美容扮靚

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

原文章由 rebeccawyc 於 07-8-2 10:49 發表
唔得, 最好唔好食, 因為有果糖, 都會致肥, 咖啡奶茶, 最好都唔好飲, 我剛剛都食咗9日, 連埋之前唔知幾時開始, 總共減咗10磅, 想減得快d一定要跟足, 千祈唔好偷食 , 沙律最好唔好落沙律醬, 但通常 ...

沙律唔落沙律醬?咁沙律唔用水果咁沙律既材料係咩呀?我仲想用波羅椰果添~

男爵府

其實沙律可用青瓜,火龍果, 蕃茄,生菜,奇異果,甘筍,木瓜都okay, 千萬不可用罐頭的or不是天然的食品, 高糖份.

沙律唔落沙律醬?咁沙律唔用水果咁沙律既材料係咩呀?我仲想用波羅椰果添~ [/quote]

男爵府

另外, 沙律醬方面其實可自制, 我會用醋+o汁都okay

原文章由 venusma 於 07-8-6 11:24 發表

沙律唔落沙律醬?咁沙律唔用水果咁沙律既材料係咩呀?我仲想用波羅椰果添~

男爵府

vvlamho :

嘩.......木瓜,火龍果個d我全部都係唔食架 自鼠沙律醬都得 我估個餐單話食沙律既意思都係一定要食蔬果既0者~

男爵府

其實木瓜, 火龍果我加上去因為好有益, 減肥也要多吃有益東西增加新陳代謝, 我以前身體唔係幾好, 成日病, 我減肥的2個半月內, 多了喝水, 多了蔬果 (1天內總有齊5色蔬果), 身體及skin都好了很多, 2個半月(食了西柚餐3個round) 減了13磅, 雖然唔係好多, 但係減得好健康, 無捱餓, 唔辛苦, 停了1個月都無反彈.
另外, strawberry都係一個做salad唔錯的選擇. 我做的自制沙律汁好好味, 唔會肥, 醋&o汁亦係好有益的東西, 總之, 全天然!

原文章由 venusma 於 07-8-6 12:04 發表
vvlamho :

嘩.......木瓜,火龍果個d我全部都係唔食架 自鼠沙律醬都得 我估個餐單話食沙律既意思都係一定要食蔬果既0者~

男爵府

請問我唔洗減磅, 但係要減肚腩, 有冇效呀??

原文章由 vvlamho 於 07-8-6 12:34 發表
其實木瓜, 火龍果我加上去因為好有益, 減肥也要多吃有益東西增加新陳代謝, 我以前身體唔係幾好, 成日病, 我減肥的2個半月內, 多了喝水, 多了蔬果 (1天內總有齊5色蔬果), 身體及skin都好了很多, 2個半月(食了西柚 ...

男爵府

這個menu係全身瘦, 單減肚腩唔多得, 我現在印係唔想減磅只減肚腩故停了這個餐改為做運動.
原文章由 Lovelymame 於 07-8-10 00:33 發表

大宅

我其實係第二個topic提過,我跟本magazine做過一個"7日自製蔬果汁+15分鐘收腹運動+5分鐘美腿運動". 第一個禮拜, 個腩收咗1吋. 為了keep住, 我第二個禮拜,照做juice加部份exercise, 再減多1/2吋; 今個禮拜只做部份exercise. So far, keep住減咗吋半腩,磅數冇變.

其實,如果你願意7日花d時間做唔同o既蔬果汁,呢個收腩exercise,不妨一試. 因唔想好似幫本magazine賣廣告,如有興趣,只會pm.
原文章由 Lovelymame 於 07-8-10 00:33 發表

男爵府

我食左西柚餐第4日,輕左5磅 呢個餐單都幾WORK,好在係我仲可以出街食野嘛,其實我唔算戒得好足,最少我有食低脂乳酪,雲吞,勿魚丸,但一定冇食粉麵飯囉~可以減到好開心,我會keep住~:lol:

別墅

venusma,

真係好呀! 見到人減到, 自己都開心埋一份, 之前我完咗第一輪, 減咗八磅, 停咗嗰兩日食番正常嘢, 就重番兩磅, 而家我開始咗第二輪幾日, 又再減多五磅, 我諗住食完呢次, 會再試多次, 睇吓仲有冇咁見效先算, 因為唔想食咁多西柚嘛! 食完呢個餐單, 好可能會用燕麥片嗰個黎 keep 住!!

