心聲留言

跳至

首頁
12345...17

尾頁

大宅

我部腦死咗四次....

整咗我好多錢,再中毒,唔整啦!搬去整都搬到手軟.
:-( :-( :-(

侯爵府

原文章由 Dickyma 於 07-7-26 16:04 發表
整咗我好多錢,再中毒,唔整啦!搬去整都搬到手軟.
:-( :-( :-(

dickyma你部電腦中左毒? 你有無裝NORTON VIRUS 呀?

自己都整到啦, 再吾係, 重新裝過部機啦, 我至叻就係甘架啦

大宅

哈....埋黎睇, 埋黎講.....入黎傾下啦. ^-^

搞咩咁靜﹖

我係公司冇時間上網﹐係家自從搬屋後個i-cable十分不穩定﹐每星期都要人上黎維修。已有5/6次之多。

作晚已叫i-cable send張取消form俾我﹐今日已收到同fax番俾佢地。

打算裝網上行。

過多2星期就旅行

前2日一個舊同事打俾我﹐話佢舊老闆請人﹐7點前一定走得﹐但冇咩career path﹐叫我考慮﹐她知我呢間公司多野做夜走﹐對有細路既人黎講﹐梗係份工閒d好啦;但我又徘迴於家庭同事業前景中間.....老公話﹐最實際﹐邊度多$去邊度﹐咁樣想又好似好簡單

大宅

終於買咗nod32,150元1年期,無事啦,
個電腦維修員說:[上大陸的網頁較易附上病毒.]

侯爵府

原文章由 justjust 於 07-8-2 22:04 發表
搞咩咁靜﹖

我係公司冇時間上網﹐係家自從搬屋後個i-cable十分不穩定﹐每星期都要人上黎維修。已有5/6次之多。

作晚已叫i-cable send張取消form俾我﹐今日已收到同fax番俾佢地。

打算裝網上行。

過 ...

jj

今次去邊, 自從你份工無得上網之後, 都無乜人氣

去邊樹旅行呀今次?

事業, 好多年前我已經放棄左lu, 總之準時有糧, 定期出bonus + 人工, 準時收工就算................我諗住都係樹退休架啦

dickyma

我個女, 早排同學教佢上乜野qq, 定, 真係q 啦, 中晒毒, 還要撞埋d hardware, 自己熄機再開, 我要重新裝過部機先得呀, 總之一切大陸網...............殺

大宅

hinma﹐

今次去phuket﹐4日3夜。

我原本都係想係舊公司過世﹐但貪呢間多成1/3人工囉。

做落發覺老闆係把口直﹐份人冇咩﹐但公司policy各樣要求多多﹐好麻煩。依家low season都8點走﹐high season我唔知點算:cry: 。

dickyma﹐

咩係nod? 3萬幾一年咁貴﹖

我地上來上去都係果幾個網﹐叫做好彩仲未“中獎”。

大宅

dickyma﹐

我再讀你寫既野﹐原來係nod32, $150/年﹐我真豬

nod32係咪 anti-virus既野﹖

[ 本文章最後由 justjust 於 07-8-6 23:48 編輯 ]

侯爵府

原文章由 justjust 於 07-8-6 23:47 發表
dickyma﹐

我再讀你寫既野﹐原來係nod32, $150/年﹐我真豬

nod32係咪 anti-virus既野﹖

jj

多3份一人工, but小左時間陪仔女, 相對law, 我寧願小3份一, but多d 時間陪對仔女:mrgreen:

子爵府

畀面勳章

good morning everybody:

好耐都冇入黎chat lu. jj, 我都會好似hinma 咁, 請願少3份一人工, 多d 時間親下子, 個人覺得, 親子時間係用錢買唔到, 而且, 小朋友係好希望daddy, mammi 多d 時間陪, 你自己judge 下啦.

dickyma:

我自己都係用 nod32 呢套 anti-virus 軟件, 都ok o架, 我果套就快到期renew tim 囉.

