親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 曼谷5天之旅回來了 < 分享

[email protected]

bobomegan 寫道:
KiuKiu媽媽:

可唔可以比davit 既email/電話我?我地一行6人下星期3到,有老人家,要book車呀!

(你既report好詳細~)

唔該你。

bobomegan
________________ KiuKiu媽媽

大宅

hinhinmummy 寫道:
RAYSHEK

我成功迫佢地答覆我吾駛加床啦..............

可能我對仔女還細

依家講緊早餐問題, 我本來諗住1個大人replace 兩個小朋友, 佢地吾肯

我都問左nlp, 佢地一開始就答我吾駛加床, & 我個仔breakfast 吾駛$, 看黎, nlp service 應該會好過pa, 早知問清楚先比$啦..............

laundry, 問左, 140baths 洗一件t shirt, 還貴過買..........吾想晚晚洗衫, 真係帶多幾套衫去比d 小朋友換

你咁叻,點樣可以成功迫到佢?

複式洋房

Dear hinhinmummy,

I have one daughter of 3-year old. No addition charge for accommodation, her breakfast and the broken glass.

I suggest you can buy some cup noodles at 7-11 for your kids as breakfast and take some fruits, yogurt, and cheese to them from restaurant.

Is it ok?

侯爵府

rayshek

佢初初答到我無0兩可, 後尾我答返佢, 甘我要慳$, 決定吾加床啦

佢後尾覆我話. We will not put the extra bed in your room reservation as per your request. = 吾駛加law

但breakfast 就吾成功啦, 最後煩到佢, 最後果一封email 都不耐煩.....................

我會print埋佢confirm 我既email去check in架啦...........

你有無做佢地members 呀? 雖然吾知有乜野著數, 但做左先, 好似話可以儲分, 儲夠可以free 一晚, 佢好多地方都有酒店架,

侯爵府

WingYanMa

我吾想呢, 好似我同老公就係享受早餐, 對仔女要食麵包/cup noodles 呀

真係蠢左, 下次應該要問清楚晒d 加床rules/breakfast先好比$ 訂房, nlp 5歲吾駛$ 甘既情況下, 起碼我個仔有得食呀, 補都係補個女$

350baths 呢, 係fuji 食個刺身都係250baths, 老公話吾值, 但我想一家人, 點都有一日開開心心一齊食個breakfast law, 不竟去旅行, 去五星級酒店一齊食breakfast buffet 應該會開心話留底兩個自己係房食包

同老公商量左, 依家1+1去食, 我同女去食, 老公就同仔出去搵早餐食, 再會合, 第二日就調返轉, 甘大家都有機會去食law

同埋搵一日, 一家4口, 開開心心甘一齊去食一次甘多...........豪比佢

大宅

hinhinmummy,
我都好似您咁諗, 咪輪流食, 試過就算, 又唔系真系好多野食, 都系基本, 只系素質好, 您咪到時食過, 真系好滿意囉, 咪再加啦, 又唔系比錢先, 系check out先同您計!

大宅

hinhinmummy,
我都好似您咁諗, 咪輪流食, 試過就算, 又唔系真系好多野食, 都系基本, 只系素質好, 您咪到時食過, 真系好滿意囉, 咪再加啦, 又唔系比錢先, 系check out先同您計!

侯爵府

KIUKIU媽

真係吾抵呀麻, 出去食個lunch buffet 先係800baths 左右, 小朋友一半price, 未400baths law, 一個breakfast 同個lunch buffet 差吾多price 我就覺得吾抵..............

大宅

我見到好多遊記都系話小朋友唔使另加早餐錢, 系這間特別衰格, 連彎都唔轉得, 人地都話將8個早餐group埋3日食都唔得, 其實您依家都可以轉第二間呀, 您都未出發!

侯爵府

KIUKIU媽

真係吾抵呀麻, 出去食個lunch buffet 先係800baths 左右, 小朋友一半price, 未400baths law, 一個breakfast 同個lunch buffet 差吾多price 我就覺得吾抵..............

男爵府

KiuKiu媽媽,

我sent 左 email問 tour to Safari World價錢, 今日收到回覆, 但有d唔明:

1) 佢話包 all admission fees as mentioned in the porgram --係唔係包晒睇所有show, 餵動物包唔包架?
2) 佢要我俾mobile phone no.佢, 想問roaming收費係唔係好貴的?
3) buffet lunch d 野食ok嗎?

