自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

公司請去旅行,去唔去?

公司請去旅行,全家去,團費約$13,000,地方係一個club,冇觀光,只係relax,全程都係同同事一齊,你地會唔會 join 呢?

另外,如果一家暑假去旅行,如東南亞,團費約$10,000,咁你地會揀去邊個呢?

俾d意見我.

公爵府

畀面勳章

Re: 公司請去旅行,去唔去?

Mrssslui:有免費旅行, 點解唔去woo, 不過都要考慮其他因素架.

(1)如你家中小朋友/老人家有無人照顧為前題, 如果有就可以安心去旅行
(2)同身邊同事有無計傾, 如果個個都唔計得埋, 去來做乜?

另外, 如果自己預算10000元一家去旅行, 泰國及台灣都不錯.

侯爵府

係請"全家"去喎. 點解唔去!
你話如果得你一個去就要諗姐.
不過都你要睇你自己鍾唔鍾意去club度囉, 日日係

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果同D同事夾O既話, 去到無防, 幾個FAMILY都好玩GA.
你公司請唔請人呀?

水晶宮

去呀!除非你同同事關係勁差,否則,一家人去relax下,又可以同同事建立良好關係,仲唔洗錢,應該去.
呢d亦係反映緊你對公司既歸屬感.
我公司,連參與公司活動都會列入Appraisal項目裡面架.

伯爵府

hi Mrssslui ,

公司請去旅行,一定去 我老公公司都一樣請我

大宅

如果同d同事幾好唔洗錢當然去啦, 同家人去relax下都好呀, 我以叮公司每年都有架, 但只請我一個, 家人去要比錢, 我都有加錢同家人一齊去
依晴Hillary, 依韻Eleanor

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

去呀

大宅

1928mickey 寫道:
去呀

yes

大宅

睇o下同d同事關係如何
平日有玩開咪當family day
平日唔多o岩就費事,出賣埋老公比人評頭品足幾錢都補唔返

子爵府

去lor, 去relax 下 la, 我諗唔洗一定餐餐都同你d同事食丫嗎?去到果度先算,鍾意咪一齊,唔鍾意咪各有各去玩lor!

男爵府

哇!咁正?boss 請全家去旅行?恨 c 人囉~~ :-(

我冇呢 d 福氣喎 :-( :-(
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

子爵府

(1) 同埋一齊去,所以冇問題.
(2) OK 架!
christina 寫道:
Mrssslui:有免費旅行, 點解唔去woo, 不過都要考慮其他因素架.

(1)如你家中小朋友/老人家有無人照顧為前題, 如果有就可以安心去旅行
(2)同身邊同事有無計傾, 如果個個都唔計得埋, 去來做乜?

另外, 如果自己預算10000元一家去旅行, 泰國及台灣都不錯.

子爵府

都要出 $13,000. 因為費用昂貴,公司出咗一半.
[quote]
Super-Man 寫道:
係請"全家"去喎. 點解唔去!
你話如果得你一個去就要諗姐.
不過都你要睇你自己鍾唔鍾意去club度囉, 日日係

子爵府

唔係呀!都要俾$13,000喎!請一半左右啦!
方方媽媽 寫道:
去呀!除非你同同事關係勁差,否則,一家人去relax下,又可以同同事建立良好關係,仲唔洗錢,應該去.
呢d亦係反映緊你對公司既歸屬感.
我公司,連參與公司活動都會列入Appraisal項目裡面架.

侯爵府

都要出 13000...

13000 一家四口可以去日本喇...

侯爵府

子爵府

唔洗錢就梗係唔洗諗啦!係請我一個,老公同仔女就津貼一半.

係要俾$13,000, 原價要$26,000.

所以咪問下你地去唔去好,還係自己暑假用$10000去東南亞.

侯爵府

咁唔去 lu...
要自己比 $... 放假仲要見到同事老闆...
自己去把啦, 最起碼可以自己選擇地方啦

Mrssslui 寫道:
唔洗錢就梗係唔洗諗啦!

係要俾$13,000, 原價要$26,000.

所以咪問下你地去唔去好,還係自己暑假用$10000去東南亞.

子爵府

我以為你唔洗比錢tim, 咁牙!要唸過先la, 除非果樹真係好值得去玩,otherwise, 我情願自己一家去鍾意去嘅地方!

首頁

尾頁

跳至