懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

係咪每個媽咪生完個胸都會細番?甘懷孕期間,有買新Bra嗎?

我又想買,又想唔買。我5個月,個胸都大咗幾多。但又怕買咗生完唔用得就好曬錢。你地有買嗎?

大宅

Re: 係咪每個媽咪生完個胸都會細番?甘懷孕期間,有買新Bra嗎?

個個孕婦生完會自動升cup. 嘩, 個胸大咗, 緊係要換過d bra啦, 您唔覺得唔舒服咩 ? 呢d錢唔慳得.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 係咪每個媽咪生完個胸都會細番?甘懷孕期間,有買新Bra嗎?

我就係咁,買

複式洋房

更係要買啦 懷孕期間帶d緊而唔o岩身既bar唔好架..聽書話會迫住d乳線好易會事~

大宅

嘩....cool住好辛苦者..
算啦...買番d岩size既bra自己出街抖氣都舒服d嘛!同埋你生完bb餵人奶,佢地既bra係有得除扣會方便d∼

係就係貴少少..但係舒服d我覺得都值架∼
因為我試過個bra緊得濟..抖氣都要好大力先得∼
會易暈架...博唔過.

別墅

這個唔一定, 有些媽咪生完之後, 個胸係會細過未有bb之前.
基本上, 生完之後調理得好, 個胸至少會保持未有bb時一樣大, 有些人就會升cup, 但調理得唔好, 太快減肥, 食得少, 心情唔好, 就會有機會出現細胸既現象.

薳然媽媽 寫道:
個個孕婦生完會自動升cup. 嘩, 個胸大咗, 緊係要換過d bra啦, 您唔覺得唔舒服咩 ? 呢d錢唔慳得.

別墅

我有個朋友咪係囉~距話生完仲細過未生 希望我唔係果種了,我都好唔捨得距地(大咗的胸部) 有時我林,生BB甘辛苦,就比我keep番一樣嘢當獎品都得挂!! 傻更更的我

大宅

我而家生完, 個胸比懷孕後期細左d, 所以懷孕後買既胸圍已經唔o岩用. 如果有人有興趣要, 可以pm我.

Embry Form
B85
下胸圍 85cm
胸圍 97.5cm
(有4件)

相片
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

大宅

盲妹 寫道:
我又想買,又想唔買。我5個月,個胸都大咗幾多。但又怕買咗生完唔用得就好曬錢。你地有買嗎?
買過啦 ~去d相熟的鋪仔買,都係十0 廿蚊個之嘛 ~~
cool住對你對bb都唔好 !!
我去檢查時
見有d媽媽無用bra添... :tongue: :tongue: :tongue: 死未,咁肉酸又'the' !!!!

男爵府

買住幾個先囉,責住個胸咪仲唔舒服,加上你先得五個月度都有一段時間個胸會大,最多咪買d平平地既用住先,好過而家cool住晒咁。

伯爵府

唔係喎~我大左喎~都冇細到

大宅

你就好啦....
我想問你有無餵人奶?

由 carrie_1102 於 2007-06-18 10:39:57

唔係喎~我大左喎~都冇細到
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

大宅

我第4months 已經買新bra 喇 好彩聽sales話買大小小 現在total 大左6"

大宅

懷孕期一定要買過一些新bra. 舊的全不合身。我買bra都用了差不多$1000, 呢d錢唔慳得。生完後用唔番都無辦法。

別墅

我已經去咗買一個甘多頂住先喇!平嘢怕帶到變形,所以幾錢就幾錢啦!買番平時用果只牌子!再大,再買!

另外,想問問身材瘦番而個胸無細番,又或者始終比未懷孕時大既媽咪。又無乜秘訣??

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

Hello, 傻更更的盲妹,

You are so... cute. 希望你會 "keep番一樣嘢當獎品"!

盲妹 寫道:
我有個朋友咪係囉~距話生完仲細過未生 希望我唔係果種了,我都好唔捨得距地(大咗的胸部) 有時我林,生BB甘辛苦,就比我keep番一樣嘢當獎品都得挂!! 傻更更的我[/quote]

男爵府

我都想keep住懷孕時個胸~o~, 不過都係細返/____\
▲諾情♀奸豬山莊▼
05-8-15, 諾情小b早3weeks趕住出黎, 為的是俾me me一個birthday^3^啜。 3.15kg重, 中size, 唔錯唔錯。
    小b要身體健康快高長大))

複式洋房

我都係呀,before都已係"有胸之人"---34B
生完後更進化到"大胸之人"tim---36C
有無計可以令個胸細返D呢??

子爵府

畀面勳章

未有bb前===>32b
大肚o個陣===>34c
一年後既而家===>31?! :-( :-(

大宅

陀仔時最大,而家細咗,但又大過陀仔前,因為仲未收身。 :-( :-(

首頁

尾頁

跳至