跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

尋日悠悠豬又撞身右邊塊面魚左,上星五先撞身左邊面魚左,而家兩邊面都魚曬,見到都好心痛死,我都知陸續有哩架.所以早幾日買多枝去魚膏

大宅

醒目開學勳章

乜撞得咁傷呀? 咁會唔會你家既child proof未做得完全呢?

原文章由 mewong 於 07-8-29 09:19 發表
尋日悠悠豬又撞身右邊塊面魚左,上星五先撞身左邊面魚左,而家兩邊面都魚曬,見到都好心痛死,我都知陸續有哩架.所以早幾日買多枝去魚膏

子爵府

我覺得唔跌係唔會大,跌吓跌吓先會大膽

大宅

醒目開學勳章

我諗個問題係唔係佢跌唔跌..而係當佢跌時會唔會令到佢跌得好傷呢? 好似行行下坐低, or 爬係度, 但佢只係紅左少少..or 根本冇傷, 咁就ok啦..個個都會跌, 但如跌到魚晒..都算係幾傷啦,仲要係面仔啵.

原文章由 mewong 於 07-8-30 09:35 發表
我覺得唔跌係唔會大,跌吓跌吓先會大膽

子爵府

尋日婆婆都有用蛋同佢6,我都知佢一定跌得好傷

大宅

醒目開學勳章

係咯, 用旦6下都好架..有時都古方都幾有效

原文章由 mewong 於 07-8-30 10:50 發表
尋日婆婆都有用蛋同佢6,我都知佢一定跌得好傷

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

jasmine而家行到7,8步,佢好肯試,不過只限係屋企,出到街都仲係好驚,唔肯試

子爵府

悠悠豬係屋企行哩行去,但出街就唔係好咁行,明天我會同佢&表姐去中央公園,希望佢地開心啦!!!去完話比你知

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

jasmine而家係屋企會行黎行去,有時仲好大步,想行快d..但一出街著住對鞋就唔肯行,一步都唔制.

另外呢,佢唔知點解好驚同其他小朋友玩,我帶佢去d室內playground玩,有d同佢咁大既小朋友走過黎,都未行到埋佢身,佢已經大嗌兼且想喊..點算呀

大宅

醒目開學勳章

叻叻而家學緊上樓梯. 落樓梯就仲未得..同埋已識kick the ball, 識行斜路...跑就未得呀..

會唔會係佢驚比大個既小朋友推到呢?-(
有冇帶佢去playgroug, 咪可同d 岩age既bb一齊玩.

複式洋房

原文章由 wing 於 07-9-26 09:43 發表
jasmine而家係屋企會行黎行去,有時仲好大步,想行快d..但一出街著住對鞋就唔肯行,一步都唔制.

另外呢,佢唔知點解好驚同其他小朋友玩,我帶佢去d室內playground玩,有d同佢咁大既小朋友走過黎,都未行到埋佢身,佢已經大 ...

我個囡15個月大, 佢都係出街唔肯行, 要我抱, 除非見到D玩具店佢就肯落地。 佢同妳個囡一樣, 見到同年紀的BB都唔係好敢一齊玩。所以我而家同佢上幼潛, 跟同年紀的幼兒一齊玩, 希望佢唔好咁細膽。

子爵府

悠悠7號已經18個月,佢初初都係咁唔很落地,宜家好似睇牛咁睇,真係好辛苦,佢一出街就要落地,唔很落地都係一條好時.

大宅

Kary而家鍾意就自己行, 唔鍾意就要我抱抱, 唉 ~ 仲有行行就鄧吓鄧吓咁跳高, 唔正唔經, 真係無佢收

原文章由 mewong 於 07-9-28 19:26 發表
悠悠7號已經18個月,佢初初都係咁唔很落地,宜家好似睇牛咁睇,真係好辛苦,佢一出街就要落地,唔很落地都係一條好時.

首頁

尾頁

跳至