跳至

首頁

尾頁

複式洋房

chimchim~

Thanks for the information!

原文章由 chimchim 於 07-8-1 10:36 發表
Goodynews & 亨亨媽咪~

只有6堂, 每星期2堂, 每堂 45 分鐘, 星期2 & 5, 係灣仔上堂!
西寶城無得上!
[/url]

複式洋房

Lorraine 媽,

Lorraine 幾多號返學呀?開學d東西準備好未?:)
[/url]

複式洋房

亨亨媽,
jolly講得啱, 應該當日教咩新書先會派, 唔會俾曬所有書你, 如果有特別應該會send sms俾家長, 請放心, 我星期一應該都可以送ivan返學, 到時見

原文章由 Jolly 於 07-8-1 11:29 發表
亨亨上年好似唔係八月返學係咪?
書本好似冇要一日拿晒返屋企喎, 個日教新書先比新書嘛. 今年唔知係咪呢...

複式洋房

chimchim~

我生亨亨時有用28方(貪佢方便),但頭個七方及最後個七方都冇用到,頭個七方因為要加酒(其實每一方都要),而我仲食住醫院開既止痛藥(忌酒)(我好怕痛家),我打電話問28方,位小姐話如果咁就唔好食28方住,你知喇, 頭七方既設計主要係配合生完個頭七日,唔食住即係叫我放棄頭個七方,個位小姐話可以留返比下一胎......(to be continued!)
(比bk激死,成日出唔哂d字! )

[ 本文章最後由 亨亨媽咪 於 07-8-1 19:25 編輯 ]

[/url]

複式洋房

chimchim~

我生亨亨時有用28方(貪佢方便),但頭個七方及最後個七方都冇用到,頭個七方因為要加酒(其實每一方都要),而我仲食住醫院開既止痛藥(忌酒)(我好怕痛家),我打電話問28方,位小姐話如果咁就唔好食28方住,你知喇, 頭七方既設計主要係配合生完個頭七日,唔食住即係叫我放棄頭個七方,個位小姐話可以留返比下一胎......咁都得?最後七方因為阿媽可以幫我坐月,佢d補品好味d,所以放棄埋"lu".

其實如果冇老人家整補品,28方都ok家,不過就要考慮你生完會食幾耐止痛藥la..

原文章由 chimchim 於 07-8-1 14:22 發表
Jolly,

我成個小路寶咁, 仲成日大踏步囉
我個細b唔係成日踢我, 但佢成日頂我個胃同撐到實, 搞到我成日急尿尿, 仲要坐得好直同挺胸! 個肚差唔多爆啦 !

BB 展可能 sunday 早上去, ...
[/url]

複式洋房

khchu~

Thanks! See you then!

[quote]原文章由 khchu 於 07-8-1 18:56 發表
亨亨媽,
jolly講得
[/url]

子爵府

你又係急尿尿呀!! 我成日都急呀~ 但又唔係多來去囉, 激c... 半夜去完仲死, 好多時訓唔番, 我己經同安安佳佳樂樂盈盈做左同類好耐啦, 悠魚都唔駛去海洋公園睇佢地.
天妍康我冇用過呀, 只係見佢會送餐來我貪方便咋, 唔知好唔好的. 我都係選比較平的餐呀... 今日見有topic講有間康+慧紅雞蛋都好似唔錯, 佢都係三十日坐月有野比你食, 但頭個十五日有埋陪月上門煮, 之後十五日就比葯材你diy. 又係有中醫師上門跟進. 不過唔知價錢係點呀... 八到話你知.
cord blood悠魚時就係冇貯, 今胎想貯囉... 都係想買個保障, 用唔得著固然大家happy啦~
原文章由 chimchim 於 07-8-1 14:22 發表
Jolly,

我成個小路寶咁, 仲成日大踏步囉
我個細b唔係成日踢我, 但佢成日頂我個胃同撐到實, 搞到我成日急尿尿, 仲要坐得好直同挺胸! 個肚差唔多爆啦 !

BB 展可能 sunday 早上去, ...
I support autism acceptance!

子爵府

亨亨媽,
悠魚放暑假我又放暑假囉, 不過冇佢放得咁開心啦梗係... 悠魚要我陪佢玩架嘛, 但我個肚又大到cc下, 成日都會自動hang 機架, 一hang機我唯有比佢睇vcd啦~
I support autism acceptance!

