母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

BB個半月大,全人奶B,埋身的,之前想佢退黃耐唔耐有比一餐粉佢。平時每餐餵一邊,一日八至十餐,我好懶的,一日只泵2至3次(食完後泵),一直相安無事,頭先出事了,BB食緊右邊,咁我就泵左邊,一泵變晒色,好擔心,新手奶媽,好多問題請求各位JM以下問題 !感激!
1)因咩事D奶會變了咁?(剛手擠奶白色的)
2)全埋身,每次食一邊,是否吃後2邊都要餐餐泵清才能增奶?
3)乳房有時唔掂都好痛,係谷奶定咩事,泵完都仲有痛?
4)如全埋身,一口要泵幾次?因有時埋完身泵完又到下一餐。。。
5)阿B愈來愈大食,但食既時間由以前大半個鐘到現在三個字到食飽放口,係叻左定唔想食?夠濕片又無特別扭肚餓。

子爵府

回覆:ButterflyCarol 的帖子

半個月大仲谷奶咩,我估你係塞咗,所以掂下都痛。可能係你泵傷了,或乳頭有損?(所以手擠奶是白色、泵是紅色) 一般無話埋身後要泵幾多次,若你 FTM 全埋身,唔泵都得。但你想增奶量,就好似你咁餵後泵清,但可能你產量豐富,所以塞咗。另,你b大咗,所以食得叻咗。注意嚟緊有猛長期。

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:求救:(新手奶媽)變了士多啤梨奶,要點做?

應該係損咗有血奶

每日望住佢哋就充滿力量啦!

別墅

回覆:vickymok717 的帖子

謝謝大家,尋日真係嚇死,一手抱B,一手泵奶,一望樽奶O左咀。。。

大宅

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 BK Milk勳章

如果損左流血啲奶係咪唔要得?要完全好返先可以再餵bb嗎?

大宅

粉紅色可以要。。 啡紅色就唔要得。。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