跳至

首頁

尾頁

大宅

我個女仲未識去厠所呀:-( 有咩方法指教下我啦

子爵府

原文章由 cikao 於 07-8-11 11:01 發表
我個女仲未識去厠所呀:-( 有咩方法指教下我啦

你會唔會知道佢想去vv先? 知道既易搞d

大宅

我個囡都未識呀!依家返學,希望老師們會幫到la!我就開始係屋企成日提佢囉!

複式洋房

小宇軒都未呀....水皮....?-( 我都希望老師遲d可以幫佢戒到啦...不過老師話要等佢適應o左學校生活, 先一步一步慢慢同佢戒....

大宅

Hi ringmike,
How's your baby? I'm Athena mama ah.
Athena still need to use diaper also.
Is you new home good to live???????
Hope to see you soon

原文章由 ringmike 於 07-8-14 15:16 發表
我個囡都未識呀!依家返學,希望老師們會幫到la!我就開始係屋企成日提佢囉!

大宅

Hi Tami,

好耐冇見喇~~新屋除咗個view靚之外,樣樣都冇以前咁好,呢邊熱到飛起,電費係以前嘅一陪! shuttle bus又耐,要50mins一班,有時走咗班車,唯有行番黎都幾甘!
Athena開始係大埔返學未?你地有冇搬埋去呀?
返咗學對介片冇幫助咩?我仲稔住學校會幫到快d潻!:-|
圓圓啱啱開始返學,暫時都ok,冇乜點喊,但係叫佢去親廁所,佢都扭扭捏捏,坐低就話要"噯噯",嗲到死,都唔知幾時先成功?!

大宅

意粉仔就岩岩相反, 未反學前仲可以一日lai尿10次8次整濕好多庫,,,反而佢開左學一星期, 就自動自覺叫去尿尿..幾日先lai濕1-2次..我都覺得好神奇,,,但我仲未敢出街試唔著片, 等佢再忍得好d先....

公爵府

蝦仔都係差不多開學先開始戒片, 因婆婆有 dd 時間, 表哥仔佢地搬走左, 但都好神奇, 返學適應期中, 蝦仔戒得好好呀, 平時要坐o係度先痾到, 尋日o係學校間唔中可以企o係度 shushu 喇, 成功既機會多左, 瀨少左 dd 啦, 好開心.

老師話政政瀨左會好唔開心添, 好似好失敗咁, 諗起都好好笑.
[/url]

公爵府

當然, 返到屋企都要不厭其煩咁, 成日問佢去唔去 shu shu 咯.

有時政政會好招積, 拉婆婆入廁所, 仲話: "痾 shu shu 先!" 希望快 d 戒甩佢啦, 但個曳豬成日忍尿 .... 兩粒鐘唔去都得既, 好驚下
[/url]

大宅

妹妹可以早上唔用片!但睡時要用!因試過有晚無著,點知就出事啦:-( :-( :-(
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

民房

蝦仔媽媽, 你好
我仔仔都係05年4月出生的, 我仔仔都係未完全識
amy ~ (廷廷媽咪)

原文章由 蝦蝦 於 07-8-23 15:05 發表
蝦仔都係差不多開學先開始戒片, 因婆婆有 dd 時間, 表哥仔佢地搬走左, 但都好神奇, 返學適應期中, 蝦仔戒得好好呀, 平時要坐o係度先痾到, 尋日o係學校間唔中可以企o係度 shushu 喇, 成功既機會多左, 瀨少左 dd 啦, ...

大宅

意粉仔而家隨左訓覺, 都冇再著片啦,,會自己叫去小便同有時自己除褲去完"優"反褲.....慢慢會再同佢仲埋夜片,,,

大宅

原文章由 蝦蝦 於 07-8-23 15:10 發表
當然, 返到屋企都要不厭其煩咁, 成日問佢去唔去 shu shu 咯.

有時政政會好招積, 拉婆婆入廁所, 仲話: "痾 shu shu 先!" 希望快 d 戒甩佢啦, 但個曳豬成日忍尿 .... 兩粒鐘唔去都得既, 好驚下 ...

未返學前, 已開始同亞仔介片片啦, 只是去街、午睡同夜晚會著返片片, 日間時有時就叫佢尿尿, 有時佢自己拉住你隻手叫尿尿, 有時就一邊叫尿尿一邊瀨緊了, 有時又太入神睇 tv / play時瀨左, 佢就算尿尿都會係除晒條褲坐係馬桶度, 唔肯除一半褲企係度去, 直至返左學, 學校要佢學習唔除褲企係度去, 返到屋企我再要求工人唔好再比佢坐係度去尿尿, 好快佢都習慣左企係度去尿尿啦, 至於瀨尿情況未見有特別大改善, 佢此終離開左屋企就唔會主動叫尿尿啦, 而家係學校無著學習褲了, 但佢有尿尿唔肯同老師講尿尿, 以至瀨左2-3次啦, 有次同佢落樓下商場鞋舖睇鞋, 一入到鞋舖去到個死角位, 佢就企左係度瀨尿, 佢又唔出聲話尿尿喎(其實我已帶備膠袋), 當時都幾狼狽架, 好彩係死角位, 個老闆睇唔到, 我叫老公即時用包紙巾吸左d尿尿先, 執埋d紙巾就快快走人啦, 亞仔而家出到街唔肯主動講尿尿, 所以有時出街都幾煩。

大宅

畀面勳章

原文章由 ocean~mami 於 07-9-16 22:17 發表

未返學前, 已開始同亞仔介片片啦, 只是去街、午睡同夜晚會著返片片, 日間時有時就叫佢尿尿, 有時佢自己拉住你隻手叫尿尿, 有時就一邊叫尿尿一邊瀨緊了, 有時又太入神睇 tv / play時瀨左, 佢就算尿尿都會係除晒條 ...

亞囡兩歲就介片,日頭唔駛用,淨係夜晚用

複式洋房

hello,我個仔都係05年4月架,佢2歲果時已經開始係屋企唔著片,由得佢瀨,佢比我話得多佢醜醜,佢就開始自己去廁所,上個月開始佢連晚上都冇著片,sofar 都冇瀨過尿

大宅

我囝囝今年5月已經介左日頭, 夜晚仲未::

複式洋房

我個仔之前一直都戒唔到,大細都完全唔得.
4月同佢開生日會,食左個生日蛋糕之後.突然之間戒到,日夜都一次過戒晒.所以大家唔駛太擔心.我個囝都係要足3歲先戒到.

[ 本文章最後由 希望05 於 08-6-12 10:32 編輯 ]

子爵府

爸B勳章

浩浩兩歲幾時,學校同佢戒日片,
今年5月尾開始,我地同佢戒夜片,
成功左兩三個星期,應該叫做戒左啦!

Sandy
My child, you hold the whole of my heart in your small hands

子爵府

爸B勳章

浩浩剛於5月尾,戒埋夜片啦!

Sandy
My child, you hold the whole of my heart in your small hands

公爵府

政政都係 2歲幾返 N1 時, 學校幫手戒埋日片, 夜片而家都戒左幾個月喇, 不過間中都有失手, 好彩有床墊
[/url]

首頁

尾頁

跳至