別墅

Watt,

麻煩你可以 send pm 比我嗎?

男爵府

原文章由 Lillis 於 07-8-10 18:05 發表
venusma,

真係好呀! 見到人減到, 自己都開心埋一份, 之前我完咗第一輪, 減咗八磅, 停咗嗰兩日食番正常嘢, 就重番兩磅, 而家我開始咗第二輪幾日, 又再減多五磅, 我諗住食 ...

Lillis:

係呀,我都好開心,不過後日我生日,老公訂左cake比我,我估個日都要食返件架喇,破戒1日啦 之後繼續 唔知係咪仲係第4日,我仲好鍾意飲西柚汁,有時會飲半杯多少少,呢個餐我會試兩個round~:lol:

男爵府

原文章由 jacquesau 於 07-8-3 11:31 發表
我朝早都係食麥片, 不過係用鍊奶開的, 好下星期開始改用脫脂奶!看看有沒有成效!

但我好怕會無未!因為我係食得好甜既人!

jacquesau :

唔知可唔可以用脫脂奶+代糖呢

大宅

Lillis,
巳send給你了.
原文章由 Lillis 於 07-8-10 18:09 發表
Watt,

麻煩你可以 send pm 比我嗎?

別墅

Watt

Can you please also PM informations to me ? Many thanks !

原文章由 Watt 於 07-8-10 16:44 發表
我其實係第二個topic提過,我跟本magazine做過一個"7日自製蔬果汁+15分鐘收腹運動+5分鐘美腿運動". 第一個禮拜, 個腩收咗1吋. 為了keep住, 我第二個禮拜,照做juice加部份exercise, 再減多1/2吋; 今個禮拜 ...

大宅

你地就好啦!我已吃了第七天,但一磅都減唔到! :tongue:
只是個肚腩收咗d!仲好唔好繼續呢??-(
MrsDuck

別墅

原文章由 Mrsduck 於 07-8-12 09:58 發表
你地就好啦!我已吃了第七天,但一磅都減唔到! :tongue:
只是個肚腩收咗d!仲好唔好繼續呢??-(

繼續啦! 都食咗七日囉, 捱埋嗰五日啦! 人人唔同, 可能你會係最後幾日落到磅呢! 努力呀!

別墅

Watt,

收到啦! 唔該哂你, 但係可唔可以係咁e 講吓 d details 呀?

大宅

yungyung122,
I have sent you by email 2 weeks ago......you forgot me:-( :-(
原文章由 yungyung122 於 07-8-12 08:09 發表
Watt

Can you please also PM informations to me ? Many thanks !

大宅

Lillis,

其實,呢個7juice+exercise,日日都唔同,所以o係本magazine到都佔咗8. For example,

1) 蔬果汁
-- suggested每早飲,但我通常早餐後才飲

第一日 : 木瓜1/4+芒果1/2+菠蘿1/2+冇糖乳酪100ml

第二日 : 蘆筍2+紅蘿蔔1/2+西芹50g+200ml

2) 5分鐘收腹運動
-- 我覺得要至少15分鐘,因初初要摸索個運動,熟咗先可以咁快. 只要做到腹部用力呼氣,跟住d圖做就得.

3) 3次5分鐘美腿運動
-- 第一日 : 扶住張椅背,合緊雙腿,收腹,用腳尖gut起個人,停5秒,重複8~10次. 一日做3次.

總結, 跟住做一個禮拜, 磅數冇變, 肚腩減咗1吋. 我覺得呢個exercise係work,係因為我o個個禮拜冇食少到,仲食咗燒鵝瀨,打邊爐,BBQ tim ,當然其他時間食得清淡番啲. Anyway, 只係做7日, 睇你願唔願try lor.

原文章由 Lillis 於 07-8-12 11:16 發表
Watt,

收到啦! 唔該哂你, 但係可唔可以係咁e 講吓 d details 呀?

首頁
23456...7

尾頁

跳至