在職全職

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我隻佬反而唔鍾意擺/掛裝飾
雖然我自己都鍾意d cutie 野,但係唔會擺到成車都係,因為我怕俾人眼望望

原文章由 藍寶馬 於 07-9-1 17:48 發表
我架車只係擺左個細細公仔cushion, 呀女要:D
其餘就無, 有時隻佬想買啲公仔飾物之類既野
放係車, 我會say no:-x I don't it
我鍾意清啲

別墅

Hello! 我都係揸車全職媽咪!兩個女四個半月大。有時都會開車出去但係因為兩個女都好細所自己一個人就唔會帶出去。

大宅

如果自己想揸車出街點算呀,無人幫你泊車 唔好灰心喎! 練多d就可以掌握到技巧架喇
我係駕駛學院學車,我覺得佢地教既野好唔實際,反而真係自己揸多d就ok,我覺得泊L位一定要識,因好多地方都係L位,s位都可以慢慢學過!

原文章由 anjojamo 於 07-9-8 09:54 發表
:-( 大家好!

我唔係全職媽咪, 不過睇你哋講揸車, 我又加把口.

本身我幾鍾意揸車, 所以早兩年開始揸車, 不過只喺假日先至揸, 車埋一齊狗狗去遊車河.

講起泊位, 我諗你哋任何一位都好過我, 因為我除咗 ...

大宅

嘩! 揍TWINS真係唔易架 不過佢地大d,自己揸車出入始終方便好多

原文章由 Twins_mummy 於 07-9-13 20:42 發表
Hello! 我都係揸車全職媽咪!兩個女四個半月大。有時都會開車出去但係因為兩個女都好細所自己一個人就唔會帶出去。

別墅

You are so right!

原文章由 花子 於 07-9-13 21:05 發表
嘩! 揍TWINS真係唔易架 不過佢地大d,自己揸車出入始終方便好多

大宅

咁各位係咪有車牌好耐呀? 我新牌3個月, 現在泊L位都算ok
(只係計平時泊開個啲) 但除左考牌時係泊S位外, 就未正

式泊過啦! 接阿女放學, 會泊係路邊讓車處等, 但如果得翻

啲車與車既中間位, 我就唔敢泊啦 ! 我驚泊唔到, 好瘀呀:cry:

咁你地既技術又如何呀

大宅

我又係, 一到泊位就實死無生. 我係新牌仔, 但c6要特訓我....係車到成日丙我揸得c, etc.........攪到我成日好怕, 又有無方向感喎......仲有撞左兩次....之後我成日都唔想楂車, 怕c6丙到我狗血淋頭, 所以現在都係只行一個地方, 仲要回到家時唔泊車, 俾佢泊番, 因為hk d車位好細, 成日都滿車, 撞到人地d車就唔好啦. 所以我好大壓力啊:-( :-( :-(

原文章由 anjojamo 於 07-9-8 09:54 發表
:-( 大家好!

我唔係全職媽咪, 不過睇你哋講揸車, 我又加把口.

本身我幾鍾意揸車, 所以早兩年開始揸車, 不過只喺假日先至揸, 車埋一齊狗狗去遊車河.

講起泊位, 我諗你哋任何一位都好過我, 因為我除咗 ...
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

Hello藍寶馬

我個牌十幾年啦,但唔代表好技術嘅 因為好小揸。而家做咗全識媽咪,可以多D練習吓

原文章由 藍寶馬 於 07-9-20 09:37 發表
咁各位係咪有車牌好耐呀? 我新牌3個月, 現在泊L位都算ok
(只係計平時泊開個啲) 但除左考牌時係泊S位外, 就未正

式泊過啦! 接阿女放學, 會泊係路邊讓車處等, 但如果得翻

啲車與車既中間位, 我就唔敢泊啦 ...

大宅

原文章由 fishmum 於 07-9-20 14:34 發表
Hello藍寶馬

我個牌十幾年啦,但唔代表好技術嘅 因為好小揸。而家做咗全識媽咪,可以多D練習吓

Hello fishmum

咁你咁少揸車, 揸翻會唔會好騰雞呀? 有無泊S位既技巧可以教教我:-P

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

藍寶馬, 你講得無錯我真係好騰雞架!我個牌唔係香港考,所以莫講話S位,L位都係麻麻哋 我會努力!

原文章由 藍寶馬 於 07-9-20 23:46 發表

Hello fishmum

咁你咁少揸車, 揸翻會唔會好騰雞呀? 有無泊S位既技巧可以教教我:-P

子爵府

我都係車老公返工放工,車女女返學放學,跟住再去街市買餸,我又係16歲就o係澳洲教到牌,我當時都無諗過會係香港揸到車出街,跟住18歲識左我老公之後,係佢教我揸車,一揸就10年喇.有車揸方便好多,不過d男人成日都睇少我地d女人仔揸車c 咋嘛.

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

EuniceMaMa

我個牌都係澳洲考架!我唸你都知有幾易啦

不過上個星期開始揸多咗車,因為要去亞女學校派飯,前两日仲泊咗個S位,可能個位大,我都係搞咗一陣就泊到啦!

