自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

寶石宮

回覆:細仔常被人恥笑

我女都瘦,都有親戚講,但我原全唔覺得係恥笑,你只要自己唔覺得有問題,小朋友又健康就ok啦,自己同小朋友開心最重要!

ninjarabbit    發表於 14-2-1 06:35
mixmos  態度正確!  發表於 14-2-1 05:16

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:他出世有7.5磅,現在一歲,自出世以來食奶

原帖由 chitingma 於 14-02-01 發表
他出世有7.5磅,現在一歲,自出世以來食奶都係超級慢吞吞亦經常嘔奶(食人奶)。嘔到10個月叫正常番D。我發 ...
我中學有個同學超細粒,年年都排第一,唔係140 都145。中三個暑假之後,個男仔突然高到160,之後打波,每個月高5cm,最後見佢都已經180。有d 人尤其男仔係發育遲少少,唔洗太擔心。

大宅

聽到難受,身同感受。今日99先話完阿仔同堂哥差一年差幾遠呀,人地大隻同高幾多!其實真係好想駁佢,一年差5kg同半個頭, 未至於話好遠,適中咪得囉。最悲哀係我呢個阿媽無guts同佢開波,硬食完,家下頂住道氣瞓唔到

別墅

他出世有7.5磅,現在一歲,自出世以來食奶都係超級慢吞吞亦經常嘔奶(食人奶)。嘔到10個月叫正常番D。我發 ...
我仔都係瘦 我直頭答 醫生話阿媽咁fit 個仔唔會有肥肉DNA

男爵府

健康咪得囉!

其他嘢,一笑置之。

冬天的味道

男爵府

我兩個仔女出世都好細粒 都好怕見親戚

大宅

某D人真係好搞笑,每個BB發展都唔同,我仔都係一歲三個月先行,不過出牙仔好快

大宅

有D人都成日話我仔點點點……我極少去理人地嘅眼光,成街都係人,邊理得咁多

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

小事一則!不用理會!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

俾我, 如果同一個人成日提住, 我會嚴正咁講健康就得, 同埋唔好響小朋友面前成日咁比較.

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

子爵府

真係好討厭,咁大隻又點:pppp: 健康就ok,唔好理佢地!

珍珠宮

我會睇下果日心情好唔好,好嘅就自動行開去同bb玩唔聽廢話,唔好心情嘅會直插佢好x巴閉牙,我某親戚幾廿歲人都冇皺紋點解你一講野就成面都係xyz?^$£×@爆到佢收皮為止 :wahaha:

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

你唔駛介懷,小朋友其實健康就得,身型都係其次。我女由細到大都係至細粒至瘦個個,近呢兩年發育,食多左好多野,胃口仲大過我,好明顯係肥左好多

公爵府

牛年勳章 夏天玩到顛

我同你一樣,但俾人講講下…我笑下就算。
我大仔早產36週出世,唔足磅要訓箱,依家兩歲半,2× 磅,我朋友個女一歲又係2×磅,但我好 proud of我個仔係食人奶大,唔係奶粉b,而且醒醒目目,第時唔使煩減肥仲好

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我女都一歲未識行又未識企,牙仔都係得兩隻,人比人比死人,人地家庭唔係我既家庭!
http://www.pregnology.com/faralong.php?month=8&day=08&year=2014

公爵府

唔好唔開心
好多b1歲都唔識行我個b都14個月才識
得1隻牙又點遲d成棚牙啦
我未見過無牙的小童羅
細粒又如何
他朝你個仔實高過佢個女的

珍珠宮

我仔出細4磅都冇,一直俾人話瘦,而家歲半追番好多。

男爵府

唔駛理人!我女15個月都未識行咪又係咁!餵佢食飯都係要成粒鐘架!
小朋友發展有快有慢,食到咁肥又點?因住大個要減肥

男爵府

佢都傻傻哋既,1歲多數都係未識行架啦

首頁
12345...7

尾頁

跳至