自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

歷史o既節目真係好極端, 有人好鍾意, 有人好討厭
你唔鍾意、無興趣你可以唔睇wor........... save返d電, 為環保出力添。早睡早起精神更好!
人真係好奇怪, 一唔鍾意就話係"爛片", 要人cut左去
原文章由 siumiu 於 07-8-7 11:51 發表

可能我對歷史無興趣啦....但我估呢個節目可以另人好好入睡..
唉, 快d cut左佢啦!!!

侯爵府

如果比我係尼個節目同"謎"個個節目比較, 我寧願睇狄娜既表達方式, 其實我好like謎尼d 奇奇怪怪既節目同秋官, 但都頂唔順秋官咁騎尼.....
日日都要happy!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我覺得個内容 (content) 值5粒星
主持表現 (presentation) 要倒扣!

個節目 very informative, 好好睇。

尋晚講到德國教育,早百多年前已經知道培養人才先係國家既重要投資,提供免費教育,小學生缺課要罰父母錢,逐日計;反觀香港既教育制度,搞到一鑊泡,比小小出來做學卷制就懶係皇恩浩蕩咁,真係有 d 想嘔

大宅

I like this program 2 coz so much information can be acquired.

珍珠宮

節目講威廉三世對教育o既支持都嚇左我一跳啦!
百幾年前, 仲要係一位封建君主, 已經有咁o既遠見, 真係令人佩服
旁白(狄娜)好似話佢: 辦教育辦到亡國。聽倒呢句真係心酸。
原文章由 googoo 於 07-8-7 13:49 發表
我覺得個内容 (content) 值5粒星
主持表現 (presentation) 要倒扣!

個節目 very informative, 好好睇。

尋晚講到德國教育,早百多年前已經知道培養人才先係國家既 ...

複式洋房

原文章由 於 07-8-7 12:08 發表
sorry!純個人意見:
我就好鍾意睇,可能我好鍾意歷史,另外,有d對白係佢先可以講,因為內容會針對某些人,佢串人都幾盡架(可能佢係國內幾有影響力,講野可以去得盡d),其他主持就做唔到.
雖然佢既聲調沉悶,但內容都好 ...

我都覺得好好睇, 我啲細路同我一齊睇, 佢地都無話悶, 總好過睇"殘酷一丁" ...

大宅

We enjoy the programme very much especially for my sun who is 10 years old.

We watch it every week.

水晶宮

呀娜姐講對白係悶D
但偶爾會講幾句評語一矢中的
呢個節目好有資訊性, 我都幾鍾意睇

男爵府

我都睇左兩集,法國、德國,都好好睇,但嫌記錄片段唔夠多,但想知道,狄娜係對白背出嚟or好似報新聞對住电視照讀

大宅

I like it very much bor especially Auntie "Dic Na"

男爵府

我非常欣賞娜姐的風範、見識及敢言,聽說不少旁白都是她自己「度」出來的,有見地、有深度,以平和的語調借古諷今,毋須靠誇張表情取悅觀眾,她的級數,明顯較其他姐仔主持超班。

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好好睇喎, 我錄起佢珍藏添.
佢好敢言...

禁止訪問

大宅

我個仔好鍾意歷史, 尋晚嗰集, 睇完仲拍哂手掌。我响梳化睇睇吓瞓著咗,都比佢啲掌聲整到成個人醒哂

別墅

我老公勁喜歡睇!
所以我都有睇下, 其實都幾好睇嫁!
不過對我來說都幾深, 要好用個腦!

子爵府

其實佢既內容係幾好睇既,
之不過亞狄娜姐把聲就有d問題囉~
佢上至講野既聲線, 下至到讀字既拍子都好似 "櫈" 出黎咁,
有時聽到你會覺得好煩囉~

大宅

好媽媽勳章

我都好鍾意睇 ,狄娜既借古諷今真係好到位,"正"
~~ pet : chili ~~★2寶 blog★

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

我個人都對覺佢照書讀,好沉悶
但我老公就好鍾意睇,因為佢極喜歡中國歷史
所以各花入各眼

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

只睇過預告.......

大宅

我就覺得ok喎...

首頁

尾頁

跳至