自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

回覆:jm們會唔會借紙巾比陌生人?

點解唔借
有次撘火車 隔尼個男人一坐落尼就係咁摷袋
摷左一排似係放棄繼續搵
之後一路坐一路索鼻
過一排又開始摷袋
我就問佢係咪需要紙巾
佢尷尷尬尬咁話係
但之後都有唔該我 落車時仲同我講byebye

明白想用紙巾又冇帶係身既焦急
紙巾姐 就算成包俾都唔會有咩損失

triplek  好少事加好少錢  發表於 14-3-16 13:01

子爵府

回覆:jacjac726 的帖子

我會借,因為開囗問陌生人借,一定好需要借紙巾

禁止訪問

BK Milk勳章

男爵府

回覆:jm們會唔會借紙巾比陌生人

講真我自己都未必每次出街都會記得帶紙巾的, 如果冇帶但又需要用的話,我覺得去洗手間取紙巾都冇問題喎

大宅

試過兩次主動比人, 一次坐車有個人女仔嘔(隔一排見佢有左bb) ; 一次系街有個男仕嘔, 其實又吾系咩幫到咪幫囉,將心比幾姐。

禁止訪問

男爵府

jacjac726 發表於 14-3-15 21:50
事緣今日匆忙出門做gym,毛巾紙巾忘記帶,去到換完衫先發現,跟住向一位吹緊頭嘅女士借一張(我有講唔該),佢 ...
點解你講到好似果位女士明明有紙巾都5借比你咁既?另外,去洗手間攞都OK呀,有何不可?

男爵府

hashtag影視迷勳章

從來唔借紙巾比人

只會比佢

男爵府

我用手巾仔,個身唔一定有紙巾

禁止訪問

引用:我用手巾仔,個身唔一定有紙巾 +

公爵府

= =? 借????紙巾,不過通常開到口問,唔係得返一張一定比

大宅

點解會假設左對方係有帶紙巾呢?坦白講我成日都用曬唔記得放翻包係袋的。。身邊的女士亦唔係個個時時刻刻都一定有紙巾係手 對方無點借比你?好似講到人刻意唔借比你咁既..

侯爵府

認識瑞士牛牛第三回 DHA勳章 陪月勳章

引用:事緣今日匆忙出門做gym,毛巾紙巾忘記帶,去

原帖由 jacjac726 於 14-03-15 發表
事緣今日匆忙出門做gym,毛巾紙巾忘記帶,去到換完衫先發現,跟住向一位吹緊頭嘅女士借一張(我有講唔該),佢 ...
可能人地真係冇帶呢

伯爵府

我會俾架, 由其事小朋友。 可能佢真係無呢~

不過我都試過一次幾\"kam\"介, 同事問我借厠紙, 佢睇住我用完得返最後一張, 我呆左五秒先捨得俾佢。
因為其實我超級鼻敏感果d, 阿媽成日笑我銀紙可以唔帶, 紙巾一定要有。 最後一張真係要頂好耐好耐先用

男爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

有,試過係街到行,有個女仔問我邊度有便利店買紙巾,我見佢食到成個口都係汁,我俾左張紙巾佢,佢好感激,因為佢個下真係好狼狽!

男爵府

我試過係街問人借,有人借俾我嫁,佢好好心驚我唔夠用,仲成包俾我

伯爵府

你諗多佐,你都冇,點解覺得人地有你?恕我直言,我覺得你太張自己套落人地到!!

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:事緣今日匆忙出門做gym,毛巾紙巾忘記帶,去

原帖由 jacjac726 於 14-03-15 發表
會,
但可能你講果位女士真係冇喺身呢

大宅

我試過係車流鼻水,但無紙巾,要問人借,好彩肯借比我,如果有人問我,我都會借。 不過我唔會因為想抹汗而問人借

侯爵府

我成日主動俾人

首頁

尾頁

跳至