夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

1+2全中

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:kwankwan1123+發表於+14-3-12+16:14+

原帖由 炒人唔手軟 於 14-03-13 發表
又唔好太灰,我 office 夠人多喇,齋自己部門 5.60人,大部份女,有學識有青春,講真靚既都唔少,我冇見過 ...
視乎行業和公司文化,又叻又靚的女神下面大把兵,根本無必要和其他女人分享老公,大自然給我們的啓示是鵲巢鳩佔,鳩不懂築巢才要佔。

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

skwan2703 發表於 14-3-10 19:35
回覆 skwan2703 的帖子

估不到有這麼多太太有回應,我想可以多談一點。先說結論,其實我比較悲觀;就我所 ...
其實你講的對策都不是對策, 要變始終要變, 太太們只有一個對策, 止蝕及拎回最大利益.....現在離婚的女人不是無市場的....

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:給那些太太示警(長文)

樓主提供一些有用參考

男爵府

回覆:angelgirlbaby 的帖子

睇完你一番話很有同感,看開一點, 感情有高低潮, 承虛易入真係易過借火, 女性有子女好多時唔可以太放得低。。。。。。如果和老公真感情, 第三者總有一天會離開。 但我亦有相同問題, 為何女性再接受?

大宅

其實真係無得避,只可以諗如果對方有小三既時候,自己點處理好過啦!我只係覺得,你做好自己,對佢好d,佢總會知道屋企果個好過出面果個而揀番屋企果個,經驗所得,如果你發現男友或老公有小三,如果你同佢日嘈夜嘈,佢只會日日對住小三多過對住你,但如果你說仍然對佢好好,佢都會內疚覺得對你唔住而始終都係你最好!!唔好話男人,如果女人受到誘惑,都會可能做錯事啦,果刻就算拒絕,被誘惑多幾次都出事啦!我成日都話,一個男人有幾好,係好老公好爸爸都好,如果有女人送上門,拒絕得一次兩次,第三次都可能忍唔到啦!!不過我覺得男人有車係易溝女過無車既男人,因為始終有車,接女仔出街,送女仔番屋企都方便d!好似我以前細個如果有男仔約,我都會選擇同有車既男仔出街,因為我比較懶,有車既話可以唔洗自己搭車,haha

複式洋房

引用:睇完你一番話很有同感,看開一點,+感情有

原帖由 monpetitbebe 於 14-03-13 發表
睇完你一番話很有同感,看開一點, 感情有高低潮, 承虛易入真係易過借火, 女性有子女好多時唔可以太放得 ...
係呀,做人真係睇開d會開心好多,而且往往預先預計有可能發生既情況(姐係危機意識),到發生時會容易d接受。
其實有小三都唔係咁大不了,沒有最差,只有更差,大把case 比有小三仲差,例如,小三有埋bb、小三係best friend/兄弟姊妹、除左有小三,仲有小4/小5.....etc
anyway,如果我有面對老公有小三既一日,無論咩情況,bye bye 先,唔理比機會小三又好,成全佢地又好,我抱埋仔女走就係最大報復,睇佢地好得幾耐,他朝君體也相同,時下年輕女諗清楚喇

公爵府

thanks for sharing

你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至