影視娛樂

跳至

首頁
34567...10

尾頁

琥珀宮

CICISASA,

同意呀!果個島好靚呀! 今晚追第三集。

原文章由 CICISASA 於 07-10-5 07:30 發表
SandyKL
春天的華爾茲~呢套劇故事同景都0K架,音樂都唔錯

琥珀宮

manyeebb,

哦,你睇緊《Hello,小姐》,咁《交響夢情人》係幾好睇架,《Hello,小姐》係輕鬆小品,《魔王》比較嚴肅及負面,而《交響夢情人》又係開開心心既作品,你咁既次序都好啱下喎。

我睇完《春天華爾茲》,就會睇《謝謝》,慢慢呷。之前睇《Hello, 小姐》太衝勒,好辛苦,韓劇套套都有成20集,唔放長黎睇,好易

至愛《金三珣》,家居常備韓版及廣東話版,方便四時癮起,拎出黎止癮。

原文章由 manyeebb 於 07-10-5 12:55 發表

《交響夢情人》呢隻無睇呀~ 真係好正架?? 我而家仲未睇完hello,小姐] , 睇完仲耍睇[魔王], 死啦, 攪到我又想睇左《交響夢情人》先添...hee
《金三珣》又真係好正呀, 呢隻我都好鍾意, 好攪笑, 至愛之一...遲d ...

琥珀宮

cheapbombom,

我依家一面打字,一面聽緊《交響情人夢》既CD,攪到我以為自己彈緊鋼琴咁,跟住d音樂去打字。

雖然睇台劇唔多,學你話齋掂既唔多,我最鐘意都係《戰神》及《流星花園I》。

原文章由 cheapbombom 於 07-10-5 12:39 發表
總之, 韓劇來說, 07年的榜首係謝謝, 日劇的榜首係交響情人夢!
台劇07年暫時欠奉(睇左N套, 無人套掂..06就係惡魔在身邊!)

琥珀宮

《不能說的秘密》咁正,咁要睇下囉。

睇《春天華爾茲》睇到欲罷不能,話住自己要一日睇一套,點知琴日一口氣睇左3集,依家連第八集都睇埋,仲去左偷睇結局添。

d歌真係好好聽,「I love you so, you are my beautiful....」,不斷係咁重聽重聽,但都唔厭,襯埋風景,好鬼正!但女主角真係命苦,男主角比佢更幸運。

你地講《白雲階梯》,我都未睇過,好啦!又要排住隊去睇。

琥珀宮

Paris,

呷緊啦!睇到女主角去當男主角既助手果集,死囉,俾男主角個偽青梅竹馬女友發覺左添,有d擔心!

原文章由 Paris 於 07-10-7 21:17 發表
過左頭幾集講小朋友個D劇情更吸引.

琥珀宮

《羅曼史》都幾好睇架,雖然較舊。題材方面都幾大膽,師生戀喎,韓國劇咁守舊,雖然唔及日劇果齣《魔女之條件》咁大膽,發生埋關係,一齊私奔,後尾老師仲大埋肚。我幾鍾意金荷娜,佢近排都冇咩新劇既。

原文章由 MayMay2 於 07-10-7 22:01 發表
搭訕, 《羅曼史》我非常喜歡, 睇完好感動, 是我第一'出'睇的韓劇, 自此之後, 便愛上韓劇了.

琥珀宮

Paris,

我一追起劇上黎會發左神經咁架。不過開始又唔會勒,土豆果邊由第4集開始唔斬件上,我每集要下載一個小時,好屣時間,我下載緊第9集架,但由10點半開始到依家,都未下載完成,又唔想睇睇下停低。樂觀d睇,咁慢都好既,罰下我理個劇癡,等唔好咁離譜。

原文章由 Paris 於 07-10-8 00:23 發表
SandyKL,

我都係好有秩序咁一日一至二集...

