夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我生左3個小朋友,最後一個係dom dom脫落而有的。
因為身體問題 ,e生唔建議我打針吃藥,我又唔想用子宮環,又驚用dom會好似上次咁出事。
這種情況,你地會唔會考慮做結紮呀?
(我老公心理問題,唔會做...)

複式洋房

我建議你搵私家紮.因你而家係乾紮.[我n年前生細仔在QE紮埋.情形係我有甲狀線+貧血.我當年得30已紮左]係肚池開左2個LUNG.

伯爵府

魅力王子

原文章由 2fungs 於 07-7-16 19:01 發表
我生左3個小朋友,最後一個係dom dom脫落而有的。
因為身體問題 ,e生唔建議我打針吃藥,我又唔想用子宮環,又驚用dom會好似上次咁出事。
這種情況,你地會唔會考慮做結紮呀?
(我老公心理問題,唔會做...)

i cannt la because now i "m young

but i suggest u can 結紮
if u feel dont want have baby again~!:-P

大宅

joannalsm,
我都排左 QE o向 23/7 做。
去年11月生左,因為e院太busy,冇即時做。
你覺做左後有冇後遺病呀?

原文章由 joannalsm 於 07-7-16 19:36 發表
我建議你搵私家紮.因你而家係乾紮.[我n年前生細仔在QE紮埋.情形係我有甲狀線+貧血.我當年得30已紮左]係肚池開左2個LUNG.

大宅

我媽媽生左我之後紮左,佢話個人會好乾
又要長期食d荷爾蒙葯
好辛苦架

原文章由 2fungs 於 07-7-16 20:40 發表
joannalsm,

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

結紮之後要食荷爾蒙葯的嗎? 我第一次聽。我估你搞錯了。以下是家計會的link, 關於結紮手術, 無講過要食藥。而且說明手術不影響女性荷爾蒙分泌:
http://www.famplan.org.hk/fpahk/zh/template1.asp?style=template1.asp&content=sexual/contra.asp&type=8

我淨係聽過做完切除整個子宮手術要食荷爾蒙葯。

原文章由 wxxyxn 於 07-7-16 21:05 發表
我媽媽生左我之後紮左,佢話個人會好乾
又要長期食d荷爾蒙葯
好辛苦架

[ 本文章最後由 晴B媽 於 07-7-16 21:38 編輯 ]

超級版主

超級版主

我老公心理問題,唔會做...結紮

see this
http://www.famplan.org.hk/fpahk/zh/template1.asp?style=template1.asp&content=sexual/contra.asp&type=9

複式洋房

原文章由 2fungs 於 07-7-16 20:40 發表
joannalsm,

我生完第2日紮.我呢D叫濕紮.因條輸卯管仲未縮番入去.當年無咁多人.而家你係乾紮,因你已過了咁耐.我無野呀.不過紮完肥左.後遺症係成日發皮氣.當年係用腹腔鏡開2個好細LUNG.傷口而家都唔係好覺.而家應該會仲先進掛.放心.QE婦科好好.24/7係BK見你

[ 本文章最後由 joannalsm 於 07-7-16 21:53 編輯 ]

男爵府

to be safe, better 做結紮,
if not, there is a chance of getting pregnant if your husband uses condoms.

after 結紮, you don't have to worry about getting pregnant again

大宅

JOANNALSM,
點解會成日發脾氣?
我有3個囝要湊/教,發脾氣唔掂喎!

原文章由 joannalsm 於 07-7-16 21:49 發表
我生完第2日紮.我呢D叫濕紮.因條輸卯管仲未縮番入去.當年無咁多人.而家你係乾紮,因你已過了咁耐.我無野呀.不過紮完肥左.後遺症係成日發皮氣.當年係用腹腔鏡開2個好細LUNG.傷口而家都唔係好覺.而家應該會仲先進掛 ...

複式洋房

原文章由 2fungs 於 07-7-16 23:35 發表
點解會成日發脾氣?
我有3個囝要湊/教,發脾氣唔掂喎!

可能我順產又有傷口.跟住又開多2個lung.頭一個禮拜先係咁姐.你應該唔會..你好勁3個都係囝.我1女1仔都想死....

公爵府

男生結紮快只要半小時又可以馬上工作
也沒後顧之憂
女生結紮還要住院休息...
最主要還會有婦女病的產生..
(所以深愛太太的男士請結紮)

大宅

愛孩子,
會有咩嘢婦女病?

註 : 我知老公唔會係深愛我! :(

原文章由 愛孩子 於 07-7-17 00:49 發表
也沒後顧之憂

複式洋房

我2年前開刀生女女時巳經扎咗,生理上好像冇什麼 , 但個人真的是肥咗,唔知有無關係呢?

翡翠宮

男人做結紮仲有個好處就係響出面玩時唔怕會留種
原文章由 愛孩子 於 07-7-17 00:49 發表
也沒後顧之憂

大宅

肥我又唔驚呀!
最怕又d 暗病、情緒問題...

原文章由 wing0120 於 07-7-17 14:05 發表
我2年前開刀生女女時巳經扎咗,生理上好像冇什麼 , 但個人真的是肥咗,唔知有無關係呢?

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

唉, 我仔都未有 如果我老公紮咗我就即場殺咗佢
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

原文章由 juicypig 於 07-7-17 15:08 發表
唉, 我仔都未有 如果我老公紮咗我就即場殺咗佢

大宅

我紥咗3年嘞﹗冇咩特別o架﹗仲方便好多添呀﹗:mrgreen:

複式洋房

原文章由 Tiffiny 於 07-7-17 22:45 發表
我紥咗3年嘞﹗冇咩特別o架﹗仲方便好多添呀﹗:mrgreen:

我都想紮呀~ 但依加得1個bb咋 dilemma......
We need not worryas we are no longer two, but one flesh,and God will make with the test a way out of it, so that we may be able to go through it.

首頁

尾頁

跳至