心聲留言

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

m完啦wor........

老公可能都怕左我, 尋日返到屋企, 已經開左冷氣等我

原文章由 heihei媽 於 07-7-6 10:20 發表
係咪天口 "hing" 呀?? 有時我都會係咁, 由其是m 前呀.

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

我前一排都係咁, 自己仲懷疑自己提前"更年期" 我真係咁同我老公講加, 但無理由提前咁多年加

我朋友話我係壓力大, 所以...........

原文章由 hinhinmummy 於 07-7-6 10:41 發表
m完啦wor........

老公可能都怕左我, 尋日返到屋企, 已經開左冷氣等我
生日月, 開心過

水晶宮

hinhinmummy,睇完相. 睇來你哋又過咗一個好愉快的假期.

有張相是二個小朋友玩面粉的, 你們玩包餃子嗎 ?
生日月, 開心過

水晶宮

heihei, 放假前有無睇到我話你听. 上星期QM醫生開咗二星期青蛙仔俾我仔吃呀, 睇吓點wor.

我都不敢話佢听前二個月我仔吃咗二個月咁耐. 咁佢開俾我, 當然好啦, 出去買好貴嘛.

生日月, 開心過

侯爵府

原文章由 雪文 於 07-7-6 10:49 發表
heihei, 放假前有無睇到我話你听. 上星期QM醫生開咗二星期青蛙仔俾我仔吃呀, 睇吓點wor.

我都不敢話佢听前二個月我仔吃咗二個月咁耐. 咁佢開俾我, 當然好啦, 出去買好貴嘛.

雪文

係呀

佢地包水餃..................阿媽話早知有麵粉玩可以令到佢兩個坐甘定, 就一早拿出黎包wor

阿仔負責look皮

阿女負責包

我負責看場.....但都比阿仔打爛一隻杯

阿媽負責look 水餃

子爵府

雪文

係囉, 我都覺得奇, qm 會開青蛙仔俾你個仔, 唔係貴野佢地唔開架咩? 梗係唔好同佢講自己有買啦.

係呢, 亞仔咳成點呀? 佢而家係咪得幾聲咳, 無痰架? 仲有無keep 住聞啡氣呀?

我女17號都會去哮喘科lu.

原文章由 雪文 於 07-7-6 10:49 發表

大宅

hinhinmummy
我唔識系私心信息PM您啦, 都唔知點用, 好煩, 我想問您識唔識自由行去長隆呀, 之前好似睇過您的回應, 但又揾唔到, 請指教!

原文章由 hinhinmummy 於 07-7-6 10:52 發表

雪文

係呀

佢地包水餃..................阿媽話早知有麵粉玩可以令到佢兩個坐甘定, 就一早拿出黎包wor

阿仔負責look皮

阿女負責包

阿媽負責l ...
________________ KiuKiu媽媽

子爵府

點解最新既又去左最尾個頁!!!!

原文章由 heihei媽 於 07-7-6 11:12 發表
雪文

係囉, 我都覺得奇, qm 會開青蛙仔俾你個仔, 唔係貴野佢地唔開架咩? 梗係唔好同佢講自己有買啦.

係呢, 亞仔咳成點呀? 佢而家係咪得幾聲咳, 無痰架? 仲有無keep 住聞啡氣呀?

我女17號都會去哮喘 ...

水晶宮

係囉

原文章由 heihei媽 於 07-7-6 11:47 發表
點解最新既又去左最尾個頁!!!!
生日月, 開心過

水晶宮

heihei,我諗真係睇Dr的. 上上一次我同仔去復診, 醫生係開咗一種唔眼睡的鼻敏感葯俾我的. 到上次我隻公去, DR.又唔肯了wor,要個種係貴葯, 要俾$$, 唔肯開.

今次我就帶埋葯袋去叫Dr.開, 佢又肯wor,無咩講呀.

我仔有痰呀, 仲好重. 所以醫生話開青蛙仔俾佢, 而家就早吸啡氣, 晚啡氣 + 青色的 (吸多二星期停), 睇吓效果點wor.
8月10日又返復診.

原文章由 heihei媽 於 07-7-6 11:12 發表
雪文

我女17號都會去哮喘 ...
生日月, 開心過

水晶宮

hinhinmummy,幾好wor. 小朋友係香港無咩機會玩呢D, 實好新奇啦. 下次等我哋都玩吓, 呢次我都係我媽屋企揾到水餃棍

原文章由 hinhinmummy 於 07-7-6 10:52 發表

雪文

係呀

阿仔負責look皮

阿女負責包

阿媽負責l ...
生日月, 開心過

子爵府

雪文,

青氣係要來做咩架? 我諗今次我都要問e 生開唔眼瞓的藥.