原文章由 hinhinmummy 於 07-8-7 09:12 發表

jj

多3份一人工, but小左時間陪仔女, 相對law, 我寧願小3份一, but多d 時間陪對仔女:mrgreen:

侯爵府

原文章由 波子媽 於 07-8-7 11:07 發表
good morning everybody:

好耐都冇入黎chat lu. jj, 我都會好似hinma 咁, 請願少3份一人工, 多d 時間親下子, 個人覺得, 親子時間係用錢買唔到, 而且, 小朋友係好希望daddy, mammi 多d 時間陪, 你自己judge ...

波及媽

你去左長隆玩未呀? 我book左黃金海岸 長隆太遠, 但好想帶佢地去玩水, so 近近去揀黃金, 希望佢地會玩得開心

子爵府

畀面勳章

hinma:

仲未出發呀, 我月尾26號先去, book 左 3日2夜, 希望好玩啦.

係呢, 你book "黃金海岸"一晚房貴嗎? n年前, 果時仲未有亞囝, 我都同c6 係黃金海岸book 過一晚房relax 玩下.

原文章由 hinhinmummy 於 07-8-7 11:15 發表

波及媽

你去左長隆玩未呀? 我book左黃金海岸 長隆太遠, 但好想帶佢地去玩水, so 近近去揀黃金, 希望佢地會玩得開心

侯爵府

原文章由 波子媽 於 07-8-7 11:24 發表
hinma:

仲未出發呀, 我月尾26號先去, book 左 3日2夜, 希望好玩啦.

係呢, 你book "黃金海岸"一晚房貴嗎? n年前, 果時仲未有亞囝, 我都同c6 係黃金海岸book 過一晚房relax 玩下.

1188(包tax) 包3個早餐, 另一個要比$(75元 + 10%), 有得玩水(佢地做緊promotion), 7 + 500元有2大1小既dinner buffet

我諗加加埋埋都要2000元, 同我去樟木頭差吾多$

侯爵府

原文章由 hinhinmummy 於 07-8-7 11:27 發表

1188(包tax) 包3個早餐, 另一個要比$(75元 + 10%), 有得玩水(佢地做緊promotion), 7 + 500元有2大1小既dinner buffet

我諗加加埋埋都要2000元, 同我去樟木頭差吾多$

你工人做成點呀? 唉, 我果個越黎越懶, 我真係想丙佢一大餐

子爵府

畀面勳章

hinma:

工人姐姐呢...............sofar ok 啦.
起碼佢肯陪亞囝玩, 個人覺得, 我請工人萬事係以照顧亞囝為首要任務, so....其他野, 唔太過份, 我都唔會出聲. 有時, 我覺得新姐姐食唔住亞囝tim, 亞囝而家識得指姐姐做野 & 吓佢.........唉......個衰囝真係以為自己係大少爺咁.

sofar, 新姐姐做野暫時都叫主動, 呢個新工人, 比我地最大o既驚喜, 係佢煮餸有一手, 佢廚藝唔錯, 肯花心思, 煮餸叻我好多, 好多.為一缺點, 係佢太細粒, 太矮啦. 有d 家務, 抓高抺野, 礙於佢身形, 佢做唔到囉, 呢d 咪唯有我 or c6 得閒幫下佢, 拆落黎比佢洗囉.
請工人o既野, 都係果句, 好睇你彩數運氣, 而且十隻手指都有長短, 我地打工o既, 都會偷懶蛇王, 何況工人呢, 人都冇十全十美啦, 更何況工人呢, so....暫時我都會比新姐姐 80分o既. hehe....

原文章由 hinhinmummy 於 07-8-7 11:30 發表

你工人做成點呀? 唉, 我果個越黎越懶, 我真係想丙佢一大餐

侯爵府

原文章由 波子媽 於 07-8-7 11:45 發表
hinma:

工人姐姐呢...............sofar ok 啦.
起碼佢肯陪亞囝玩, 個人覺得, 我請工人萬事係以照顧亞囝為首要任務, so....其他野, 唔太過份, 我都唔會出聲. 有時, 我覺得新姐姐食唔住亞囝tim, 亞囝而家識 ...

唉, 有時人就係甘架啦, 耐左會看埋佢其他缺點, 但我果個.........

