跳至

首頁

尾頁

別墅

阿仔識講'咩呀',超攪笑!

別墅

Re: 阿仔識講'咩呀',超攪笑!

阿囡叫佢做咩都講"得",

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我個女識講 "哎呀".
同人爭人野時叫人 "比"
唔要野時 , 間唔中會講"唔要"

大宅

我個女都講"哎也"重要啦到好長黎講
"哎∼∼∼也∼∼"好似d亞婆仔咁
三個白白豬 寫道:
我個女識講 "哎呀".
同人爭人野時叫人 "比"
唔要野時 , 間唔中會講"唔要"

[img][/img][size=xx-large]ahhhhhh~~

洋房

大宅

我細囡喊既時候, 成日都 一路喊一路"哎呀..哎呀....".
大囡就見到咩野都"使使...使使, 見到有野想食會講: 試下...食呀....

民房

複式洋房

我個仔依家會你講乜佢就失驚無神copy你講o既說話.動作照copy. 做到仲要望住你叫你讚佢.比佢笑死!

子爵府

christypi-2 寫道:
我個仔依家會你講乜佢就失驚無神copy你講o既說話.動作照copy. 做到仲要望住你叫你讚佢.比佢笑死!

christypi-2,

me 2.....

大宅

我個囝唔肯講但你同佢講乜佢都知!激死!

大宅

阿仔見d野趺左會指住學我地講"喔"

有時會指住d野講"呢個"

問佢d野要唔要佢會點頭同擰頭表示

複式洋房

yy女依家跌嘢落地或整爛嘢, 會用隻食指指住人, 講"啊...."! 賴人哋. 有時沒有其他人賴就指住牆或公仔, 激死!

yy女又會拿住個電話(無論真定假),講"喂...", "拜拜", 仲好似聽到對方講嘢咁係度笑, 真攪笑!

yy_mom

大宅

我家bb識講好多話啦~仲配埋手勢添~
好好笑d~哈~
如講:冇~手也會比冇的姿勢~

大宅

家姐已經識講好多生字, e.g.:
- sir呀!sir呀! (sir滑梯)
- she..... (加埋動作:用手指o係個咀咀上面 - 次次都係當妹妹訓左,佢未訓時, 會咁做.... 有幾次用手指插入鼻鼻she... 笑死我)
- 早早呀! (早晨)
- gogogo.... (跑緊時會講)
- do呀! do呀! (指住mtr入閘機講)
- 睇視視 (睇電視)
- no no呀! (仲要擰晒頭, 耍晒手)
- 痾ngng (去大大)
- 曳曳 (次次都指住妹妹講)

妹妹就淨係識講: 傻呀!傻呀! (= sir呀! sir呀! sir滑梯咁解) 其他咩都唔識...

我發覺佢地開始識玩人(我), 叫佢地叫mama, 次次都會叫: 爸爸...激死!!!

男爵府

我個女自籨端午節嗰日開始, 日日响度不停口大叫爸爸, 有時叫爸B, 叫到佢爸爸頭到暈埋, 笑死人呀~

複式洋房

我個囡就成日拎住自己對鞋講"街街",有時會話"做咩呀","哦"....

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個囡3月31出世
但已經識講好多野
指住地下講*地地*
指住燈講*燈燈*
去mtr入閘講*do*
life講*噤*
見到樓下看更叫*叔叔*
爸爸、媽媽、嫲嫲、爺爺、姐姐、哥哥、弟弟、妹妹
去街街、唔該、阿sir、拜拜、唔得、鼻鼻、腳腳
等等........
不過可惜到而家都唔敢放膽行
要人捉住手指尾先行
比佢激死

民房

the funniest talk of my son is that he will say "wo wo" not just looking at dog, but to all animals like panda, bear.....

複式洋房

啊仔食藥曾叫【飽呀!飽呀】勁攪笑

複式洋房

我個仔同rayeu160個女一樣,識得玩我!叫佢講"爸",佢就叫"爺"。有時俾d嘢佢玩,佢會話"唔愛":tongue: ?-(

首頁

尾頁

跳至