跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

係喎, 各位今朝係有冇睇報紙"亞爸掟左個女落街"呢段新聞呀??

我真係好同情個小朋友, (可能同亞囡差唔多大la), 我今朝搭車一路睇一路諗個小朋友俾亞爸拖出去時肯定好驚好冇助....

大宅

sarahlee,
我又係係東寧丫, 咁岩既

原文章由 sarahlee 於 07-7-9 10:29 發表
早呀, 咁多位,

今朝勁忙, 所以依家先上得黎呀.

JAL,

咦, 你又係東旭苑, 我又係喎, 我係東寧, 你呢??

moondee,

子程個名好好聽呀, 恭喜晒呀, 咁依家去左登記出世紙未呀??

holida ...

大宅

meisuen,
thank you,煲左話你知得唔得呀~~:lol

sarah,
多謝,多謝......:loveliness: .um...no.no.no. bb唔係香港出世,唔係呢度攞birth cert.架,不過要同佢攪居留權,攪緊架喇,等緊回覆....
係喎...比多次你女女比賽個網址黎呀,上次無set低,係咪每日都可以投票架??
你講果單news,有呀,琴晚我亞hon返黎都有講呀,我聽到都起雞皮呀,個小朋友真係好慘呀

東旭苑係邊架??係唔係天悅上面條路果d呀??幾時high tea唧

[ 本文章最後由 moondee 於 07-7-9 12:21 編輯 ]

我mami寫左個blog比我呀,得閒黎睇下呀.....http://hk.myblog.yahoo.com/jamiequeenie/

大宅

有睇丫, 個丫爸真係..... :-( ... 我 yesterday 睇新聞已經覺得好慘 + 好 angry, 個大人點可以咁對個小朋友... 今日再睇完 newspaper 先知原來個丫爸係有精神病 record, 加上個丫媽都話個丫爸無用..... 總之個小朋友真係慘..... 睇到個心都痛...

原文章由 sarahlee 於 07-7-9 11:10 發表
係喎, 各位今朝係有冇睇報紙"亞爸掟左個女落街"呢段新聞呀??

我真係好同情個小朋友, (可能同亞囡差唔多大la), 我今朝搭車一路睇一路諗個小朋友俾亞爸拖出去時肯定好驚好冇助....

大宅

東旭苑係近 '魚則' 魚涌公園果邊, 即係愛蝶灣果頭

[quote]原文章由 moondee 於 07-7-9 12:19 發表
meisuen,
thank you,煲左話你知得唔得呀~~:lol

sarah,
多謝,多謝......:loveliness: .um...no.no.no. bb唔係香港出世,唔係呢度

大宅

moondee ,

係咪問 梅醫生呀 ?
係愛蝶灣商場地舖架, 我個女睇佢都幾好架, 食一次藥就好得 8899啦 ~~~

大宅

次次睇到呢d新聞, 第一時間又係度諗係咪又係老夫少妻 or 大陸老婆呢, 真係 9成都估中, 唉.......

原文章由 JAL 於 07-7-9 12:22 發表
有睇丫, 個丫爸真係..... :-( ... 我 yesterday 睇新聞已經覺得好慘 + 好 angry, 個大人點可以咁對個小朋友... 今日再睇完 newspaper 先知原來個丫爸係有精神病 record, 加上個丫媽都話個丫爸無用..... 總之個小 ...

侯爵府

睛靈勳章

最慘係個小朋友, 又冇力反抗:-( :-(

原文章由 sallymama 於 07-7-9 12:53 發表
次次睇到呢d新聞, 第一時間又係度諗係咪又係老夫少妻 or 大陸老婆呢, 真係 9成都估中, 唉.......

大宅

原文章由 sallymama 於 07-7-9 12:47 發表
moondee ,

係咪問 梅醫生呀 ?
係愛蝶灣商場地舖架, 我個女睇佢都幾好架, 食一次藥就好得 8899啦 ~~~

sallyma,
可唔可以比多d資料我??e.g.電話,地址...thanks
各位,我同bb去太古城涼冷氣呀,一陣返黎先傾過啦

[ 本文章最後由 moondee 於 07-7-9 13:11 編輯 ]

我mami寫左個blog比我呀,得閒黎睇下呀.....http://hk.myblog.yahoo.com/jamiequeenie/

大宅

moondee

梅麥瑞華
tel : 3196 4111
地址 : 愛蝶灣商場地下 , 7-11 入去第三間, 李淑儀隔離 ~~~

原文章由 moondee 於 07-7-9 13:10 發表

sallyma,
可唔可以比多d資料我??e.g.電話,地址...thanks
各位,我同bb去太古城涼冷氣呀,一陣返黎先傾過啦

大宅

諗起個女俾佢抱住大叫 : 唔好掟我落街, 都忍唔住 :-( :-( :-(
原文章由 Meisuen 於 07-7-9 13:00 發表
最慘係個小朋友, 又冇力反抗:-( :-(

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 sallymama 於 07-7-9 13:26 發表
moondee

梅麥瑞華
tel : 3196 4111
地址 : 愛蝶灣商場地下 , 7-11 入去第三間, 李淑儀隔離 ~~~

moondee,

投票o個度係每位會員祇可投每個小朋友一次, 所以唔使咯, anyway, thanks a lot.