有一日我放假, 我隻佬叫佢整豬皮魚蛋, 同牛仔骨, 甘朝早大家都忙啦, 下午, 我同d 仔女訓晏覺, 到夜晚我諗住自己煎牛仔骨, 先發現無菜, 問佢你無去買送咩? 佢話我知架(暗示我成日同佢一齊), 我話佢, 甘下畫我們訓晒晏覺你可以去買既者, 佢吾答我, 跟住指下果煲豬皮魚蛋話諗住果煲野=菜, 我話上次有羅白就係者, 今次有無先? 果d 係吾係菜類呀? 佢先吾敢再出聲, 我嬲到想叫佢即刻c 去買菜返黎

尋日又比我發現佢將阿仔/女d 衫, 就甘掠係個架上邊(要黎掠底褲果d呢), 將個尾夾係d 夾上邊就算, 連衣架都懶得用, 點算呀, 懶到甘出汁既人還可以點呢

大宅

係呀﹐hinma﹐波子媽﹐我都知少左時間陪屋企﹐我希望上手以後做野會快d﹐可以早d收工啦。

今日就特登早d走返去帶2個女出街食飯﹐需然都係落樓下食﹐但都叫做同臺食飯﹐spend time together丫。

講開工人﹐波子媽聽你講都戥你開心﹐請到個放心得落既工人﹐同成日要check住既工人﹐真係爭好好好遠。

我依家呢個前一排經常遲返﹐講電話﹐躲懶﹐我地都係見一樣執一樣﹐講左就好一輪﹐跟住又黎料﹐已經認命係要週而復始咁提住佢地架喇。

侯爵府

原文章由 justjust 於 07-8-9 23:44 發表
係呀﹐hinma﹐波子媽﹐我都知少左時間陪屋企﹐我希望上手以後做野會快d﹐可以早d收工啦。

今日就特登早d走返去帶2個女出街食飯﹐需然都係落樓下食﹐但都叫做同臺食飯﹐spend time together丫。

講開工人﹐ ...

唉, 我果個都吾知係吾係有厭食証, 成日吾食野.........

子爵府

畀面勳章

hinma:

你姐姐有厭食症? 我諗唔係掛, d 姐姐好貪靚, 肥少少就要叫減肥, 我以前個姐姐都係咁.

原文章由 hinhinmummy 於 07-8-10 10:27 發表

唉, 我果個都吾知係吾係有厭食証, 成日吾食野.........

侯爵府

原文章由 波子媽 於 07-8-10 10:57 發表
hinma:

你姐姐有厭食症? 我諗唔係掛, d 姐姐好貪靚, 肥少少就要叫減肥, 我以前個姐姐都係咁.

唉, 早排我減肥, 已經同佢一齊減架啦, 佢都瘦左好多, 連阿仔學校既老師都話佢瘦左好多, 以為佢好幸苦, 做到佢瘦晒

早排, 佢痴到, 一日食一個波羅包咋, 話頭痛, 食吾落wor, 同agent 講, 鬧完佢, 未好d law, 點知尋晚又發神經, 又食一塊方包, 還要乜都吾搽

我同佢講, 我最多對多你一兩年, 你吾食=我慳$, 我可以吾理你, 有得你, 但吾想你身體變差, 如果要減肥, 可以用返我以前既方法黎減, d 野食可以照用我$ 買, 佢又話佢吾係減肥, 我真係吹佢吾漲.........

子爵府

畀面勳章

死囉.........聽你咁講, 可能姐姐真係唔係因為減肥而唔食野, 可能係佢"心理"因素影響, (其實"厭食症"都係心理因素居多), 一日食一個包, 點得o架.............??

原文章由 hinhinmummy 於 07-8-10 11:35 發表

唉, 早排我減肥, 已經同佢一齊減架啦, 佢都瘦左好多, 連阿仔學校既老師都話佢瘦左好多, 以為佢好幸苦, 做到佢瘦晒

早排, 佢痴到, 一日食一個波羅包咋, 話頭痛, 食吾落wor, 同agent 講, 鬧完佢, 未 ...

首頁
12345...17

尾頁

跳至