家事百科

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

環保接龍勳章

回覆 3B之Mother 的帖子

我係長沙湾買过,街名唔記得,係元洲邨麥記旁,唐樓地舖,可訂造!

333s  元洲邨 一帶好多. 一千多元/床.  發表於 14-2-18 18:59

大宅

Ikea

禁止訪問

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇下呢間有冇? 未幫襯過, 但見佢都好多年.

http://www.shinway.com/swhfshowp ... =metal&column=4

333s    發表於 15-2-16 17:57

男爵府

回覆:3B之Mother 的帖子

唔係太明你要求,
但舊式碌架牀,我見油麻地上海街有售。

--- 我是P牌爸! ---
--- 爸爸o既自尊心係建基於囡囡o既關注度 ---

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

我係佐敦廟街附近見有舊式傢私鋪有鐵床架賣,但吾知係咪你要求個種。
個條好似係叫上海街。個度沿住一直行係會去到油麻地政府大樓。

禁止訪問

翡翠宮

我係長沙湾買过,街名唔記得,係元洲邨麥記旁,唐樓地舖,可訂造!對呀.依到有架~~~

翡翠宮

好似"興華街"

禁止訪問

象牙宮

3B之Mother 發表於 14-2-10 12:59

安裝 鉄真的好易. 可以 DIY 似 computer chair/ desk
木 較難.

合小戶型 :
上/下鋪 :
上 單人睡
下 雙人睡

有的床是 高架床
上 床 單人睡
下 任你想置 什么 書桌. sofa. BB 床. 衣柜. 其它.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

siuman219 發表於 14-2-10 20:35

我係長沙湾買过,街名唔記得,係元洲邨麥記旁,唐樓地舖,可訂造! ...
嘩....個間好耐了, 我係佢到買個勁大個衣櫃, 到現在都20年了, 正!上個月都見佢鋪頭都有係到

翡翠宮

3B之Mother 發表於 14-2-12 17:13
回覆 ngwong2 的帖子

謝謝你! 想問, 有人話鐵床易郁, 不及木床, 對嗎?
安裝時安實都唔會既, 又或你安左, 小朋友成日上去跳跑啦!

翡翠宮

3張單人鐵床我未見過呀, 不過賣鐵床既話,
深水埗高登轉灣個度成條街勁多傢c鋪同埋德爾斯我都見過有鐵床, 你去睇睇!

象牙宮

3B之Mother 發表於 14-2-18 10:03

如果買床. 一起買床板.

我是淘回來的. 平正. 穩. 不難裝. 家里寛多了. 做清結也方便!
缺點 橫條 不夠密. 若加多一條橫條 就 perfect 不必用床板了. 一條橫條要 RMB30
因我大意, 須另購床板 HKD200. 自己推車搬回來. 活該 kakaka
梯為節省空間, 改為 "綠色梯". 不加錢.
http://yayijiajubangong.taobao.com/category.htm?spm=2013.1.w4010-3636716428.2.8NdQig&search=y&v=1

HK 都是用 羅C. 好易裝.
我購的是 凹凸插入 ****

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

理性討論交流者。

象牙宮

中高架床 30吋寬 72吋內長 30吋床底高 粗柱鐵床

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1136546913?u=chukeefurniture&actsrch=srp3

理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至