原文章由 雪文 於 07-7-6 12:10 發表
heihei,我諗真係睇Dr的. 上上一次我同仔去復診, 醫生係開咗一種唔眼睡的鼻敏感葯俾我的. 到上次我隻公去, DR.又唔肯了wor,要個種係貴葯, 要俾$$, 唔肯開.

今次我就帶埋葯袋去叫Dr.開, 佢又肯wor,無咩 ...

侯爵府

哎呀, 我係bk煩c 呀.................都吾知點攪

d post 亂晒

kiukiu媽

係樹答你but吾知你見吾見到啦, 長龍好易去架咋, 你諗住住邊? 如果住祈福酒店, 到時你搵酒店既bell boy幫你book架van仔, 35元人來就去到長隆架啦, 再吾係打的都好近, 又或者, 祈福入邊有村巴(但一人30元人仔)都去到長隆.................

水晶宮

都係擴張氣管, 鋪助之用.

係呀, 忘記講, 今次醫生話听到我仔有 he he 聲, 但我听唔到.

原文章由 heihei媽 於 07-7-6 12:18 發表
雪文,

青氣係要來做咩架? 我諗今次我都要問e 生開唔眼瞓的藥.
生日月, 開心過

子爵府

雪文,

你平時係點聽個仔有無hehe 聲架??

原文章由 雪文 於 07-7-6 14:11 發表
都係擴張氣管, 鋪助之用.

係呀, 忘記講, 今次醫生話听到我仔有 he he 聲, 但我听唔到.

大宅

hinhinmummy
唔該哂呀, 我都諗住去番禺, 我老公有屋系個邊, 不過唔知近唔唔近長隆呢? 我重未申請回鄉咭, 申請得來要8月中至可以出發, 但見您地講到都好好玩, 又想去行下, 咁使唔使系香港買定入場票架?

原文章由 hinhinmummy 於 07-7-6 12:26 發表
哎呀, 我係bk煩c 呀.................都吾知點攪

d post 亂晒

kiukiu媽

係樹答你but吾知你見吾見到啦, 長龍好易去架咋, 你諗住住邊? 如果住祈福酒店, 到時你搵酒店既bell boy幫你book架van仔, 35元人來 ...

水晶宮

heihei, 咁多年, 我係有一年冬天听到有. 平時我听唔到wor.

原文章由 heihei媽 於 07-7-6 14:20 發表
雪文,

你平時係點聽個仔有無hehe 聲架??
生日月, 開心過

侯爵府

原文章由 KiuKiu媽媽 於 07-7-6 14:21 發表
hinhinmummy
唔該哂呀, 我都諗住去番禺, 我老公有屋系個邊, 不過唔知近唔唔近長隆呢? 我重未申請回鄉咭, 申請得來要8月中至可以出發, 但見您地講到都好好玩, 又想去行下, 咁使唔使系香港買定入場票架?

KIUKIU

呵, 我又係媽咪有屋企祈福, so我次次都係自由人去, 係試過有一年貪得意住長隆酒店, 你問下間屋係邊樹, but番禺都吾係好大, 應該都ok既, 我諗吾駛買定入場卦...............

如果有屋可以住多幾日, 去埋大夫山(吾駛入場), 入邊有得放飛爭同埋踏單車, 又可以撐艇仔, 我上次去就係市橋轉巴士(吾記得幾多號lu), 但原來祈福有架村巴都經架, 你真係去既話, 我可以幫你問下我媽咪幾多號巴士

祈福食街d野好貴同埋好多人................要食出市橋食抵好多

大宅

hinhinmummy
唔該哂呀, 我都要問下間屋系邊, 我未去過架, 不過諗住去行下順便又可以去長隆玩, 見大家都話好玩, 其實我唔鐘意返大陸呀, 麻煩您問下您媽媽, 系幾號巴士, 唔該哂!

原文章由 hinhinmummy 於 07-7-6 15:36 發表

KIUKIU

呵, 我又係媽咪有屋企祈福, so我次次都係自由人去, 係試過有一年貪得意住長隆酒店, 你問下間屋係邊樹, but番禺都吾係好大, 應該都ok既, 我諗吾駛買定入場卦...............

如果有屋可以住多幾 ...

侯爵府

原文章由 KiuKiu媽媽 於 07-7-6 15:42 發表
hinhinmummy
唔該哂呀, 我都要問下間屋系邊, 我未去過架, 不過諗住去行下順便又可以去長隆玩, 見大家都話好玩, 其實我唔鐘意返大陸呀, 麻煩您問下您媽媽, 系幾號巴士, 唔該哂!

KIUKIU

依家大陸吾同以前既大陸, 先進左好多, 但亦會見到好多'看吾順眼'既野, 但就比起好多年前已經好左好多

我媽又返左祈福 等佢返黎幫你問佢

首頁

尾頁

跳至