影視娛樂

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

影視娛樂版之所以俾韓劇洗版, 無非都係韓劇d戲追得過~
追到唔想瞓...追到中晒毒...追住睇更新...
追...追...追...
韓劇...電影...綜藝...音樂...都唔係講笑... 我樣樣都like

近期好多韓劇上...我都追到一頭煙...
遲d有時間我想將咁多年睇過嘅韓劇&電影 showoff俾大家睇~

講返神的禮物-14天~
我係無乜精密頭腦...所以只係有劇就睇劇... 唔係好識分析劇d伏筆~
只係識分"好睇" or "唔好睇"

神的禮物-14天 係屬於好睇~ 值得大家睇~
對於我呢個做左母親嘅人來講... 仔女係天係地~ 無野係可以令到我放棄佢地~

呢套係講述一位母親為了挽救孩子的生命而進行時間旅行的故事
有人話似九回~ 但九回睇左第一集就唔想睇~
而神的禮物-14天我想追呀... 情節非常緊湊~

係d apps度有人討論邊個係凶手...
有人話係小星爸爸, 亦有人講係奇東灿...
我都想知... 但只係做左5集~

Cakecup  真係好緊張....  發表於 14-5-16 15:31
TKFY  九回去到第三集開始好看的,不要錯過,個劇好到有美國公司買左個劇本的  發表於 14-3-20 11:16
JP  九回點香返20年前就開始好睇  發表於 14-3-18 15:57
사랑합니다.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

回覆:韓劇 - 神的禮物-14天

我都有睇,第二集好慘!

男爵府

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

kai3028 發表於 14-3-18 15:34
我都有睇,第二集好慘!
我睇到喊呀
因為我有個女又有仔...
睇得比較投入...

사랑합니다.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

引用:Quote:kai3028+發表於+14-3-18+15:34+我都

原帖由 kingkingtc 於 14-03-18 發表
我睇到喊呀
因為我有個女又有仔...
睇得比較投入...
我都有小朋友,不過煲劇幾慘我都唔會喊

大宅

這套我都想看, 想看李寶英, 好戲之人,
但又驚套戲喊爆!

kingkingtc  但真係好睇呀~ 喊都抵 ^^  發表於 14-3-18 16:04

男爵府

kai3028 發表於 14-3-18 15:58
我都有小朋友,不過煲劇幾慘我都唔會喊
我會架...
連睇綜藝節目有d感情位我都喊架...
我唔係人喊我喊...而係睇得明講咩有同感先怕~
有d就因為佢喊太好慘呀...我又喊

我成日俾老公話我傻架... 咁都好喊...

사랑합니다.

大宅

你咁講, 好! 我就開來睇 ,
喊死就喊死啦!

男爵府

星星叫 發表於 14-3-18 16:12
你咁講, 好! 我就開來睇 ,
喊死就喊死啦!

會睇得我好緊張多d

사랑합니다.

伯爵府

畀面勳章

好睇!第5集結尾吾明,個兇手死左,代表咩呢?
東方曼哈頓  : Iherb 用戶首次優惠 5 美元 code GQF455

男爵府

amchk 發表於 14-3-19 03:35
好睇!第5集結尾吾明,個兇手死左,代表咩呢?
我睇埋第6集...
應該係有共犯...
而個共犯係同6年前奇東灿阿哥殺人案有關...
而小星爸爸又係當年嘅律師...

不過睇得我好暈囉...
真係好偵探feel...

사랑합니다.

大宅

我都睇左第六集。果共犯應該同小星爸爸有點野。超好睇。一個禮拜得果2集。等到頸都長

男爵府

謙仔媽 發表於 14-3-19 15:40
我都睇左第六集。果共犯應該同小星爸爸有點野。超好睇。一個禮拜得果2集。等到頸都長

...
係啦...
個爸爸依家睇落有d古怪...

韓劇係咁,,, 一個星期得2集... 等得我日日掛住

사랑합니다.

大宅

真系越來越緊張了!

大宅

你講到我很想看呢!

男爵府

TKFY 發表於 14-3-20 11:22
你講到我很想看呢!
真係好睇架~
女主角係李寶英~

最我覺得神奇係佢尋死果一幕...
佢點解可以返回14日前呢...
係同一時間... 死...

之後又死唔去...
暫時睇來好似奇東灿&李寶英可以返返14日前...
咁就可以改寫自己個女嘅死///

暫時來講好好睇囉~

사랑합니다.

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

點解老公唔認見過膠袋同介指?
秀炫同東燦無死,會唔會東浩問吊都未死?
東浩似乎係怨獄。
東燦成日發夢見到個男人(自己?)抱住個女人(仔)掉落水又係點解?
共犯應該係小星交托隻狗仔既人,所以電視台門口,小星見到共犯抱住小狗,就即刻跑過去,結果被捉。不過一定唔係咁簡單。

子爵府

追劇中,好看

平平安安,開開心心
凡事不強求,活得開心

大宅

回覆 eqqihigh 的帖子

我都唔明嗰個好有錢嘅阿伯, 同奇東燦有咩關係, 點解要住喺佢屋企?

男爵府

goo_littlebb 發表於 14-3-20 12:02
點解老公唔認見過膠袋同介指?
秀炫同東燦無死,會唔會東浩問吊都未死?
東浩似乎係怨獄。
有同感~
我唔明點解老公唔應見到台面d野...
唔通係6年被殺女人嘅遺物??

東浩雖然係東燦返返14日前都未出現過... 應該係未死~ 小星都未死...
我覺得東浩唔係犯人... 係中間出現d野令佢變做犯人...

最大疑點係東燦成日夢見一個男人抱住女人掉落水...
呢個男人係邊個???

係佢飲完酒之後斷左片殺左人唔知... 定係呢個係佢哥 / 文具店老闆 / 小星爸爸

第6集最後表示文具店老闆有d古怪... 極有可能係共犯...

同埋你仲記唔記得未返返14日前... 東燦俾人追殺前係屋企醒左...
佢見到自己手袖有血... 唔記得左前一晚發生咩事...
但個鏡頭係咁soon落件衫度...

同埋好似第5集... 佢地拎走d cam時... 仲有一個cam係櫃入面... 鏡頭又係soon住個cam...

總係覺得好多伏筆... 但唔知結果係咩~

사랑합니다.

男爵府

Limebb 發表於 14-3-20 13:23
回覆 eqqihigh 的帖子

我都唔明嗰個好有錢嘅阿伯, 同奇東燦有咩關係, 點解要住喺佢屋企?
就連個犯死果刻... 好似有d野想同東燦講...
佢地又好似有d關係咁...

好多問題呀我

사랑합니다.

首頁
12345...8

尾頁

跳至