母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

小C剛滿21個月大,適逢Pampers推出一種人奶B尿片,報稱能捕捉初生人奶B的爆炸大便水云云。。。

。。。 奶奶屎之猛於虎處,在於其急、其狠、其爛,三者缺一不可。。。

按此讀畢全文

男爵府

原文章由 mamamau 於 07-8-2 23:44 發表
小C剛滿21個月大,適逢Pampers推出一種人奶B尿片,報稱能捕捉初生人奶B的爆炸大便水云云。。。

。。。 奶奶屎之猛於虎處,在於其急、其狠、其爛,三者缺一不可。。。

按此讀畢全文。

好溫馨呀~

男爵府

雖然我阿b女仲未出世,但我已決定盡力給她全人奶,雖然之前已有心理準備阿女既屎會係點,但看完你的blog更能令我有心理準備成為一個「奶奶屎媽媽」

大宅

好媽媽勳章

好抵c呀~~你,
人奶cc真係只有換片片個位才知其利害之處,我都接唔少"續集cc",哈哈~~~:mrgreen:

~~ pet : chili ~~★2寶 blog★

大宅

原文章由 容媽媽 於 07-8-3 10:14 發表
好抵c呀~~你,
人奶cc真係只有換片片個位才知其利害之處,我都接唔少"續集cc",哈哈~~~:mrgreen:

"續集cc"我就好好彩~~~冇乜:mrgreen:
不過次次換片片就=次次沖涼...
每次聽到poopoopopoo,就要預備要披甲上陣
準備黎緊既山洪暴發+原子彈大爆炸...

大宅

我都有留意到pampers有呢隻片片for 人奶bb, 人奶便便嗰種"威力"真係令我"嘆為觀止", 而家bb開始食solid就無呢種便便可以睇咯, 你講開都令我諗番起, 每次換片片總要換埋衫.....初初仲連床單都要換....哈哈.

男爵府

我一直以為淨係自己個女有呢個問題添!因為身邊無朋友餵人奶,咁每次同d朋友講開我個女d爆炸便便攪到成背脊都係,佢地都幫我唔到,早知早dbk同你地傾下啦。我屋企人仲話唔知會唔會係呀女個肛門生得後左添
真係次次便便來時都可以執定野等沖涼呀!:-(

公爵府

點指換床單, 我連自己d衫都要換

大宅

妳講開,我又想起,次次換片,抺完pat pat,換上新尿片,又出現山洪瀑發,又一次嘥多條片,唔嘥多條片,都要換多次衫,有時我仲會差點當成小食添,弄致成面都是cc.回想起,啲cc出緊黎的時候,他總會動也不動地努力,真好笑:mrgreen: ,到了六個月大,引進固體食物後,再無這些笑片看了,真叫人有些失落:-(

原文章由 Lovelybbs 於 07-8-3 10:44 發表
我一直以為淨係自己個女有呢個問題添!因為身邊無朋友餵人奶,咁每次同d朋友講開我個女d爆炸便便攪到成背脊都係,佢地都幫我唔到,早知早d上bk同你地傾下啦。我屋企人仲話唔知會唔會係呀女個肛門生得後左添 ...

[ 本文章最後由 maylie 於 07-8-3 10:53 編輯 ]

別墅

HAHA, 我一路睇一路笑, 因我已不只一次成為 "周身 c".

男爵府

點只換床單同衫,我仲要洗頭沖涼呀!
我一聽到大女poopoo就即刻將佢的起身,咁可能可以避免要換衫。
我都試過有一次的起佢二十分鐘,就係要等daddy返來幫手換片。

原文章由 Cammy3007 於 07-8-3 10:47 發表

男爵府

我個C6唔幫手仲要Q埋雙手笑住話,都係個工人最慘,因為佢係負責洗個d屎衫屎床彈。
[quote]原文章由 maylie 於 07-8-3 10:51 發表
妳講開,我又想起,次次換片,抺完pat pat,換上新尿片,又出現山洪瀑發,又一次

男爵府

我生完頭半年, 唔肯食咖哩添呀~

大宅

認同

原文章由 Lovelybbs 於 07-8-3 10:59 發表
我個C6唔幫手仲要Q埋雙手笑住話,都係個工人最慘,因為佢係負責洗個d屎衫屎床彈。
[quote]原文章由 maylie 於 07-8-3 10:51 發表
妳講開,我又想起, ...

大宅

我成日笑罵女女同「周紳士」0甘 friend做0羊~!
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

大宅

李太

好耐冇見..
你個囡宜家食粥仔食成點呀..

我個囝今個星期六會開似俾佢食兩餐粥啦..

大宅

何止, D C "jik" very difficult to get rid.....

原文章由 Cammy3007 於 07-8-3 10:47 發表

大宅

我個時差唔多日日都起碼換一次衫...
每日要用十條片..

複式洋房

睛靈勳章

無錯, 我啱先俾豬仔" bi"中, d 積洗極都有, 黃黃地, 真激死!!

子爵府

好媽媽勳章

我那時叫 momo做 多士 (屎):lol:

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