在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔好誤會, 唔係晒命, 我係公司真係冇野做, 都同老闆講過, 可唔可以俾多少少野我做, 我都驚俾人炒呀, 再甘坐落去.

別墅

可能係你效率高

大宅

唔係效率問題, 我係秘書, 不過佢地都自己做番啲文書上既野, 我反而係幫手執頭執尾

民房

kakakakaka...我都冇咩野做,所以上網

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 bobo_bo99 於 07-8-7 16:42 發表
唔好誤會, 唔係晒命, 我係公司真係冇野做, 都同老闆講過, 可唔可以俾多少少野我做, 我都驚俾人炒呀, 再甘坐落去.

你好攪笑呀 再甘坐落去, 會比人炒
咁我都好快比人炒啦

洋房

原文章由 雲兒白 於 07-8-7 16:56 發表

你好攪笑呀 再甘坐落去, 會比人炒
咁我都好快比人炒啦

Hi 你好,

我係公司都無咩做嫁, 一返公司做半個鍾後便可做自己野, 整個部門都係咁, 公司裁員裁左3次差唔多裁左走左百幾人都未倫到我,我想下次一定到我啦!

大宅

2018復活節勳章

你地好,

我都係無咩做, 成日就係上網

但係好悶呀, 一日坐足8個鐘

洋房

我都係勁悶 D客走晒去放暑假......

男爵府

去年份工又係無乜野做,
公司得 2條友, 老闆唔多係公司
可惜夾唔到果條友, 做左成年都無加人工
而家轉左份工, 可惜做到死死.
上唔到 bk.:-(
快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

大宅

我真係有啲擔心嫁, 不過呢份工好就係可以準時收工囉

我老闆話佢都知好似冇乜野可以俾我做, 但係又唔可以冇左呢個秘書位. 因為佢都唔可能自己定機票呀, 影印呀甘囉.

佢話會嘗試拎啲工作(唔急個啲), 俾我慢慢做下喎!

複式洋房

我都係返工無野做架,日日都係坐。我都有試過問同事有無野做,但係佢地的反應係"你份工都係buy time啫",另外有位同事個位高過我既職位,佢更加唔比野我做,亦唔比其他人比野我做。如果有人比野我做,佢會叫我去做一D極無聊,例如數下全公司有幾多張椅同每張椅係邊個坐。

有次,有個同事有急件要做,叫我幫手,佢走去大老闆道投訴。佢當然會講故仔啦!

我好無耐,不過我會成日開開心心咁,有時間會練下打寫咁。

洋房

你份工咁好既,其實我份工都ok架,不過又唔敢講話無野做,比公司d人發覺就敝啦

原文章由 返工媽 於 07-8-8 09:27 發表
我都係返工無野做架,日日都係坐。我都有試過問同事有無野做,但係佢地的反應係"你份工都係buy time啫",另外有位同事個位高過我既職位,佢更加唔比野我做,亦唔比其他人比野我做。如果有人比野我做,佢會 ...

複式洋房

自從部門主任及總經理相繼調走咗之後, 我部門只得我一個人, 只要做好日常工作之後, 就可以上吓網及做私事, 食lunch好彩有兩三個同事一齊食, 如果唔係有時一日喺office可以講唔夠10句野! 每年9-12月係最忙嘅, 但都好少要OT. 不過自主任及經理走咗之後, 我便要跟一個變態單身女老上司, 如果果日聽唔到佢嘅電話叫我做野, 我係會好開心

侯爵府

睛靈勳章

我份工都好得閒, 而且人工都幾好. 但舊boss 走後, 我新boss 唔中意我有bb, 調左我職, 雖然都係冇野做, 但睇得出佢地部署炒我 !

原文章由 YoYox2 於 07-8-8 10:36 發表
自從部門主任及總經理相繼調走咗之後, 我部門只得我一個人, 只要做好日常工作之後, 就可以上吓網及做私事, 食lunch好彩有兩三個同事一齊食, 如果唔係有時一日喺office可以講唔夠10句野! 每年 ...

大宅

我都一樣,雖然我唔係有bb,而係我以前都好似你一樣,我都係有左bb之後,放完產假番黎比人調職,之後無幾耐仲比人炒埋,幾好聽:你個小朋友仲細,不如你返去照顧佢啦!正pk,無既,我咪回應佢地:咁都好喎,反正我都調左職都係做埋d無聊野,不如我返去揍仔好過啦,我又唔係等錢駛!之後班pk幾面懵!:tongue:

原文章由 Meisuen 於 07-8-8 12:02 發表
我份工都好得閒, 而且人工都幾好. 但舊boss 走後, 我新boss 唔中意我有bb, 調左我職, 雖然都係冇野做, 但睇得出佢地部署炒我 !

洋房

你份工做左幾多年呀,如果做得耐,等佢炒都好架,陪好多錢架

原文章由 Meisuen 於 07-8-8 12:02 發表

侯爵府

睛靈勳章

tsangbau,

5年囉 !

原文章由 Tsangbau 於 07-8-8 12:33 發表
你份工做左幾多年呀,如果做得耐,等佢炒都好架,陪好多錢架

複式洋房

咁就一於安心生咗BB至算, 反正無咩野做, 當返去坐等出糧都好.
原文章由 Meisuen 於 07-8-8 12:39 發表
tsangbau,

5年囉 !

大宅

2018復活節勳章

返工媽,

點解你同事咁得意o既, 有人比嘢你做都唔得 佢都好o易你喎

我都係冇嘢做時都會練吓打字

原文章由 返工媽 於 07-8-8 09:27 發表
我都係返工無野做架,日日都係坐。我都有試過問同事有無野做,但係佢地的反應係"你份工都係buy time啫",另外有位同事個位高過我既職位,佢更加唔比野我做,亦唔比其他人比野我做。如果有人比野我做,佢會 ...

大宅

i also have nothing much to do in office same as all of you ar!!!can go bk everyday

首頁

尾頁

跳至