跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 好嬲呀...阿b比人改錯名.

我今晚終於配到個我覺得較為ok d個名比口水佬,你哋覺得"謝禮遜"或謝闓(音凱)遜ok嗎?(諗咗好多日,啱啱先配到,諗到頭都爆).

大宅

"謝禮遜"??? 咁似港督名o既...

男爵府

謝闓(音凱)遜好聽d~~

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

男爵府

謝闓(音凱)遜好聽d, 但個"闓"字真好難讀.

男爵府

謝闓(音凱)遜好聽d, 但個"闓"字真好難讀.

大宅

男爵府

我真係大懵, 啱啱先留意倒你囝囝同我小伸係同一日出世, 早知616我地一齊影返張相啦...不過我小伸佢嗰日病左

小伸個名係我地自己改架咋, 但係都諗左好耐
我鍾意謝禮遜多d

大宅

大宅

如果我幫阿仔改咗呢個名後,佢真係可以做港督咁就好lu
suki_pang 寫道:
"謝禮遜"??? 咁似港督名o既...

大宅

又係喎 ?-(
anaBB 寫道:
謝闓(音凱)遜好聽d, 謝禮遜易讀d.
如果用謝闓遜, 第時d人可能會亂讀, 例如謝咩遜(因為唔識讀), 謝開遜(亂讀), 謝閻遜(亂讀), 謝豈(豈有此理個豈)遜(有邊讀邊), 謝遜(索性唔讀中間個字, 咁咪金毛獅王謝遜 講笑)...等等

都係果句最緊要意思好, 係你地送畀bb o既祝福!

大宅

我同你都抵點解咁似先發覺咖
616嗰日你見到我咩?我好遲嚟,一陣就走咗了,咁都比你見到?.
你去唔去一歲生日會呀,到時同你相認咪得囉.

小伸個名又幾得意果喎,又夠特別,.

其實我自己都鐘意"謝禮遜"多d.我原本一早就鐘意配個"禮"字,但有d mami話似"家屬謝禮"喎 :-(
Creamy_mami 寫道:
我真係大懵, 啱啱先留意倒你囝囝同我小伸係同一日出世, 早知616我地一齊影返張相啦...不過我小伸佢嗰日病左

小伸個名係我地自己改架咋, 但係都諗左好耐
我鍾意謝禮遜多d

男爵府

係呀, 我知你嚟左一陣
一聽倒善懷媽媽個名我就諗起光頭仔同埋光頭仔攞獎
"家屬謝禮"
善懷媽媽 寫道:
我同你都抵點解咁似先發覺咖
616嗰日你見到我咩?我好遲嚟,一陣就走咗了,咁都比你見到?.
你去唔去一歲生日會呀,到時同你相認咪得囉.

小伸個名又幾得意果喎,又夠特別,.

其實我自己都鐘意"謝禮遜"多d.我原本一早就鐘意配個"禮"字,但有d mami話似"家屬謝禮"喎 :-(

首頁

尾頁

跳至