母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日day5已經損晒!呀仔唔行飲奶粉,不停搵乳頭。。但係我已經痛到眼水都流埋!我用電泵,泵咗45分鐘半安都無!點算呀??呀仔超細碼,得2.5kg。見到佢咁心都痛埋。。

大宅

回覆:Amy092 的帖子

開頭係咁架,堅持!
我頭兩星期兩邊都損晒,每兩小時又損一次。
你同bb都慣左之後會好好多

子爵府

陪月勳章

回覆:救命,兩邊乳頭損晒!

試下搽mother love nipple cream 包你好快好, 我果時第一日已經損左右邊, 初初損少少, 有用人奶搽返, 都唔見效, 死忍左2星期, 傷口有1cm咁長又深, 搽左2日好左6成, 見住傷口埋, 前後5日左右埋到得返2mm, 即刻覺得自己之前做乜咁傻唔早啲買

大宅

我未生已經買定nipple cream

別墅

引用:試下搽mother+love+nipple+cream+包你好快

原帖由 pikupi 於 14-03-13 發表
試下搽mother love nipple cream 包你好快好, 我果時第一日已經損左右邊, 初初損少少, 有用人奶搽返, ...
請問边度可買到?

子爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+pikupi+於+14-03-13+發表試下

原帖由 ypmama 於 14-03-13 發表
請問边度可買到?
我果時yahoo 拍賣, 好似尖沙咀有間樓上舖有, 你search 下

大宅

我個女今日第8日大,右邊損到bb吐返d粉紅色奶出黎,如果唔用手擠d奶出黎等佢鬆d先泵就泵到粉紅色奶,我係咪要等佢完全好返晒先再俾B食?要幾耐好返?我有搽羊脂膏!

公爵府

已經損左就唔好用電泵住,用自己d奶搽下個奶頭。你帶bb去開健康院,搵人奶姑娘問下係唔係bb飲奶咀型唔啱,合唔哂個奶頭所以先損哂。

複式洋房

我都有用羊脂膏,仲要今餐謂右邊下邊謂左邊,先好返d!痛到訓唔到,最慘個仔又有黃疸,自己又唔夠奶。要不停補奶先退黃!我都唔知自己可以堅持到幾耐,我好比心機謂人奶,但係自己又損咗又唔夠奶!

大宅

損左吳好泵,泵仲痛,餵時等bb喊到個口最大先放入bb口會好d, 無噤痛ga. 餵完查返人奶,乾左再查羊脂膏會好得快d

複式洋房

回覆:pikupi 的帖子

係邊到買?thx!

大宅

我都係兩邊損哂,己經叫姑娘睇左幾次個position. 儘量跟,但都係損,而家只好泵,唔比bb埋身住,希望快d好返,再埋身啦。人奶媽條路真係唔易行

大宅

引用:試下搽mother+love+nipple+cream+包你好快

原帖由 pikupi 於 14-03-13 發表
試下搽mother love nipple cream 包你好快好, 我果時第一日已經損左右邊, 初初損少少, 有用人奶搽返, ...
我都買左准備生左用,想問應該幾時開始搓,一日搓幾次?我叫老公買的,所以唔知點用,thanks!

子爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+pikupi+於+14-03-13+發表試下

原帖由 Lenasbobo 於 14-03-20 發表
我都買左准備生左用,想問應該幾時開始搓,一日搓幾次?我叫老公買的,所以唔知點用,thanks!

...
有損先要搽, 無損唔洗用。 初初損可以試下餵完搽返人奶等乾, 無幫助先用 nipple cream... 我果時仲未埋口就每次餵奶後搽返傷口

大宅

回覆:pikupi 的帖子

Thank you!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