跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地嘅bb出牙時會唔會咁o家?

我個b除左出牙時特別扭計外,仲有就係唔肯飲奶...呢幾日唔知點解,奶又唔飲(每次飲得3安)...水又唔飲(但麵包又肯食喎),我估佢係出牙,因佢次次出牙都係咁(今次最嚴重)。你地bb會唔會咁?你地又會點做?

大宅

Re: 你地嘅bb出牙時會唔會咁o家?

應該沒有辦法,所以d人話bb出牙會瘦,不過唔駛驚多數bb都會係禁.

大宅

諾行出緊第五隻牙, 呢個星期都係咁, 今日最嚴重, 第一餐食3安, 第二餐食完3安後全部嘔晒, 又唔肯再食, 第三餐又係得2.5安就合埋個口!

諾行諾希的網誌  http://hk.myblog.yahoo.com/lorenlam822兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。(詩 127:3)

男爵府

曳豬出緊第五隻牙啦 , 咪好前出前四隻咁忟到死, 咬到我.....脫晒皮囉

複式洋房

咁我而家都冇咁擔心,之前真係好擔心,因為好少聽你地d bb有咁嘅情況...不過bb尋日好左d,都肯飲番多少少奶,希望之後唔會再有呢d情況出現啦~真係唔該晒你地!

複式洋房

Hello! 你哋好, 我 bb 已經出咗上面 4隻同下面4 隻牙啦, 嚟緊應該到邊隻呀? 我已經搞唔清楚啦
我 c6 教我, 如果 bb 咬我, 叫我咬番佢轉頭, 等佢知道痛, 咁佢就唔會咬你架啦, 我初頭都唔捨得咬佢架, 後來試下, 又 work 喎

大宅

1.下正門牙6-10個月
上正門牙8-12個月
2.上側門牙9-13個月
下側門牙10-16個月
3.第一臼齒13-19個月
4.犬齒16-23個月
5.第二臼齒23-33個月

poopoobe 寫道:
Hello! 你哋好, 我 bb 已經出咗上面 4隻同下面4 隻牙啦, 嚟緊應該到邊隻呀? 我已經搞唔清楚啦
我 c6 教我, 如果 bb 咬我, 叫我咬番佢轉頭, 等佢知道痛, 咁佢就唔會咬你架啦, 我初頭都唔捨得咬佢架, 後來試下, 又 work 喎

諾行諾希的網誌  http://hk.myblog.yahoo.com/lorenlam822兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。(詩 127:3)

男爵府

醒目開學勳章

點解我個B仲未有牙架~~而家10個月 1 隻都未出到~~你地知唔知點解咁耐都未出

複式洋房

Thankyou!! karen

別墅

Mike 出緊第5 & 6 隻牙. 脾氣好大, always cry at night and early morning. Now I have to wake up at 5am everyday since he won't stop crying until I pick him up.

What shall I do ?

複式洋房

我個女Denise已經出咗四隻牙仔喇,不過佢成日都好忟,仲咬我隻手同腳,真係好鬼痛 !!我嘗試俾牙膠佢咬,但係佢唔係好肯咬,仲可以點呢??

首頁

尾頁

跳至