美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

食燕麥片大概是一盒屋仔脫脂奶,加八tea spoon的oats.份量好隨意.
我冇做運動,因為我好懶,我知咁樣唔好,但冇辦法,總是提不起勁做運動.唯一運動是抱住個仔.
:-P

複式洋房

Lillis

我會o係超市買普通"貴"字頭果隻囉。你咁堅可以減到8lbs ops:" /> 我完左第1 round到而家仲有5日先完第2 round, 今日係第1 round零7日,今朝磅先至減左2.8lbs :-( 我目標係105lbs 因為我有一唊夏天衫同十幾條牛仔褲都仲未著得番 :tongue:

原文章由 Lillis 於 07-7-31 14:54 發表

想問吓你响邊度買呀? 又會食邊隻呀? 我仲有一日就完咗第一輪, 而家暫時輕咗八磅, 諗住會再黎多 round 呀!

想問吓你百三磅想減幾多呀?

[ 本文章最後由 佰三磅 於 07-7-31 17:03 編輯 ]

複式洋房

chanbdaddy

得8茶匙燕麥片咪得好小囉,食唔飽我個人會囉囉孿想偷食架

原文章由 chanbdaddy 於 07-7-31 16:49 發表
食燕麥片大概是一盒屋仔脫脂奶,加八tea spoon的oats.份量好隨意.
我冇做運動,因為我好懶,我知咁樣唔好,但冇辦法,總是提不起勁做運動.唯一運動是抱住個仔.

別墅

原文章由 佰三磅 於 07-7-31 16:59 發表
Lillis

我會o係超市買普通"貴"字頭果隻囉。你咁堅可以減到8lbs ops:" /> 我完左第1 round到而家仲有5日先完第2 round, 今日係第1 round零7日,今朝磅先至減左2.8lbs :-( 我目標係105lbs 因為我有一 ...

我減到咪證明咗我真係有好多肥膏囉!

最理想嘅就係比我再多減十五至二十磅, 我都有好多衫係未生之前買落, 到而家都仲未著得番呀! 大家一同努力啦!

別墅

I also read the newspaper and stop eating grapefruit.
I think it's O.K. to have it as regular fruit but not to eat as frequent as this diet menu. Besides, I also read article which mentioned people should not have more than 4 pcs. bacon every week, it could cause cancer too. My friends and I stopped this diet menu now.

原文章由 Lillis 於 07-7-31 14:52 發表

吓! 咁大鑊~~~~~

男爵府

我又覺得如果因要減肥, 吃2/3個round減去所需lbs應該沒有什麼問題, 唔會吃1;2個月就生cancer的吧!
減到okay就keep住, 當然keep是最重要, 盡量多纖維小油小肉+運動就okay啦! 我減了12磅後, 現停了此餐3星期都沒有反彈, 因為之前吃此餐時沒什麼力故沒有做運動, 現在停了就可做運動, 1日15分鐘體操都okay,大家加油!!

原文章由 yungyung122 於 07-8-1 08:09 發表
I also read the newspaper and stop eating grapefruit.
I think it's O.K. to have it as regular fruit but not to eat as frequent as this diet menu. Besides, I also read article which mentioned pe ...

複式洋房

我都係咁話 :mrgreen:

原文章由 vvlamho 於 07-8-1 11:30 發表
我又覺得如果因要減肥, 吃2/3個round減去所需lbs應該沒有什麼問題, 唔會吃1;2個月就生cancer的吧!
減到okay就keep住, 當然keep是最重要, 盡量多纖維小油小肉+運動就okay啦! 我減了12磅後, 現停了此餐3星期都沒 ...

別墅

原文章由 vvlamho 於 07-8-1 11:30 發表
減到okay就keep住, 當然keep是最重要, 盡量多纖維小油小肉+運動就okay啦! 我減了12磅後, 現停了此餐3星期都沒 ...

我都同意喎! 嗰 d 食到生 cancer 嘅 case, 一定唔會係一朝一夕嘅事, 其實, 任何食物係長時間食得太多都唔會有好處, 呢個減肥餐單都係短期嘅啫! 減到咁上下就會停, 唔會食一世, 之後真係要靠均衡飲食同運動黎 keep 呀!

洋房

原文章由 vvlamho 於 07-7-23 18:03 發表
我就試過西柚減肥法, 第1個round跟足, 第2個round有些偷食, 之後停了1星期, 第3個round勁偷食, 之後又停了2星期, 現在又來第4個round了, 前後2個半月, 共減了11磅, 都okay啦! 最近這2個星期開始要多做運動, 希望 ...

