跳至

首頁
12345...9

尾頁

別墅

Agree! 又唔好用, 睇到眼花花!

別墅

I could post the two passages that I wrote days before.

I try and try and find out the reason : If there is a
charactor/word that couldn't shown on BK, then the
passage afterward will be blocked!

公爵府

有時 reply 段 message 太長, 係咪都會 cut 左呢?
[/url]

大宅

lalalam,

算好彩, 她係印, 曾係銅鑼灣做左2年unpaid, 可能我係full paid, 她好有心機瓜.
她個人好有心, 我老公都話她比較"林善", 她煮餸真係好俾心機, 幾乎2日一新款, 但味道欠佳, 同埋可能以前阿太食素, 她買肉,海鮮好差, 成日貪便, 買的唔新鮮嘢, 尋晚終於話她, 叫她無心急, 一星期一樣新嘢好啦.
芷殷可能為食, 工人前日買左糖俾她, 都好, 關係好的, 個舊印, 完全唔會架.
當然, 我去入貨, 都會入的工人的零食, 餅...之類, 有個專盒俾她裝自己零食, 有時我們出左街晚飯, 如果唔帶工人, 我有時會俾包我的至愛薯片她...
我就表面看, 你個工人幾好, 好貼身照顧3個小朋友...
如果係好唔怕續, 但人就衰, 做得耐可能有的老精...
講真長期服務金都唔少 (其實係幾多 ? 我唔知), 但如果好印俾都抵.
我有個fd工人一向出糧齊頭 $3,500, 平時禮物唔少, 都係到長期服務金時候, 個工人他們請來照顧2老為主, 有次她同我講, 為保障自己, 再績約時用左大哥名(工人係同2老另外住一齊, 她兩公婆另外住), 同工人講, 如果表現一樣咁好, 呢筆 $ 一早預左俾你, 但如果你表現唔好, 我們都要有所保留.
我覺得呢招都幾好.
Rosan,

你的新工人咁正,真係唔錯!菲or印?會講廣東話嗎?
不過,新來係會緊張d,人地話:做得耐就成精;我個工人還有半年不到就第三份約,要俾長期服務金,人當然有長有短,我都唸緊續唔續!
...

看妳千篇不厭倦,看妳的感覺像春天;美麗的季節,動人的詩篇;妳的唇齒之間, 印著我的親吻;妳的一切移動, 左右我的視線;妳的言語哭笑, 扣動我的心弦;擁有妳的感覺, 每日就似春天!

大宅

好耐無出街食飯啦, 今晚去鴻星食黃油蟹, 我諗埋單唔平...
因個套餐每位計, 都好貴, 唔帶工人啦, 至多我的心愛薯片一包割愛lor.....
老公幾有心啦, 他去打波, 打電話返來, 話你下星期生日, 不如就當同你興祝啦, 我話好. 其實他都識一舉兩得wor
我諗下, 他生日時都求其, 係他自己講求其者...
而家我對呢的儀式無咩要求啦...
不過有時悶悶地, 老公就叫出去食架啦, 所以幾時興祝的乜都無所謂架...
有時星期日會3個去街食個早餐lor... 都開心啦...

你們有咩恩愛嘢晒下命啊 ? 一齊晒下都開心麻..
我當呢處大家老友, 衰事, 好事我都上來呻一餐啦.:loveliness:

[ 本文章最後由 rosan, 於 07-8-11 16:21 編輯 ]
看妳千篇不厭倦,看妳的感覺像春天;美麗的季節,動人的詩篇;妳的唇齒之間, 印著我的親吻;妳的一切移動, 左右我的視線;妳的言語哭笑, 扣動我的心弦;擁有妳的感覺, 每日就似春天!

大宅

Rosan,

咁預祝你生日快樂先! 最緊要佢唔好孤寒你就得喇!
其實真係老夫老妻,都冇乜浪漫橋段!平時都係行街食飯,冇乜特別!
遇著要慶祝嘅話,都係食餐好兼自己買自己想要嘅禮物(梗係佢俾la)

[ 本文章最後由 ringmike 於 07-8-14 15:44 編輯 ]

別墅

Rosan,

Happy birthday.

We will have a maid very soon, do you have a check list for the maid to trace her job? It is the first time for me to take care a maid. Hope everything fine.

Ring,
Where can I find the your cook menu posted before? Did you make a reocrd? I am thinking to click them into a note book for the maid to follow. If possible, may be we can edit a cook book and publish for all new hand mami.

公爵府

rosan,
祝你生日快樂呀!

ping,
你個工人如何呀? 有冇睇過佢個樣?

[ 本文章最後由 蝦蝦 於 07-8-17 12:24 編輯 ]
[/url]

大宅

Ping,

我冇留底架,好彩搵得番出黎啫!:lol

蝦蝦,

Rosan已經證明咗"人不可以貌相"嘅道理la!

