跳至

首頁

尾頁

男爵府

唔緊要! 小朋友適應力好強, 好快會習慣,
初初哭同扭計好正常, 希望你囡囡快d可
適應校園生活, 每天快樂上學~~

原帖由 ac321 於 09-8-5 18:37 發表
me too...........
My daughter goes to school this week.
She cry loudly in the classroom

侯爵府

好媽媽勳章

Thanks a lot. I hope so.
I talk with you for a long time.
Hope we can join for tea someday (when both of us have time)

原帖由 天藍 於 09-8-6 11:34 發表
唔緊要! 小朋友適應力好強, 好快會習慣,
初初哭同扭計好正常, 希望你囡囡快d可
適應校園生活, 每天快樂上學~~

男爵府

ac321,

係 ar! 我地都係到傾左好耐! 識左好耐~
好呀! 搵日約出o黎帶埋大家既小朋友
出來玩, 但今個月我比較忙, 未必可出
到o黎! 下個月仔仔開始返學(k2), 又
比較忙, 可能要到9月中先得閒, 我返
屋企再睇下個時間表再覆實你~

原帖由 ac321 於 09-8-6 11:49 發表
Thanks a lot. I hope so.
I talk with you for a long time.
Hope we can join for tea someday (when both of us have time)

侯爵府

好媽媽勳章

waiting for your reply.
PM me la.

原帖由 天藍 於 09-8-11 11:54 發表
ac321,

係 ar! 我地都係到傾左好耐! 識左好耐~
好呀! 搵日約出o黎帶埋大家既小朋友
出來玩, 但今個月我比較忙, 未必可出
到o黎! 下個月仔仔開始返學(k2), 又
比較忙, 可能要到9月中先得閒, 我返
屋企再睇下個時間表 ...

男爵府

ok

原帖由 ac321 於 09-8-14 11:12 發表
PM me la.

男爵府

各位留意剛聽收音機未來
一、二小時內將會掛3號風球,
大家留意天氣, 出門帶傘!

男爵府

all mama,

昨晚個風好勁成晚係咁吹到個窗砰砰、
珀珀嘈到我成晚訓唔到, 昊藍同昊爸
就好好訓, 真羨慕佢地何時段環境都
咁好訓, 我係好醒訓既人少少聲音就
會醒, 仲要醒左有排訓唔到真煩~
個風又走左, 又要趕返工, 以家係公司
好眼訓呀))))))

原帖由 天藍 於 09-9-14 10:51 發表
各位留意剛聽收音機未來
一、二小時內將會掛3號風球,
大家留意天氣, 出門帶傘!

男爵府

ac321,

真不好意思! 好耐沒上o黎! 我家中的印僱上個
月中突然提出一個月通知離職, 個條友真係衰到
無人有, 我點敢留佢多一個月即補足所有野叫佢
走, 好彩我媽媽係唔駛返工, 加上同我住同一區
以家仔仔比媽媽暫湊住先, 因事出突然我都好忙,
故我想我地既約會要遲d先可以成事, 真不好意思!
到時我再約你, sorry!!!

原帖由 ac321 於 09-8-14 11:12 發表
PM me la.

男爵府

唔知大家halloween有無節目, 收到個email
愉景灣有halloween party, 有興趣入網址
睇下, 如下:-

http://www.ddeck.com.hk/edm/edm916_c.html

侯爵府

好媽媽勳章

I will also join the halloween party in the place I live now, from 7:00 pm - 10:00 pm.
Then, we will 'lock' the door and ask for 'sweets' around with my kids.
Would you join us?

原帖由 天藍 於 09-10-23 11:49 發表
唔知大家halloween有無節目, 收到個email
愉景灣有halloween party, 有興趣入網址
睇下, 如下:-

http://www.ddeck.com.hk/edm/edm916_c.html

男爵府

Sorry ar! 好耐無入o黎尼個topic, 睇唔到
你邀請我參加 halloween party, 希望下
次有活動再可見面~

天氣已轉冷, 你和你兩位寶貝仔女穿多件衫,
唔好凍親, 保重身體~

我仔早排病左發燒, 咳and牙肉腫埋, 幾日食
唔到固體食物, 好慘! 但好彩星期一已好番無
事, 醫生話係喉嚨and牙肉發炎引起發燒, 好
彩睇左醫生第二日就退燒, 我都無咁擔心!
近排你點呀? 忙d乜?

原帖由 ac321 於 09-10-28 16:04 發表
I will also join the halloween party in the place I live now, from 7:00 pm - 10:00 pm.
Then, we will 'lock' the door and ask for 'sweets' around with my kids.
Would you join us?

侯爵府

好媽媽勳章

I am very very busy last month (until now).
'Something' happened in my family last month......
However, 'everything' will be finished next week (hope)!!!!!!! Keep in touch.
P.S. My son want to have a 'white' X'mas.
However, I am too tried/lazy to travel around.
I plan to buy the tickets for my husband + son + daughter and let them go to travel in the holiday. And I can take rest at home......... hahaha

原帖由 天藍 於 09-11-21 10:28 發表
Sorry ar! 好耐無入o黎尼個topic, 睇唔到
你邀請我參加 halloween party, 希望下
次有活動再可見面~

天氣已轉冷, 你和你兩位寶貝仔女穿多件衫,
唔好凍親, 保重身體~

我仔早排病左發燒, 咳and牙肉腫埋, 幾日食
唔到 ...

男爵府

Happy New Year 2010

侯爵府

好媽媽勳章

You too!
My kids go to travel for half month with my husband. I have a long vacation now (without the kids) heeeeheee.....................

原帖由 天藍 於 09-12-31 10:47 發表
Happy New Year 2010

男爵府

和大家拜個早年~ 新年快樂! 身體健康! 虎年進步!
心想事成! 大家發大財!
小朋友快高長大! 聰明伶俐!Yeah!!!!!

男爵府

Dear all,

近o黎幾日天氣好凍, 大朋友小朋友要著多件衫,
唔好冷親~Take Care!
我昨天開工啦! 唔知大家開工未? 預祝大家"開
工大吉"! 財源廣進! 恭喜~恭喜~

男爵府

ac321,

好耐沒上o黎! 近來bk都好靜, 6, 7月開始好多
直資和私校有open day and 簡介會, 如要報
留意啦! 好多7月or之後開始interview, 希望
大家既小朋友也入到心儀的小學~good luck!!!

男爵府

ac321,

好耐沒上來! 不知你近來如何? 是否忙小朋友
選校的事?

原帖由 ac321 於 09-12-31 16:59 發表
You too!
My kids go to travel for half month with my husband. I have a long vacation now (without the kids) heeeeheee.....................

侯爵府

好媽媽勳章

Yes...... in the past few months, I should decided where should my kids study in the coming 6 years.
please ck pm

原帖由 天藍 於 10-11-5 12:17 發表
ac321,

好耐沒上來! 不知你近來如何? 是否忙小朋友
選校的事?

首頁

尾頁

跳至