跳至

首頁

尾頁

民房

亞BB 訓向一邊???

我亞B2個月大, 頭部偏向一邊, 搞到個頭一邊凹咗, 好難看, 有沒有辦法, 大個後會唔會好返.

大宅

Re: 亞BB 訓向一邊???

呢度媽咪有教用條毛巾sip 係阿b後邊, 等佢個擰向另一邊.. 或者等佢瞓著咗就幫佢轉方向.
但阿b瞓著咗整, 我成日驚整醒佢後, 佢唔願瞓. 所以我係日頭同佢玩時, 盡量引佢望向另一邊佢唔成日側o既方向.. 咁漸漸佢夜晚就佢左右兩邊都瞓.
或者你都可以用枕頭. 咁佢會就咁平瞓架, 你試下

男爵府

平時係佢另一邊同佢玩多d,等佢擰番過頭過去,用手巾墊住佢唔比佢郁...再唔係反斗城有個bb頸枕....幾十蚊架咋,可以買黎試下

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章

I put my baby's pillow to the other end of the bed... since she always facing the open side, not the wall.

洋房

我試過, 不過冇用, 我掉轉個枕頭, 佢都係望同一面!
我以為佢鍾意望出面, 點知掉左枕頭之後, 佢就望住牆
都唔肯擰個望出面.
pauljr 寫道:
I put my baby's pillow to the other end of the bed... since she always facing the open side, not the wall.

洋房

我bb都係慣性望一邊架,唯有日頭同佢玩果陣令佢望多d另一邊,同埋等佢瞓得好冧果陣將佢頭仔轉去另一邊囉!

複式洋房

我亞B個頭都係仲意訓偏向一邊,依家個頭都係好怪,不過我阿媽話我以前都係甘,不過大左就看唔出,她唔講我都唔知,阿媽買左個中間有凹既枕頭俾亞B,依家亞B兩邊都有訓了,你都試下啦~

首頁

尾頁

跳至