在職全職

跳至

首頁
12345...36

尾頁

禁止訪問

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

大宅

原文章由 hoiching930 於 07-8-15 03:33 發表
hello all mama,凑bb真係好困身,每日做曬家務氹bb瞓咗先有多b私人空間上綱,上bk上到而家都唔想瞓

其實真係好大犧牲.......
係呢, 你做咗全職媽媽幾耐呀?

禁止訪問

大宅

原文章由 hoiching930 於 07-8-15 14:10 發表
我上年12月放完產假就做ft mama到而家啦,b女10個月大啦!

我細囡上年7月出世後我就一直放假到宜家,
no paid leave到今年年尾

禁止訪問

大宅

原文章由 hoiching930 於 07-8-15 23:03 發表
有咩工咁好可以no paid leave年幾?咁你過多3個幾月咪要返工囉!

我係要週圍飛嘅
其實生完第二個都飛過幾次
但最後都係選擇返屋企揍囡
咁好彩公司批, 如果唔係我quit咗

禁止訪問

大宅

原文章由 hoiching930 於 07-8-16 12:35 發表
早晨呀空姐媽!做mama真偉大!

你咪咁叫我啦......我無做空姐巧耐啦

大宅

大家好,我都係78年架,有1個b仔,9月返k1啦.其實要照顧同教育佢真係好好好辛苦架,因依家d小朋友太醒,太叻啦.博嘴仲好勁.全職媽咪真係好難做架:cry: :cry: :cry:加上老公要返工成日都冇人倍都幾:-( .希望大家倍下我吹下水,攪d活動出下黎.等大家都同d小朋友開心下呀.我住沙田架,你地呢.

[ 本文章最後由 可樂仔 於 07-8-17 02:08 編輯 ]

複式洋房

Hi everybody

I'm also 78 fulltime mom! My son is 16 months old~

Nice to meet you all~

(sorry that I have to type my message in English because it takes me a very long time to type a Chinese message )

大宅

今朝貪靚著咗對3吋半嘅高跟同個女返學.........
'gap'到死死下.........
返來除鞋時....'gap'到腳趾尾流血!

大宅

原文章由 可樂仔 於 07-8-17 01:59 發表
大家好,我都係78年架,有1個b仔,9月返k1啦.其實要照顧同教育佢真係好好好辛苦架,因依家d小朋友太醒,太叻啦.博嘴仲好勁.全職媽咪真係好難做架:cry: :cry: :cry:加上老公要返工成日都冇人倍都幾:-( .希望大家倍下我 ...

我大女都係9月讀K1喎, 咁佢地咪同年?
完全明白

大宅

原文章由 可樂仔 於 07-8-17 01:59 發表
大家好,我都係78年架,有1個b仔,9月返k1啦.其實要照顧同教育佢真係好好好辛苦架,因依家d小朋友太醒,太叻啦.博嘴仲好勁.全職媽咪真係好難做架:cry: :cry: :cry:加上老公要返工成日都冇人倍都幾:-( .希望大家倍下我 ...

我大女都係9月返K1喎, 咁佢地咪同年?
完全明白

大宅

原文章由 AKW 於 07-8-17 04:10 發表
Hi everybody

I'm also 78 fulltime mom! My son is 16 months old~

Nice to meet you all~

(sorry that I have to type my message in English because it takes me a very long time to typ ...

你好呀
點解我D字成日都無哂嫁

禁止發言

禁止發言

大宅

你女女有無返N1呀?
佢適應到你就可以舒服d la
原文章由 ching1225 於 07-8-17 12:02 發表

hi
我個女又係9月返K1 la.希望到時舒服d la.就可專心湊個少爺仔(8個几月).

禁止訪問

大宅

hi

我又係78年架, 不過我都係在職, 但好想做全職媽媽..
我有個仔, 下個月十個月啦.....
我住大埔...

大宅

原文章由 hoiching930 於 07-8-17 12:47 發表
早晨呀all靚ma,呢排天氣涼涼地好舒服呀!不過成日落雨,攪到出少咗街!上個禮拜仲八号風球添,好彩有bb同bk陪下我咋 !提起8号風球一把火,果日c6可提早收工,返到 ...

Wahahahahaha
唔好意思, but你地真係好爆笑
所以話d男人係廢嫁....好日唔做野, 叫你洗雪櫃jeh, 唔使洗爆個雪種呀 抱下bbjeh又差d飛鬼埋落地
真係俾佢笑c

首頁
12345...36

尾頁

跳至