原來係梅醫生, 有點要更正, 應為"梅麥惠華", 梅醫生ok既, 但下午打後先駐診, 早上係吳安妮醫生, 佢個人比較急燥, 有時甚至乎覺得她有點心不在焉添.

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 sallymama 於 07-7-9 13:30 發表
諗起個女俾佢抱住大叫 : 唔好掟我落街, 都忍唔住 :-( :-( :-(

sallymama,

我都係, 成日係度想像個細路女俾佢亞爸拖住出去o個時幾驚惶無助....., 唉:-(

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 JAL 於 07-7-9 12:15 發表
sarahlee,
我又係係東寧丫, 咁岩既

JAL,

咁岩既, 計埋你, 我地東區有3個媽咪住呢度咯,

btw, 成日見到你個名, 就會諗起japan airlines.:mrgreen:

大宅

我都覺吳安妮有少少cool
但梅醫生就好好 ~~~

原文章由 sarahlee 於 07-7-9 14:07 發表

moondee,

投票o個度係每位會員祇可投每個小朋友一次, 所以唔使咯, anyway, thanks a lot.

原來係梅醫生, 有點要更正, 應為"梅麥惠華", 梅醫生ok既, 但下午打後先駐診, 早上係吳安妮醫生, 佢個人比較急 ...

等待驗證會員

meisuen,

多謝你介紹3款湯水過我, 我依家差唔多日日都飲木耳瘦肉湯, 但d惡露都仲未清哂, 我真係好想快d食豬腳薑呀, 我間唔中都有飲鰂魚湯同雞湯, 我今胎d奶水都幾多下, 我媽咪買左北其黨參鹿茸等補品比我, 等清哂d惡露我會燉雞湯飲

你join 左天妍康就唔使煩la

原文章由 Meisuen 於 07-7-9 09:03 發表
bbkhc, dorchiu,

我sat 聽左天妍康講座買左30日DIY PACKAGE 啦, 不過冇dorchiu 咁平, $4680 但即場報名送 $500 百佳卷 ! 都好過冇啦 !:lol

bbkhc,
個醫師介紹左3款產後湯, 妳可試下 :

1. 山楂龍眼瘦 ...
]

侯爵府

睛靈勳章

BBKHC,

個醫師話唔洗清惡露都可食畺醋架, 只要顏色冇咁鮮就可食架啦 ! 妳亞媽又幾好喎! 尼胎一定要好好補下 !

原文章由 BBKHC 於 07-7-9 15:47 發表
meisuen,

多謝你介紹3款湯水過我, 我依家差唔多日日都飲木耳瘦肉湯, 但d惡露都仲未清哂, 我真係好想快d食豬腳薑呀, 我間唔中都有飲鰂魚湯同雞湯, 我今胎d奶水都幾多下, 我媽咪買左北其黨參鹿茸等補品比 ...

等待驗證會員

sarahlee, sallyma,
我就覺得Dr. 吳安妮唔係好pro:tongue: , Dr. 梅惠華就未睇過

btw, 我好怕睇到d小朋友受到傷害既新聞, 個心好唔舒服:-|

JAL,

Hi , 你好呀!

我都係住東旭苑東寧閣架, 咁o岩既, 唔知我地有無碰過面呢?!

moondee,
你唔係呀, 你居然唔記得東旭范o係邊, 上次你咪同meisuen來過我屋企睇我小b女(栗子b)囉 , 你仲送左好多靚衫仔比我同meisuen tim, 你咁快就forget 左

我都想快d坐完月同你地high tea
]

等待驗證會員

meisuen,

但我早排食左少少薑醋d惡露真係多到條褲都染到紅哂, 我friend 又係咁, 之後我都唔敢再食住

你今次都係要好好補返好個身子

其實我爸媽同我99又真係好錫我, 幫我唔少架:lol:

原文章由 Meisuen 於 07-7-9 16:02 發表
BBKHC,

個醫師話唔洗清惡露都可食畺醋架, 只要顏色冇咁鮮就可食架啦 ! 妳亞媽又幾好喎! 尼胎一定要好好補下 !
]

大宅

BBKHC,
真係好啦, 可以係到識到咁多街坊 , 其實我搬左去東旭苑唔係好耐架 JAR, 不過 LEE 個屋苑比我個印象係 D 人好 nice, 佢地真係會主動同我地 say hi

原文章由 BBKHC 於 07-7-9 16:05 發表
sarahlee, sallyma,
我就覺得Dr. 吳安妮唔係好pro:tongue: , Dr. 梅惠華就未睇過

btw, 我好怕睇到d小朋友受到傷害既新聞, 個心好唔舒服:-|

JAL,

Hi , 你好呀!

我都係住東旭苑東寧閣架, 咁o ...

首頁

尾頁

跳至