大宅

ring, 蝦蝦, ping,

多謝晒呀 ! 好開心聽到你們的祝福 !
hehe~, 老公話正日再食咩, 我話唔食住啦, 上次個餐咁溶, 回下氣先啦...

ping,

我e-mail 左個job duty 俾你啦, 你參考下.
再提下你, 通常未用開工人, 開頭都唔係咁好意思樣樣要工人做,
同埋有少少唔妥都算啦....見她做唔停又叫她抖下, 見她做晒嘢又叫她坐底一齊看下tv....叫工人一早起身又好似好慘...尤其如果自己係8~9點先起身....
千期無心軟, 一定有咁多要求就要求, 同埋無對工人太好住,
唔係叫你閙她, 而係要先有個下馬威....
記住記住....

大宅

我見你們都好浪漫wor, 成日出去撐台腳.
我老公話你老公好男人一個. 無俾人搶呀...好多女人吸住架...
我話你係少有的好老婆, 人靚心地好煮餸一流, 邊個娶左發大達...
當然, 我自己同自己講, 點夠膽同老公讚, 容咩易...

原文章由 ringmike 於 07-8-14 15:36 發表
Rosan,

咁預祝你生日快樂先! 最緊要佢唔好孤寒你就得喇!
其實真係老夫老妻,都冇乜浪漫橋段!平時都係行街食飯,冇乜特別!
遇著要慶祝嘅話,都係食餐好兼自己買自己想要࢚ ...

大宅

嘩~嘩~嘩~咁大頂高帽呀,想朦住我雙眼,等我照唔到鏡呀!
你都未數我d優點:冇耐性、火爆、粗惱.....

大宅

優點大過缺點, 所以看唔到.

侯爵府

畀面勳章

ring, 蝦蝦, rosan & all mami,

好耐冇上嚟吹水la,大家点呀、忙啲咩呀 好嗎????

我就最近新舊工人交接,点知接5住,這個星期冇工人,kiu kiu 又九月三號先返學, 所以好辛苦:-( :-( :-(

oo、芷殷 & 蝦仔係5係已經返哂學la

[ 本文章最後由 PW530 於 07-8-21 08:35 編輯 ]

公爵府

歡迎你回巢呀, kiukiu 媽

交接唔到, 咁你要辛苦 d 咯

蝦仔開學啦, 不過而家仲做緊長氣袋樹熊, 一味喊 & 夾實 ...
[/url]

侯爵府

畀面勳章

咪好攪嘢law kiu kiu 都冇返成個月學,到時又5知會5會似樹熊呢
原文章由 蝦蝦 於 07-8-21 12:40 發表
歡迎你回巢呀, kiukiu 媽

交接唔到, 咁你要辛苦 d 咯

蝦仔開學啦, 不過而家仲做緊長氣袋樹熊, 一味喊 & 夾實 ...

侯爵府

畀面勳章

rosan,

証件攪掂未,5明再call 我la.......

諗住同芷殷去邊樹玩ar 我月初同kiu kiu & 成班fd去咗浮羅交怡玩,地方好靚but 食同住就差啲,kiu kiu 去游水、玩沙好開心 不果就曬到成舊炭咁law:tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

[ 本文章最後由 PW530 於 07-8-22 14:43 編輯 ]

大宅

kiukiuma,

好耐唔見你喇~~去咗邊到威呀?:tongue:
咁正又去旅行,真係羨慕死人 我已經3年半冇出過門喇,c6新工忙到死,希望出年年頭真係去得成la.
咁你個新工人幾時到呀,真係稔到都"鄧"你煩!
oo都開咗學喇......暫時都ok,冇乜點喊!不過d生活習慣全部改晒,以前晚1-2am早12pm,依家11-12pm一定要瞓,第二朝8am起身,9月正式就要再早半個鍾潻,連我都唔習慣,個衰豬都算係咁咯!
我依家日日都好似遊緊魂咁,oo食完午飯就再補飛瞓番2粒鍾,我就盡量瞓到就瞓(瞓唔慣):( .

大宅

kiukiu媽,

攞左啦, 好快, 10分鐘都唔晒.
9月頭再攞回鄉卡.
你就好啦, 周圍去, 我無諗住去邊架, 攞定先者.

侯爵府

畀面勳章

ring,

oo有冇咁怕生保ar 慢慢改返時間就ok 啦,早啲瞓 & 起身係好事嚟ka 妳早啲瞓law 5好做夜鬼la

kiu kiu 去完旅行只腳生濕疹ar:tongue: :tongue: :tongue: 睇咗e生啦但係仲未好,好咩計 & 介紹吓搽咩好ar

原文章由 ringmike 於 07-8-22 18:03 發表
kiukiuma,

好耐唔見你喇~~去咗邊到威呀?:tongue:
咁正又去旅行,真係羨慕死人 我已經3年半冇出過門喇,c6新工忙到死,希望出年年頭真係去得成la.
咁你個新工人幾時到呀,真係稔到都"鄧"你煩!
oo都 ...

首頁
12345...9

尾頁

跳至