母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

嚟返M既人奶媽咪,我有野請教呀,請幫忙~

我唔知駛唔駛睇E生,我嚟返M,不過D日子好亂,嚟完無幾耐,停左一個星期多又嚟返,係咪餵緊人奶係咁架?我真係好心煩,有無人幫到我話我聽點解咁樣架? :-(

大宅

Re: 嚟返M既人奶媽咪,我有野請教呀,請幫忙~

:-(

大宅

Re: 嚟返M既人奶媽咪,我有野請教呀,請幫忙~

sorry, 我仲未黎番, 所以唔知道, 幫唔倒你.
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

大宅

Re:

It's true, not accurate. For my 1st baby, it took me 2-3 months. Now my 2nd baby, I just had M for 3 days only but very little. I plan to observe 2 more months. Don't worry!

大宅

Re:

mgb 寫道:
It's true, not accurate. For my 1st baby, it took me 2-3 months. Now my 2nd baby, I just had M for 3 days only but very little. I plan to observe 2 more months. Don't worry!

mgb:
多謝你既回答,我想問下你而家係咪準確返架喇?定話一路餵人奶都會唔準?我上次嚟m隔左兩個星期,今次隔左一個星期,今次仲要個量係多,我驚咁樣會失血過多呀,我寧願佢唔準得嚟係隔幾個月先嚟一次我無咁驚....唉....慘 :-( :-(

大宅

Re:

第一胎後6個月左右開始

大宅

Re:

我第三個月黎 m, 之後大約每個月都會黎, 但有時一兩日, 又時就一星期, 到宜家都未準返 (第七個月). 我估睇定0的先, 唔好嚇親自己, 但我每次 m come都有 mark 低日期, 方便萬一到時要 consult 醫生時可以有多0的info 俾醫生參考.

如果你擔心, 不如花少少時間同錢, 睇下醫生, 買個安心啦.
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

別墅

Re:

I have no "m" at all during my bf period, but now I have stopped for 2 months, still have no "m" yet. Any mum has similar experience when will my "m" return.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