親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問大家8月份有冇人去布吉
問大家有否好介紹?? 吃玩

別墅

8月中出發, 自由行, 5d4n:loveliness:
http://hk.myblog.yahoo.com/aranliu/

複式洋房

我都是自由行8月中去...5days... 聽文Lotus Restaurant的海鮮好好味有冇人知地址在哪?如一行12人有什麽坐車去??

水晶宮

2019新春慶豚圓

我下星期六出發,5D4N,行程是吃喝玩樂。

Maria

複式洋房

等你回來講心得比大家知?

民房

Louts restaurant web-page

Louts restaurant web-page

http://www.lotusphuket.com/

水晶宮

2019新春慶豚圓

各位,我昨晚從布吉回來,布吉天氣很好,還帶個仔(5歲)及個女(3歲)去Egg Island,他們現得非常開心,現在布吉是Big Sales,有些貨upto 50%,我買了一條Italy的牛仔褲都是BHT845(半價),希望你們和我一樣玩得那麼問心。由於太陽實在太晒,記得帶太陽油及很潤的Lotion。

Maria

子爵府

好似有shuttle bus!
間餐廳好近sherton同banyan tree架。因我住向sherton, 向酒店行出沙灘,沿住沙灘右邊條路行5分鐘就到!
原文章由 kycathy 於 07-7-19 22:37 發表
我都是自由行8月中去...5days... 聽文Lotus Restaurant的海鮮好好味有冇人知地址在哪?如一行12人有什麽坐車去??

複式洋房

Phuket

我8月中去phuket, 住Shearton Grande Launa Beach, 是否你所講的同一間?

原文章由 YeungSiuB 於 07-8-3 12:58 發表
好似有shuttle bus!
間餐廳好近sherton同banyan tree架。因我住向sherton, 向酒店行出沙灘,沿住沙灘右邊條路行5分鐘就到!

子爵府

2020勳章

各位, 我都係八月十九日出發,會住 Shearton Grande Launga Beach 喎!

子爵府

係呀!就係呢間!

如果想同大象同小象影相記住早d起身食早餐, 雖然早餐到10:30完, 但大象同小象10:00左右就走架喇!
原文章由 ZaraZara 於 07-8-3 21:05 發表
我8月中去phuket, 住Shearton Grande Launa Beach, 是否你所講的同一間?

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

複式洋房

好唔開心,收到LOTUS的email,

Our restaurant willl be CLOSED FOR RENOVATION

from 13th August till 14th October 2007.

Reopening on 15th October.

唉...大家仲有無咩好提議??食海鮮...我星期五就出發...好奇怪,..上星期佢地仲sent email confirm booking 架...今日突然話關門...有無人知發生咩事???

複式洋房

原文章由 happy168 於 07-8-4 12:31 發表
Hi!
我都 plan 咗8月尾會去布吉, 請問你哋係咪全部都係自由行?
可唔可以講聲大概幾$呢?治安方面 ok 嗎?
因為老公想 join 團, 但又好似冇咩心水, 請問你哋有咩意見?

Hi, happy168,
我都是8月底(8月25日)出發去布吉,跟康x啱啱Confirm成團!

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

原文章由 CY.Carol 於 07-8-13 09:35 發表

Hi, happy168,
我都是8月底(8月25日)出發去布吉,跟康x啱啱Confirm成團!

我又係8月尾去布吉3日2夜
打算住kata thani. 唔知有冇bk friends住過呢間酒店?

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

原文章由 MariaTsui 於 07-8-2 22:05 發表
各位,我昨晚從布吉回來,布吉天氣很好,還帶個仔(5歲)及個女(3歲)去Egg Island,他們現得非常開心,現在布吉是Big Sales,有些貨upto 50%,我買了一條Italy的牛仔褲都是BHT845(半價),希望你們和我一樣玩得那麼問心。由 ...

MariaTsui,
請問你係跟香港團去Egg Island or係join local tour去?
如果係後者, 幾多錢 & 在邊度報名?
果程船 '拋' 唔拋? 因為我好易暈浪.

另外, 你在邊度shopping?

大宅

hello all!

星期日已返來啦﹐到今日至有時間上來。總括來說﹐今次出門都算多阻滯
1.到步時老公拿錯行李(99%似)﹐留低自己行李係機場﹐機場打俾酒店﹐酒店同我地講我地都話冇錯呀....最後要俾錢人送我地d行李到酒店
2.機場等左3個鐘至俾到房我地﹐媽到7彩 ﹐如果唔係仲耐
3.落雨﹐去4日﹐只係得第3日同第4日朝早好天出太陽﹐第1日簡直滂沱大雨﹐不過間中都有停﹐但係好多戶外活動(尤其水上)唔玩得﹐泳池d水都凍d
4.第3日較好天﹐仲玩左場water polo水中足球﹐我地全家都有上陣﹐2個女坐我地膊頭﹐我同老公仲都有直接同間接得分呢 ﹐之後細女開始凍﹐我帶她返房沖暖水涼先﹐老公同大女繼續玩。沖沖下﹐老公同大女返黎﹐原來老公同大女玩滑水梯時﹐唔知點整到隻腳﹐界到腳趾﹐流好多血﹐成個鐘都唔止血 。酒店reception照樣好unhelpful﹐問好多次有冇急救人員都只係叫我地出去看醫生 ﹐等緊車去medical centre時﹐我唔順氣再問一個guest relatio,先至有人看下老公﹐陪他去看醫生。止左血﹐打左針﹐要食藥以防有菌﹐返黎HK第二朝又在看多次醫生﹐還要打多兩支針:( 。medical centre都話係酒店責任﹐會send張單去酒店。
5.老公傷腳﹐冇睇到fanta sea show﹐已經冇咩節目﹐又少一樣
6.冇野買到﹐夾硬買兩件T俾兩個女﹐機場又找唔到手信
7.回程機﹐我同另一個女人嘈.....食緊三文治時﹐細女去廁所﹐我帶她去﹐返黎老公同大女話有個3/4歲既男仔跑過時﹐拿起細女份三文治咬左一啖 :-x ﹐老公同大女喝住佢﹐佢先放低﹐掃跌其他野。我聽到好嬲﹐有冇搞錯俾個3/4歲零仔跑來跑去冇大人看住﹐叫老公巡一個圈找個男仔﹐找唔到。過多幾分鐘個男仔又跑過﹐大女認得﹐我立即跟住個男仔﹐找到個阿媽係機尾同人吹水。話俾個阿媽知﹐反而話我認錯人﹐佢成日同個仔一齊﹐個仔之前係廁所﹐冇可能。我話我係跟住個男仔由機頭跑去機尾﹐佢冇其他大人同佢一齊﹐你點可能成日同個仔一齊呀﹖之後冇得辯駁又話我好唔即刻同佢講﹐成10分鐘後我講咩都得﹐C9呀﹐10分鐘前找到你個仔﹐找到你﹐我會等依家﹖唔夠人講就自己亂講一通。

數晒衰野﹐其實酒店本身設施幾好﹐泳池多野玩﹐staff會同guest玩好多唔同活動﹐我地間房ocean view﹐對正沙灘﹐打開sliding door就係沙灘﹐另一面係湖景﹐景觀一流 。不過resort關係﹐都係sell 陽光海灘﹐天氣唔好﹐好多活動都cancell都好難control.
另外去巴東晚飯買影碟都值得一去﹐一間叫patong seafood restaurant好味好平﹐係酒店一帶既一半價錢。搭的士來回車資仲貴過餐飯﹐但食落肚好味﹐有可以逛下﹐都抵d

首頁

尾頁

跳至
熱門主題