婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:帶貓屍返屋企

佢原條屍冇包裹冇雪藏拎返來呀………所以我先話去買保溫箱同冰

男爵府

其實佢算唔算不恰當處理屍體

大宅

回覆:做個靚太 的帖子

我從來冇話過唔要佢地,你會唔會睇錯左係我打,係有另一位jm咁建議

大宅

回覆:做個靚太 的帖子

我從來冇話過唔要佢地,你會唔會睇錯左係我打,係有另一位jm咁建議

大宅

回覆:babi_wingshuen 的帖子

唔識非法處理屍體啲樣野,但我好清楚,屍體要包裹好+雪藏先係適當既運送方法

大宅

會唔會你99唔想比處理屍體費用, 因為我之前隻龍貓係疹所死咗, 都要比幾百玩屍體處理費, 何況隻貓可能要比個千

男爵府

引用:唔識非法處理屍體啲樣野,但我好清楚,屍體

原帖由 strawberrywing 於 14-03-08 發表
唔識非法處理屍體啲樣野,但我好清楚,屍體要包裹好+雪藏先係適當既運送方法

...
其實拎去火化or埋葬左佢至係正路,人死左都唔會一路雪住佢架

大宅

我d仔女由出世到依家5歲都係同兩隻狗一齊生活,若果小朋友要過來我房瞓,佢地要同d狗爭位(因平日係d狗係我地床瞓),而我亦冇話一摸狗就要洗手,接觸下細菌練下抵抗力,但屍體有點兒那過,買舊豬肉返屋企如果唔係今餐即煮都會雪起佢啦,樓住肯提意去買保溫箱都已經算係咁。見到條曱甴屍都唔會由佢放係度啦

大宅

回覆:michael7 的帖子

佢都洗左萬七蚊醫隻貓,我覺得佢唔會差在果一千幾百,佢應該係自私自利方便自己,諗住貓貓死左今日未返去大嶼山,諗住聽日先返去埋葬,只顧個死既唔顧啲生既,拎屋企唔駛再去醫院一轉車,但屋企3狗8貓1bb佢完全唔諗下會染到病菌,其實佢有前科架啦,我生緊坐月bb太婆同一個月走左,我坐完月返到去12隻貓狗,全部係蚤,重要跳哂出來果隻,我已經同老公嘈過一次話初生bb唔會識蚤跳左入耳仔,蚤跳左入耳仔會生蛋,搞到我坐完月返到去就洗12隻貓狗………………………貓蚤事件之後,又有另一單令到我喊哂既傑作架

別墅

strawberrywing 發表於 14-3-9 09:31
佢都洗左萬七蚊醫隻貓,我覺得佢唔會差在果一千幾百,佢應該係自私自利方便自己,諗住貓貓死左今日未返去大 ...
哇,好恐怖呀!住村屋都唔好養咁多啦,如果我係佢隔離鄰舍都想死!

首頁

尾頁

跳至