母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

洋房

有幾聲咳, 可以繼續餵人奶嗎?

尋日開始咳, 但我沒有食任何藥, 可以繼續餵人奶嗎?
PS. BB現在是3weeks 大only

男爵府

Re: 有幾聲咳, 可以繼續餵人奶嗎?

可以,記住帶口罩 如果食藥就要食醫生開果d,唔好食成藥,同埋睇醫生要話比佢聽你餵緊人奶,叫佢就返你開藥
未經本人許可, 不得轉載

洋房

係咪即是我唔食藥既話, d病菌係唔會影響人奶既質素?
多謝指教!

男爵府

如果你係病嘅話,你d奶奶會有抗體架,比亞b食咗佢就多樣抗體,有次我傷風咳,無睇醫生,健康阮醫生話我體內會生產對傷風嘅抗體,亞b透過d奶奶會吸收埋,係好事來架,但自己就辛苦d囉,最緊要帶口罩

未經本人許可, 不得轉載

洋房

多謝晒你地既指導, 唔係我真係唔知點算....

大宅

Lulu皇后 寫道:
如果你係病嘅話,你d奶奶會有抗體架,比亞b食咗佢就多樣抗體,有次我傷風咳,無睇醫生,健康阮醫生話我體內會生產對傷風嘅抗體,亞b透過d奶奶會吸收埋,係好事來架,但自己就辛苦d囉,最緊要帶口罩

我早幾個月前都病過, 都係照餵奶, 我問我個醫生, 係咪如果我病, d奶奶會有抗體, 但醫生就話要我打敗左隻菌先有抗體架喎....

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