原文章由 EuniceMaMa 於 07-9-21 10:21 發表
我都係車老公返工放工,車女女返學放學,跟住再去街市買餸,我又係16歲就o係澳洲教到牌,我當時都無諗過會係香港揸到車出街,跟住18歲識左我老公之後,係佢教我揸車,一揸就10年喇.有車揸方便好多,不過d男人成日都睇少我地d ...

伯爵府

唉...真係慘la..我尋日去媽咪度泊佢樓下,由於家姐同管理員熟咪比我免費泊,人地好好後尾有車走就上黎叫我泊個正d位
點知....唉...果陣岩岩天黑佢地又未開燈,我照倒車直後,就hi花咗個bum ba:-( :-( :-(
今日話比隻c佬知又係比佢鬧到狗血淋頭:-( :-( 仲要自己um荷包整返佢又要比人鬧....有時真係覺得隻c佬對d身外物仲緊要過我:-( :-( :-( 一句都無問我個人有無事...淨係鬧x100
又係成日話人揸得渣....(不過佢一出街就係人都鬧ga la...我又唔覺得佢揸得好bor....講真ga,脾氣差..)所以我好驚同佢出街要我揸車...成日彈3彈4,乜信心都比人打擊晒la:-( :-(
原文章由 fion2504 於 07-9-20 12:49 發表
我又係, 一到泊位就實死無生. 我係新牌仔, 但c6要特訓我....係車到成日丙我揸得c, etc.........攪到我成日好怕, 又有無方向感喎......仲有撞左兩次....之後我成日都唔想楂車, 怕c6丙到我狗血淋頭, 所以現在都係只行 ...

伯爵府

我都係住北區ga 唔知又會唔會見過呢:lol
原文章由 cyjoyce 於 07-9-8 16:18 發表
Hi 各位靚媽

我都係自己揸車既全識mama,仔仔歲半大.
因為住得遠,所以成日揸車返我亞媽到.
你地住邊區呢?我住北區架!
唔知會唔會係馬路上遇過呢!:lol ...

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

ritaor66

唔好傷心啦!最緊要人無事,錢銀嘅嘢身外物遮!

如果我係你,同C6出街我實唔會揸車 ,等佢揸得唔好果陣寸返佢轉頭

原文章由 ritaor66 於 07-10-7 16:25 發表
唉...真係慘la..我尋日去媽咪度泊佢樓下,由於家姐同管理員熟咪比我免費泊,人地好好後尾有車走就上黎叫我泊個正d位
點知....唉...果陣岩岩天黑佢地又未開燈,我照倒車直後,就hi花咗個bum ba:-( :-( :-(
今日話比隻c佬 ...

伯爵府

:-( :-( :-( 真係好慘呀...拎ga車去整....點知check咗仲有大把野要跟...想唔整又驚隻c佬話我諗宿數:cry: ...依家整d緊要野同埋我hi花果d+埋都成5xxx 仲有成6xxx野考慮緊整唔整
其實架車成10yrs la...之前都有諗過放棄唔用車,依家咁真係要諗諗la
fishmum
隻佬唔比人話得ga...想c易過 佢係超級大男人一名
原文章由 fishmum 於 07-10-8 07:36 發表
ritaor66

唔好傷心啦!最緊要人無事,錢銀嘅嘢身外物遮!

如果我係你,同C6出街我實唔會揸車 ,等佢揸得唔好果陣寸返佢轉頭

複式洋房

Hi ritaor66,

我都係住北區架,唔知有無比你老公罵過呢?

嘩...你架車要整咁貴呀!
係唔係拎去呢區整呀?我架車都有野想整,有無好介紹呀!tks!

原文章由 ritaor66 於 07-10-8 15:08 發表
:-( :-( :-( 真係好慘呀...拎ga車去整....點知check咗仲有大把野要跟...想唔整又驚隻c佬話我諗宿數:cry: ...依家整d緊要野同埋我hi花果d+埋都成5xxx 仲有成6xxx野考慮緊整唔整
其實架車成10yrs la...之前 ...

複式洋房

我都係自己揸車既全職媽咪,我個牌考左17年,但近两三年先有揸車,初初揸都手騰腳震,不過而家D技術應該無問題啦,我初初揸都好次各姊妹噤見到S位就走,不過大胆D練多幾次知道点扭軚入就得架,出路口和迴旋處就話比自己聽要大胆D,如果唔係就出唔道,我就是噤樣訓練自己。大家要努力唔好比男人睇死,(D男人成日話女人揸車屎)

大宅

hi all,
i also drive by myself.....but my little one only nearly one month.....
does anyone konw which car set for new born is better???
Thanks

複式洋房

講得好呀! 唔好衰比d男人睇!!!

原文章由 fatkat 於 07-10-9 20:22 發表
我都係自己揸車既全職媽咪,我個牌考左17年,但近两三年先有揸車,初初揸都手騰腳震,不過而家D技術應該無問題啦,我初初揸都好次各姊妹噤見到S位就走,不過大胆D練多幾次知道点扭軚入就得架,出路口和迴旋處就話比自己聽要大胆D,如 ...

首頁
34567...8

尾頁

跳至