朋友可否SEND 餐單比我 [email protected]:-(

複式洋房

呢個食法唔洗食咁多蛋..只是唔可以食澱粉質如:飯..薯仔..食野前食半個西柚..可以食肉..沙律..咩都得..只唔可以食飯..面..一日三餐西柚..20日就就要停..可以秀20磅wo..我朋友介紹我食..係er生朋友俾佢既..用黎俾d要做手術既肥人食既..因為又快又健康wo..得唔得我都想知..因我係飯桶黎架:-( ..唔食飯唔得.哈
:-

男爵府

想請問呢個餐單既沙律,可以食水果沙律嗎?

珍珠宮

醒目開學勳章

唔得, 最好唔好食, 因為有果糖, 都會致肥, 咖啡奶茶, 最好都唔好飲, 我剛剛都食咗9日, 連埋之前唔知幾時開始, 總共減咗10磅, 想減得快d一定要跟足, 千祈唔好偷食 , 沙律最好唔好落沙律醬, 但通常都唔得, 真係好[掛], 所以都冇所謂

原文章由 venusma 於 07-8-1 22:24 發表
想請問呢個餐單既沙律,可以食水果沙律嗎?

大宅

可否PM個西柚減肥餐單給我,幾耐係一round,每日點食法.

thx

別墅

pizza888 & 藍寶石,

西柚減肥餐單:

1. low sugar and no caffeine drink
2. no white onion, no potato, no celery, no white vegetable, no carbohydrate
3. capsicum, carrot, red or green onion, tomato, cauliflower, cucumber, lettuce and spinach

For twelve days and stop for two days

Breakfast: half grapefruit or juice, two eggs and two slices of bacon
Lunch: Half grapefruit or juice, salad, meat
Dinner: Half grapefruit or juice, salad or vegetable (red or green), meat or fish
Supper: tomato juice or light milk

我尋日啱啱食完第一 round, 輕咗八磅, 今日同聽日都會休息吓, 之後再開始食第二輪, 對於我來講呢個餐單唔會肚餓而又減到, 所以, 會再試多次, 睇吓會唔會好似第一輪咁見效! 祝大家都可以減肥成功呀! 努力努力!

珍珠宮

我朝早都係食麥片, 不過係用鍊奶開的, 好下星期開始改用脫脂奶!看看有沒有成效!

但我好怕會無未!因為我係食得好甜既人!
好好過每一天......

複式洋房

jacquesau

我想問呢,如果用 "脫脂奶+燕麥片黎食",咁點樣整d燕麥片會淋呀,因為d脫脂奶係凍,就算我用即食既燕麥片都未必會淋,唔通要丁熱,但丁d奶係冇益咕喎,應該點整架 ?-(?-(?-(

原文章由 jacquesau 於 07-8-3 11:31 發表
我朝早都係食麥片, 不過係用鍊奶開的, 好下星期開始改用脫脂奶!看看有沒有成效!

但我好怕會無未!因為我係食得好甜既人!

大宅

chanbdaddy,

看到你說的燕麥減肥, 我想請問我買 "桂x香甜即食燕麥" 可不可以? 還有 我用水沖, 不用奶沖可不可以呢? 謝!!!:lol:

大宅

原文章由 HelloBB-SP 於 07-7-24 12:03 發表
佰三磅

請問可否PM個餐單比我呀, THANKS.

我都好想要個餐單呀, 可否send 埋比我呀, THANKS
[size=large]http://lilypie.com/baby3/020723/0/6/1/+8/.png[/img][/url]

複式洋房

h9822532
可以用水沖,但我用脫脂奶沖都好難食,你用水沖就更加唔洗講啦 :tongue:

原文章由 h9822532 於 07-8-3 17:15 發表
看到你說的燕麥減肥, 我想請問我買 "桂x香甜即食燕麥" 可不可以? 還有 我用水沖, 不用奶沖可不可以呢? 謝!!!

男爵府

桂格另外有一隻是好似粉咁的, 一罐罐的, 有藍/紅/金/綠4個color,
比燕麥片有營養, 也可為代餐, 味道唔錯, 可試一下, 另外可加
脫脂奶粉, 三花都okay, 比加凍的脫脂奶好, 早上不要喝凍飲.
我之前用西柚餐由121減到現在108, 2個半月, 停了差不多1個月
都沒有增磅, 都係早餐吃這個, 午/晚餐一樣都keep到.

原文章由 佰三磅 於 07-8-6 09:56 發表
h9822532
可以用水沖,但我用脫脂奶沖都好難食,你用水沖就更加唔洗講啦 :tongue:

首頁
12345...7

尾頁

跳至