複式洋房

Jolly~

你就好la,有得放暑假.....:) ....

原文章由 Jolly 於 07-8-1 21:46 發表
亨亨媽,
悠魚放暑假我又放暑假囉, 不過冇佢放得咁開心啦梗係... 悠魚要我陪佢玩架嘛, 但我個肚又大到cc下, 成日都會自動hang 機架, 一hang機我唯有比佢睇vcd啦~
[/url]

複式洋房

各位媽咪~~

下星期一返學"la",希望個個小朋友都醒醒目目、開開心心咁開始新學年"la"

放了兩個星期暑假,亨亨懶散了好多,朝朝訓到九點幾,下午又唔肯"訓敎" ,下星期一返學都唔知點叫醒佢 ....點知今朝八點幾叫佢起身,本來佢仲死貼住張床,唔肯起身.....,我一話"返學la",佢立即精精神神"彈"起身 ,我想.......佢真係好掛住d同學仔呀......:loveliness:

[ 本文章最後由 亨亨媽咪 於 07-8-3 14:56 編輯 ]
[/url]

大宅

mamummy~

Thanks!

原文章由 mamummy 於 07-8-1 16:15 發表
Chimchim,

Panda Music Zone on Western Street

大宅

亨亨媽咪~

Thanks!

原文章由 亨亨媽咪 於 07-8-1 19:22 發表
chimchim~

我生亨亨時有用28方(貪佢方便),但頭個七方及最後個七方都冇用到,頭個七方因為要加酒(其實每一方都要),而我仲食住醫院開既止痛藥(忌酒)(我好怕痛家),我打電話問28方,位小姐話如果咁就唔好食28方 ...

大宅

Hang Hang ma,

Lorraine will start on Sept 3. Still have a long vacation

All books, uniforms and schoobag are ready. But need to get her white runnign shoes and some underwears.

原文章由 亨亨媽咪 於 07-8-1 18:47 發表
Lorraine 媽,

Lorraine 幾多號返學呀?開學d東西準備好未?:)

大宅

Jolly~

我仲有d恥骨痛 瞓覺暫時都ok, 係有時少腿抽下筋, 同唔夠時間瞓!

好, 你8完康+慧話我知, 唔該晒!

原文章由 Jolly 於 07-8-1 21:43 發表
你又係急尿尿呀!! 我成日都急呀~ 但又唔係多來去囉, 激c... 半夜去完仲死, 好多時訓唔番, 我己經同安安佳佳樂樂盈盈做左同類好耐啦, 悠魚都唔駛去海洋公園睇佢地.
天妍康我冇用過呀, 只係見佢會送餐來我貪 ...

大宅

All~

我星期一/二都會送亞女返學呀! 到時見

原文章由 亨亨媽咪 於 07-8-3 14:46 發表
各位媽咪~~

下星期一返學"la",希望個個小朋友都醒醒目目、開開心心咁開始新學年"la"

放了兩個星期暑假,亨亨懶散了好多,朝朝訓到九點幾,下午又唔肯"訓敎" , ...

大宅

mamummy,

路過八下, Lorraine 轉校嗎? 轉去邊間?

Yonnie

原文章由 mamummy 於 07-8-4 10:03 發表
Hang Hang ma,

Lorraine will start on Sept 3. Still have a long vacation

All books, uniforms and schoobag are ready. But need to get her white runnign shoes and some underwears.

大宅

Yonnie,

Sacred Heart

原文章由 yonniemarn 於 07-8-4 10:30 發表
mamummy,

路過八下, Lorraine 轉校嗎? 轉去邊間?

Yonnie

大宅

Goodynews,

Thanks for the party. Lorraine was so happy and excited.

原文章由 goodynews817 於 07-8-1 09:03 發表
?-( Only {羅」書? Any orientation?

大宅

First day of school today, wish all kids have a wonderful school year :-P

原文章由 mamummy 於 07-8-6 09:38 發表
Yonnie,

Sacred Heart

大宅

All~
Good morning!
Jessica 今日開學啦! 我好早送佢返學, 去到學校8:10一個同學仔都唔見! :mrgreen:

mamummy~
Thanks! :mrgreen:

Goodynews~
昨天玩得好開心, 多謝晒!

原文章由 mamummy 於 07-8-6 09:44 發表
First day of school today, wish all kids have a wonderful school year :-P

首頁

尾頁

跳至