你plan住 連續睇幾套好野,你有排唔得閒加有排感動:mrgreen: :mrgreen:

琥珀宮

cheapbombom,

好心你覺得《咖啡》悶就一早放棄啦,唔鍾意既劇一直咁捱都幾辛苦架。

我想睇番《Hero特別版》舊年出既,不過特別版冇松隆子,齋講打官司。電影《Hero》上勒,有松隆子,可能都會去睇。另外我都幾喜歡阿部寬,佢個樣好滑稽,做嚴肅戲見到佢都想笑。

有套攪笑日劇《圈套》,聽身邊煲劇發燒友講幾好笑,不過未親自睇,唔敢話掂。

quote]原文章由 cheapbombom 於 07-10-8 11:45 發表
我前晚已睇完, 真係悶到我...男女主角個樣越做越woo wear..

我尋晚睇左engine第一集, 我諗好快會睇完唧, 之後有咩劇推介啊?

[/quote]

琥珀宮

CICISASA,

睇完《狗和狼》,覺得點呀?得唔得呀?

原文章由 CICISASA 於 07-10-8 22:40 發表
睇完有D問題,請問有冇人知:
1>Kay係咪同阿黎一齋
2>Kay繼續做臥底
3>部長冇死但受保護

琥珀宮

巴黎:

唉!土豆下載第九集一半咋,琴晚唔得,今晚又唔得,仲要睇到精彩處添,真係急死人。

《達子的春天》真係唔錯架,係我心水排行榜都幾前位置。

原文章由 Paris 於 07-10-8 12:33 發表
cheapbombom

達子的春天,幻想情侶, My Girl好好睇
‘獵狗’有春天老豆做, ok呀
‘外科醫生奉順熙’,有人話好好睇,我覺得劇情弱d,鍾意睇手術戲不妨睇下

...

[ 本文章最後由 SandyKL 於 07-10-9 00:55 編輯 ]

琥珀宮

4X、8X即係飛既速度,我估到吖,但咩係「唔會番番」

原文章由 CICISASA 於 07-10-9 07:40 發表
呢類劇我不太接受,用左4X、8X唔會番番:lol::" /> :lol::" />

[ 本文章最後由 SandyKL 於 07-10-9 23:01 編輯 ]

琥珀宮

巴黎:

《白雲階梯》似唔似《白色巨塔》?未睇過申東旭既戲,上網睇佢既輪廓有d似孔侑,但比較年輕及野。

下載係辛苦架,但方便嘛,可以一面入黎,一面睇添喎。今日都下載唔到第九集,決定聽日去舖頭買,希望有壓縮碟,一隻過,唔想買一大盒咁阻掟。

原文章由 Paris 於 07-10-9 09:28 發表
Sandy and cheapbom,

我都覺得有D悶呀,又未至於要cut.

我睇碟呀,未試過下載, 咁睇好辛苦.wor.:-|

原來 ‘白雲階梯’ 男主角叫申東旭, 好靚仔下wor, 難怪女主角見左佢之 後就變心. 如果有個咁靚 仔 ...

琥珀宮

《Air City》有崔智友,我都想睇呀。曾經想過同時下載幾套,但我一心不能幾用,睇一套會入左戲,抽離唔到(講到自己好似有份演咁:tongue: )。李政宰面部線條太硬,起哂稜角,唔鍾意!:(

成套《魔王》我都知道劇情,所以唔睇。:loveliness:

原文章由 favour 於 07-10-9 11:02 發表
而家睇緊3套戲:《Thank You》、《Air City》同《魔王》。

《Thank You》只睇左兩集,所以未入戲。

《Air City》巳睇到尾段,好surprise呢套劇俾我想像中好睇,故事好緊湊,睇到好緊張,李政宰同其他演員都做得好好,反而崔智 ...

琥珀宮

tkkmama,

我地係煲劇老友記嘛,緊係夾啦!

我博愛唔專一嘛!:loveliness: 講出黎好笑,播《不能結婚的男人》時,我未買DVD錄影機,所以冇睇到。阿部寬唔算靚仔,但係有佢成套戲都充滿生氣。我係有愛無類架!

原文章由 tkkmama 於 07-10-9 10:29 發表

愈來愈覺得同你好夾.... 連阿部寬你都岩, 有冇睇過'不能結婚的男人'呀???