唔好意思好多問題, 未試過book, 咩都唔識!

侯爵府

KIUKIU

agent覆左我, voucher 出左, 轉酒店要比penalty, 依家車緊要比幾多..............唉, 如果貴既話, 可能得不償失

大宅

咁真系激死, 若果要比太多差價就唔化算, 您地1行4個使費都唔少架, 唔好煩啦...咪到時輪流食, 真系唔值比350b, 我連一餐都唔蝕比佢, 搭的士去機場都夠有突呀!

佢就系一開頭態度強硬, 又唔可以咁又唔可以咁, 連late check out都系話只可以比多1個鐘, 使唔使咁呀, 后來講多兩講佢先話可以, 我估佢系咪唔鐘意我地系香港人呢...?!!

hinhinmummy 寫道:
KIUKIU

agent覆左我, voucher 出左, 轉酒店要比penalty, 依家車緊要比幾多..............唉, 如果貴既話, 可能得不償失

大宅

佢話包 all admission fees as mentioned in the porgram --係唔係包晒睇所有show,
<佢報個價系包哂架啦, 唔使再比任何費用>

餵動物包唔包架?
<這個唔包架, 咁您咪計住大約比返佢就OK, 好平架咋, 無理由要人地蝕囉!>

佢要我俾mobile phone no.佢, 想問roaming收費係唔係好貴的?
< 好多時香港人會買個邊的SIM架, 若您無咪比香港個個佢囉, 都系方便聯絡, 又或者, 您話佢知一去都酒店會聯絡佢, 因為佢要check您的room同酒店講比佢泊車接你地架!>

buffet lunch d 野食ok嗎?
<好普通, 唔好期望囉, 唔難食>

[/quote]

侯爵府

kiukiu媽

我車過nlp 啦, 人地5歲吾駛$, 同埋breakfast 都係250baths 咋, 平佢成100baths, 吾好看小, 如果我兩個小朋友計, 350baths x 2 x 7 = 4900baths, 但住nlp 呢, 就250baths x 7 = 1750baths,

條數都好com計...........

同老公商量左, 吾好攪甘多野wor, 依家唯有係甘看人講pa 點好, 點靚, 黎催化自己無揀錯酒店law, 阿q 精神.....

late check out呢, 我又吾駛啦, 因為我搭2點幾機, 我都要食完breakfast就出機場

想問, 甘你去車in時, 佢已經同你講, 你女食breakfast要收$?

同埋你有無去intercon 食dinner buffet呀, 我寫email 問過, 7歲以下吾收$, 甘既情況下, 想去試, c9

男爵府

KiuKiu媽媽,

如果確定booking, 正常係點樣俾錢架?

KiuKiu媽媽 寫道:
佢話包 all admission fees as mentioned in the porgram --係唔係包晒睇所有show,
<佢報個價系包哂架啦, 唔使再比任何費用>

餵動物包唔包架?
<這個唔包架, 咁您咪計住大約比返佢就OK, 好平架咋, 無理由要人地蝕囉!>

佢要我俾mobile phone no.佢, 想問roaming收費係唔係好貴的?
< 好多時香港人會買個邊的SIM架, 若您無咪比香港個個佢囉, 都系方便聯絡, 又或者, 您話佢知一去都酒店會聯絡佢, 因為佢要check您的room同酒店講比佢泊車接你地架!>

buffet lunch d 野食ok嗎?
<好普通, 唔好期望囉, 唔難食>

[/quote]

大宅

farm chokchai

anyone go to this farm before. This is introduce by other mum here and at thailandfan.

i asked Davit and the price to and from this farm need b$3500.00, equal to HK$900. quite expensive....., but i know this farm is quite far away from Bangkok, around 2 hours

KiuKiuma,

how much tips you paid to davit?

大宅

請問nlp係邊間酒店呀?

子爵府

藍莓 寫道:
請問nlp係邊間酒店呀?

Swiss&ocirc;tel Nai Lert Park, Bangkok

大宅

168148,

thank you.

首頁

尾頁

跳至