基督家庭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

all,

我昨天又病了,大感冒所以全日無上黎,今日仲係周身骨痛呀! 好辛苦。:-(

大宅

琴晚jodie半夜醒左狂喊兩個鐘, 我地又"愛" 又"抱" 都唔得, 唔知佢咩事...係好淒涼甘喊, 但又無發燒, 唔知佢係咪出緊入面d牙 or 其他地方唔舒服or嚇親? 我真係好擔心.

我地琴晚訓得3粒鐘炸

我想問下你地d bb 出入面d牙, 會唔會行為上有咩不正常, 如果佢真係好唔舒服, 點舒緩佢既不適? (佢之前出牙都唔係甘忟 or 半夜狂喊)..好擔心!

大宅

mcdull...今次到你 ...好唔舒服的話, 請假休息下

原文章由 Mcdull 於 07-7-11 10:16 發表
all,

我昨天又病了,大感冒所以全日無上黎,今日仲係周身骨痛呀! 好辛苦。:-(

子爵府

大啷啷會,因為佢今次一次過出八隻牙,所以好

子爵府

我會啦! 因為我剛剛探熱,我發緊燒呀!

原文章由 Emen 於 7/11/07 10:19 AM 發表
mcdull...今次到你 ...好唔舒服的話, 請假休息下

伯爵府

原文章由 Mcdull 於 07-7-11 10:41 發表
我會啦! 因為我剛剛探熱,我發緊燒呀!

mcdull....咁快d休息返屋企啦~

伯爵府

原文章由 Emen 於 07-7-11 10:18 發表
琴晚jodie半夜醒左狂喊兩個鐘, 我地又"愛" 又"抱" 都唔得, 唔知佢咩事...係好淒涼甘喊, 但又無發燒, 唔知佢係咪出緊入面d牙 or 其他地方唔舒服or嚇親? 我真係好擔心.

我地琴晚訓得3粒鐘炸

我想問 ...

emen...無得瞓真係慘~:-|

係咪肚餓想飲奶炸?阿陶間唔中都會發下哩d神經

大宅

米水,

佢兩個月開始都唔使飲半夜奶..應該唔係要奶...

這是1個迷 :-( :-(

佢未試個甘喊法...係non-stop...好恐怖, 琴晚我係不停同佢祈住禱...

原文章由 米水 於 07-7-11 10:44 發表

emen...無得瞓真係慘~:-|

係咪肚餓想飲奶炸?阿陶間唔中都會發下哩d神經

伯爵府

原文章由 Emen 於 07-7-11 11:57 發表
米水,

佢兩個月開始都唔使飲半夜奶..應該唔係要奶...

這是1個迷 :-( :-(

佢未試個甘喊法...係non-stop...好恐怖, 琴晚我係不停同佢祈住禱...

emen...咁最後jodie係喊倦左自己瞓著? 希望佢今晚唔會再係咁啦......

侯爵府

mcdull,
你好d未呀?

侯爵府

乜咁慳post? 仲係尋日我朝早個post

伯爵府

原文章由 Cinnamon 於 07-7-13 09:03 發表
乜咁慳post? 仲係尋日我朝早個post

mon...無計....mcdull病左,我又俾閒人勾左過去....

子爵府

mon,

多謝關心,我今日至好返d咋! 我由星期開始發燒早退返屋企,再睇醫生,醫生話我重感冒要打針,再開多一假比我係屋企抖,今日至好d 咋!:-|

原文章由 minimon 於 7/12/07 09:13 AM 發表

mcdull,
你好d未呀?

子爵府

之唔係law! 呢到平時多數都係得返我一個,今次連我都病埋,係咁架啦!

原文章由 米水 於 7/13/07 09:28 AM 發表

mon...無計....mcdull病左,我又俾閒人勾左過去....

子爵府

all.....no time no see, 你地好嗎?

我比yingying攪到我周身唔得閒, yingying跌倒個頭已經好番七七八八啦, 不過...唉~ 佢星期四無端端發燒, 仲係38.1度, 我地比佢嚇餐包, 驚佢唔知係咪撞到個頭有事, 即刻帶佢去睇兒科, 醫生詳細check過冇野, 好彩只係喉嚨發炎, 不過呢兩日開始又感冒, 又有鼻水, 又咳咁, 仲咳到飲唔到奶, 食粥又冇胃口.....啱啱月初先病完, 而家又再病, 唉~~:-(

mcdull....你點呀, 好番未?

emen.....jodie點解會無端端咁喊2粒鐘, 係咪發惡夢, 日頭玩得太癲呀, yingying都試過一次好似jodie咁喊法, 唔停咁喪喊2粒鐘, 不過果陣佢仲好細個, 只係5個月大, 我地怕佢有事, 抱左佢去醫院睇急症, 留院一晚都係冇事架, 佢咁喊法都係一個迷, 冇人知點解, 但帶佢返健康院, 個姑娘話, 佢有可能係發惡夢喎

[ 本文章最後由 ypt 於 07-7-15 22:07 編輯 ]

子爵府

我唔識用新bk版, 請問點樣可以放番大張大頭相????-(

子爵府

all,

早晨

ypt,

我未好得哂,仲有好多痰。之不過上星期六帶o左大、細啷啷一齊去睇我睇開個中醫,我地飲0左兩日中藥,已經好番d啦! 細啷啷就食西藥食到怕哂! 而家唔肯跟姐姐呀! 姐姐一要黎抱佢,佢就 好淒涼咁呀! 但飲中藥,佢又無野喎! 仲飲到好滋味咁tim! 總之呢輪我地就慘啦! 差不多駛o左成二千蚊醫藥費呀! 真係越窮越見鬼呀!

子爵府

ypt,

好易架咋! 你去觀看帳號-->編輯個人資料--->將大頭照set 140 x 140就得架啦!

原文章由 ypt 於 7/15/07 10:09 PM 發表
我唔識用新bk版, 請問點樣可以放番大張大頭相????-(

子爵府

我個日發燒再去睇醫生,我就問佢呢輪係咪隻菌係咁,因為我地一屋三個人都係咁病法。 佢就話呢輪隻感冒菌好勁,好多人都係咁,連佢老公(都係醫生)都病o左好耐呀! 佢屋企六個人,暫時只淨佢未中招咋! 所以,大家都要小心d呀!

子爵府

原文章由 Mcdull 於 07-7-16 09:48 發表
all,

早晨

ypt,

我未好得哂,仲有好多痰。之不過上星期六帶o左大、細啷啷一齊去睇我睇開個中醫,我地飲0左兩日中藥,已經好番d啦! 細啷啷就食西藥食到怕哂! 而家唔肯跟姐姐呀! 姐姐一要黎 ...

mcdull......唉~ 我都係越窮越見鬼啦, 呢排成家都病, yingying病完又再病, 拖住唔斷尾咁, 又跌親個頭, 淨係yingying睇醫生都好甘啦, 次次睇兒科, 埋單最少都要3舊水呀~ ....唉~ 不過算啦, 錢財身外物, 健康最緊要~:lol:

首頁

尾頁

跳至