,

你要將奶袋向下摺一下,然後將兩隻角向下再摺,變成有隻角向上再落夾直放.便冇問題.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

2019新春慶豚圓

你是否有多?可否平讓給我?幾多錢?有幾多個?如何交收?我已pm給你.thanks

yoyoslam 寫道:
d夾實惠似係最平,我買咗一包,都仲未用完.日本城好貴.我有韓國奶袋多,因之前唔知要用幾多,一次過同其她媽咪買晒的餘貨.一盒125個,厚過avent, 從未漏過,有興趣可聯絡我,

你要將奶袋向下摺一下,然後將兩隻角向下再摺,變成有隻角向上再落夾直放.便冇問題.

別墅

I stop breast-feeding and I still have one box of new Lansinoh milk storage bag (25 bags) left. This is a very good quality bag, no leakage problem at all because it is double ziplock. I used over 100 bags and not a single problem and can be stored flat in the freezer straight after pumping. If interested, can PM me.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

HaydenNg 寫道:
I stop breast-feeding and I still have one box of new Lansinoh milk storage bag (25 bags) left. This is a very good quality bag, no leakage problem at all because it is double ziplock. I used over 100 bags and not a single problem and can be stored flat in the freezer straight after pumping. If interested, can PM me.

HaydenNg,
Please check pm. thanks!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