跳至

首頁

尾頁

複式洋房

越來越驚...

我第一胎,預產期係10july,但係呢幾日開始腳腫,仲好容易攰,之前既日子都算順利,身體尚靈活,不過現在真係....仲有覺得阿b郁得好大力,好似想早d出來咁。

日日都有幾次假宮縮,一來就成個人都軟哂,腰骨都冇力....真係好驚生既時候唔知點!

至慘係公司要我番埋呢個星期先可以放假,心理已經有d怕痛同擔心,仲有工作既壓力.... :-( :-(
見到自己腫過豬蹄既腳,真係好想大哭。

複式洋房

Re: 越來越驚...

你放產假未呀?

豬BB2007 寫道:
我的預產期是7月16日,現在覺得很累,不願做任何事.放鬆D啦,不要太緊張.

複式洋房

我係第一胎,尋日最後一日番工,d同事都估我會7月前生得(edd係10-july),因為個肚實在大得很.....

我都好想行多d,但係除左天氣熱之外,我行多一陣就會肚痛+腰痛....

複式洋房

其實大家有冇成日假宮縮同腰骨痛? 我只係行一條街去食餐飯都要抱住個肚才行得郁,回想自己2個星期前都仲行得好快,唔相信自己既活動能力會一日差過一日....

唔係唔想行,而真係太熱啦,身體又負重,腳又腫wor。

複式洋房

原來大家既情況都同我差唔多,大家互相支持下,希望阿b會順順利利出來見大家。

係呢,我想問下你地會唔會揀"無痛分娩"? 我會係qe生,聽完講座,佢話如果要做無痛要入院時同姑娘講....

首頁

尾頁

跳至