下星期六無記有Hero 小鎮風雲..可以頂下引先...

琥珀宮

嘜唔係越老越瞓得少咩?

以前成日煲劇到天光,《金三珣》咪係囉,煲《至辣女人心》冇天光,到朝早5點啫!

原文章由 cheapbombom 於 07-10-9 14:16 發表
Favour,

煲天光? 我以前都試過好幾次...雖則辛苦, 但好鬼enjoy..我最din係追神啊, 給我多點時間, 係一口氣睇完, 跟本全世界都在我背後!

e家無啦, 一來老了, 二來跟本搵唔到一套值得追天光的劇, 能夠一口氣睇到3-4 ...

琥珀宮

Hero特別版》今日借左番黎啦! 我對木村冇惡感亦唔係太喜愛,總之正型,但非我杯茶,同期我喜歡竹野內豐,佢演技好好。

我喜歡《Hero》個故事,講木村不羈既性格幾過癮,阿部寬既婚外情又好好笑。 松隆子有《戀愛世紀》理子既影子,好爽。佢係電影版入面剪個短髮幾好睇,好襯佢。

原文章由 favour 於 07-10-9 11:05 發表

我都想睇《Hero特別版》,因為鍾意睇木村,等我搵吓先!

琥珀宮

韓智慧樣子唔得啦,身型就幾好,生得勻稱高挑,成個模特兒咁。

原文章由 Paris 於 07-10-9 23:38 發表
‘白雲階梯’唔同’白色巨塔’.雖然background 都係醫院,’白雲’係愛情戲,’白塔’係講權力鬥爭同人性,層次好唔同.

申東旭幾靚仔,好young, 可以陽光可以憂鬱,我覺得佢有氣質過孔侑, 可惜女主角係韓智慧,我成日’ ...

琥珀宮

CICISASA,

原來番番係咁解。

《Hero》入面木村係檢察官,不按牌張處理案件,幾好睇架。

琴日去左入貨勒。唉!真係收埋黎賣,睇得唔過隱,我全部買壓縮碟。買左隻韓劇《順其自然》,先前有人提過理套劇,有少少印象,咪買黎睇下囉。想買《白雲階梯》,買唔到。買左《春天華爾茲》外,又買左《謝謝》。

日劇見有套《貧窮貴公子》,想買但冇買到,因為唔係壓縮碟,唔好睇左住地方。

俾個售貨員大力推薦台劇《換換愛》及《放羊的星星》,見你地都曾經有提過,咁好啦,是但啦,我諗抱住期望唔高去睇可能有驚喜既。

原文章由 CICISASA 於 07-10-10 07:45 發表
SandyKL
《不能結婚的男人》ok 嗎? 阿部寬~我都鐘意睇,佢有套同個女角都幾好睇 《Hero》個故事唔係好記得,係咪木村揸飛機架? 今日我會去北角有冇好介紹
應該開始睇日劇(重有好多存貨)尋晚睇第一集:s ...

琥珀宮

我好少飛劇,記憶中係飛過《深情密碼》及《嫂子19歲》,因為成日重複播番先前既片段,《深情密碼》播親舊片段都有埋首"Try to remember",初頭幾欣賞,但播得太多,鏡頭次次都係果幾個,真係悶到抽筋 。如果剪哂理d多餘部份,《深情密碼》都幾好睇。

原文章由 favour 於 07-10-10 11:21 發表

我唔鍾意睇某些片段時,會用2X、4X快速睇字幕就算,8X太快了,睇唔切

琥珀宮

係呀!琴日去掃貨時,都聽到有人同老闆講,大讚佢介紹套《咖啡》,著左魔。但有時受歡迎既劇未必人人受架,人嘛!每人接受程度唔同。總之,睇劇係娛樂,唔鍾意就千祈唔好夾硬睇哂,好受罪。

原文章由 favour 於 07-10-11 15:49 發表
俾左套《咖啡》朋友睇,佢話勁鍾意睇,昨晚仲睇到半夜3:30,真誇張

首頁
34567...10

尾頁

跳至