自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

公爵府

引用:樓主你話係佢地訓先用,但有冇諗過出街時前

原帖由 cherrieleung722 於 14-02-16 發表
樓主你話係佢地訓先用,但有冇諗過出街時前小朋友都未訓,你一拖二,仲要拎埋車仔,咪仲煩惱。

...
其實唔會woi.佢地唔坐個時,我架車係用黎放野.同小朋友出去一袋二袋...
我一個六歲一個三歲,去玩佢地都好少坐,但係玩完一上車就真係訓.
好彩我自己開車.佢地可以訓到返屋企

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆:有無車仔可以承受五歲左右既小朋友?

我明白你,我囡四歲,佢瞓左要抱,真係好重,嗰排拜年,成日抱,但又唔忍心叫醒佢

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我兩個小朋友一個3歲幾,一個9個月大,大既以前都肯行,但而家有時都學妹妹要坐車,如果出去耐既我都會帶兄弟車,兩個訓晒真係好麻煩,唔俾佢訓既試過坐係度食食下飯訓著,做父母忍心嗎?係街扭眼訓既父母點算?隨時又俾人影相話怪獸家長

公爵府

+3金熱血 畀面勳章 BK Milk勳章

需然我唔知。但我支持樓主買,用左唔使辛苦

伯爵府

引用:Quote:原帖由+lcip+於+14-02-15+發表5,6+歲

原帖由 yuenting724 於 14-02-15 發表
佢喺屋企無訓,我本身有架車,想換過架,因為去親d地方都好遠下,我自己都攰,所以知佢仲攰

...
去近d地方。

大宅

港孩係縱出嚟的

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:11B 的帖子

人衰口賤

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+yuenting724+於+14-02-15+發

原帖由 yinyeung_mami 於 14-02-16 發表
有需要就用,不需要理會其他人。

複式洋房

其實我唔會理人點講d人要認叻認威認勁認管教好咪由人地lo

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

5歳好重下,尤其是扭眼訓,真係抱唔到,你仲要照顧兩個小朋友,好辛苦,俾我都會買車,我女35磅,用Maclaren Volo , 好似可用到45磅定50磅

複式洋房

引用:5歳好重下,尤其是扭眼訓,真係抱唔到,你

原帖由 KWBN 於 14-02-16 發表
5歳好重下,尤其是扭眼訓,真係抱唔到,你仲要照顧兩個小朋友,好辛苦,俾我都會買車,我女35磅,用Maclare ...
thx...多謝分享

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+yuenting724+於+14-02-15+發

原帖由 11B 於 14-02-15 發表
我仔都係6歲,出街係巴士會訓,我會早兩個站整醒佢,然後落車自己行,就算我老公在場都一樣。
扭就俾車仔坐 ...
我都係,明知果日去得耐,會累,就喺可以小休既時間叫佢休息吓,早兩個站叫醒佢,一句你唔起我落車先,佢就乜都醒曬

大宅

引用:因為有兩個小朋友,好多時帶佢地去遠既地方

原帖由 yuenting724 於 14-02-15 發表

因為有兩個小朋友,好多時帶佢地去遠既地方周圍去行下玩 ...
我都有兩個,我會就佢地睡覺時間出街,即係 1. 一係喺屋企瞓醒先出 2. 如無奈瞓前先出,就專登揾長途車搭,等佢地可以瞓半小時倒。3. 如果已經出左街,就瞓覺時間前返屋企。 4. 返唔到屋企,就揾間cafe 或公園俾攬住佢地瞓。最緊要係話俾佢地聽爸爸媽媽好攰,唔可以抱太耐,腰骨痛,(扮野,好痛苦嘅樣,又要搽葯,又要貼葯,扮食葯(其實食緊維他命),最好父母一齊唱雙簧)小朋友就意識到其實爸媽抱佢地係辛苦。所以我倆個細路,三歲左右已無乜用車,搭車瞓著,落車前叫起身都無扭計。希望幫到你。

公爵府

好媽媽勳章

我仔細個時我年年有同佢去最少兩次海洋公園,都係一早去, 玩到夜晚閂門先走, 讀咗幼稚園之後, 我會同佢講好, 去海洋公園玩, 但係要自己行, 上車可以瞓覺, 但落車就要自己起身行, 因為你太重, 媽咪抱你唔起, 如果唔可以自己行以後都唔去, 講好咗之後, 佢行到攰咪坐吓, 抖吓, 搭車時就瞓, 臨落車前兩三個站開始叫定佢起身, 提佢答應咗我會落車自己行, 所以幼稚園之後都未試過抱佢行好長路, 亦無用過車仔

子爵府

而家真係開post問野都好搞笑,問咩車啱就反問點解要用車,家家有本難唸的經,點計都好答到米答囉。

比喻入到餐廳叫碟雙拼飯,個伙計就同你講仲咩食雙拼,點解你唔去譚仔食米線,人地想食飯啫,本末倒置

maggie0718    發表於 14-2-17 00:45
oooasis    發表於 14-2-16 13:37

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我一拖2去會展寵物節都唔使帶車,大4歲幾,細嘅2歲半,我只係帶一條揹帶,再拎多個喼。
一早出門口之前已經同大嘅講數,唔準扭抱,扭抱就即時返屋企無得去街。
所以佢都係巴士瞓,差唔多到站叫醒佢就會自己行。

細仔因為係會場扭眼瞓,所以揹住瞓。
我仲要拖大仔再拉多個喼

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

複式洋房

引用:而家真係開post問野都好搞笑,問咩車啱就反

原帖由 sanriokitty 於 14-02-16 發表
而家真係開post問野都好搞笑,問咩車啱就反問點解要用車,家家有本難唸的經,點計都好答到米答囉。

比喻入 ...
好好笑。。。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:我仔細個時我年年有同佢去最少兩次海洋公園

原帖由 健朗媽咪 於 14-02-16 發表

我仔細個時我年年有同佢去最少兩次海洋公園,都係一早去, 玩 ...
我都試過,不過就淨係帶大仔去,果陣k1,由1點玩到7點,都無叫抱過,因為已經講定數,到玩完走啦,搭巴士出返金鐘,車都未開已經瞓左,落車就醒,自己行去太古廣場轉車先再瞓過

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

maclaren幾實淨,可以坐到好大個。
對我來講係唔會叫醒訓左的小朋友,一係我自己抱住,一係放係車仔度
我情願揀車仔,比d八婆話,好過自己辛苦。

bearclub  哈哈,講得好!!!!!   發表於 14-2-16 16:35

禁止訪問

BK Milk勳章

首頁
34567...11

尾頁

跳至