烹飪搵食

跳至

首頁
34567...26

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

原文章由 召藥師 於 07-8-17 13:49 發表

下次要用變聲器扮男人先得,到時話我開私房菜架。:lol:lol
唔好咁激氣,等我試下搵仲有冇其他地方有得送貨啦!:loveliness:

我唔用變聲氣呀,等我準備定一個先
我下星期一都出去買你呢個攪麵機
唔知會唔會買返黎就打入冷宮呢:lol :lol

[ 本文章最後由 kitty0502 於 07-8-17 22:09 編輯 ]

大宅

個玩具又真係幾好玩喎,我都有整過烏冬(3次)第一次完全失敗,粗到亞媽都唔認得,可能我唔夠力啦~第2,3次就叫老公壓咁呢2次先好d,不過都係好粗咁,味道就次次都幾好,下次等我跟你地個食譜做吓先!

大宅

呀.....係呀,我都想問問訂麵粉嘅資料呀,請問一包有幾多呀?我買開果d都幾貴呀!thx

伯爵府

原文章由 kitty0502 於 07-8-17 21:59 發表

個間野話係美玫,不過高粉佢無講邊隻呀,
我都有問佢高粉有無報錯價呀
佢話無喎,依家既行價都係咁上下
好彩我之前打過去南順投訴,
所以我已經成功係南順訂左貨啦,聽日送黎
...

kitty0502,

你一次過訂咁多, 用得晒 咪要用好耐囉!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 kitty0502 於 07-8-17 22:01 發表

我都係勁瘋狂,乜都買一餐 我都差唔多齊工具架啦,
不過好多我都未用過
你有無去10蚊呀?我係個度都過好多平野,真係好抵買

唉, 我開頭學個陣, 好多架撐都係貴野黎, 10蚊店都有買野呀, 不過家陣d 熱情又好似退卻左 !!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

吉蒂,

你一次訂咁多, 用唔用得晒架? 放得耐因住有蟲!!:lol
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

好媽媽勳章

原文章由 mclam 於 07-8-17 22:28 發表

唉, 我開頭學個陣, 好多架撐都係貴野黎, 10蚊店都有買野呀, 不過家陣d 熱情又好似退卻左 !!

me too,我依家都好懶得洗野
我姨甥仔成日扮野話好肚餓,叫我整蛋糕
我次次都比佢'乙水'到架

水晶宮

好媽媽勳章

原文章由 mclam 於 07-8-17 22:30 發表
吉蒂,

你一次訂咁多, 用唔用得晒架? 放得耐因住有蟲!!:lol

更係用唔晒啦,不過我媽咪呢期玩包雲吞,咁我買多包高粉囉,其它我諗整多d得掛 不過我都預左自己用唔晒

水晶宮

好媽媽勳章

原文章由 acintl 於 07-8-17 22:24 發表

kitty0502,

你一次過訂咁多, 用得晒 咪要用好耐囉!

我唔知架,不過佢話五包先送貨,咁我就是但訂囉:lol :lol

伯爵府

原文章由 kitty0502 於 07-8-17 22:33 發表

我唔知架,不過佢話五包先送貨,咁我就是但訂囉:lol :lol

用唔切真係驚有蟲架!

水晶宮

好媽媽勳章

原文章由 acintl 於 07-8-17 22:34 發表

用唔切真係驚有蟲架!

有蟲係咪唔用得架啦

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 kitty0502 於 07-8-17 10:32 PM 發表

更係用唔晒啦,不過我媽咪呢期玩包雲吞,咁我買多包高粉囉,其它我諗整多d得掛 不過我都預左自己用唔晒

妳住元朗邊頭?我幫妳要一袋金像一袋美玫都得架!我老公聽日返元朗做野幾日,我可以叫佢攞。
盡我一己之力,發放正能量!

水晶宮

好媽媽勳章

原文章由 召藥師 於 07-8-17 22:41 發表

妳住元朗邊頭?我幫妳要一袋金像一袋美玫都得架!我老公聽日返元朗做野幾日,我可以叫佢攞。

好呀:lol :lol 你先生渣車定搭車?我住朗屏西鐵附近

伯爵府

原文章由 kitty0502 於 07-8-17 22:35 發表

有蟲係咪唔用得架啦

如果有蟲你唔係話我聽你會照用呀

水晶宮

好媽媽勳章

原文章由 acintl 於 07-8-17 22:46 發表

如果有蟲你唔係話我聽你會照用呀

我唔識架,我係新手黎架:lol :lol
咁係咪即係唔用得架?

子爵府

我半年前都買左呢部制麵機(好似$160,梗係唔係意大利制做la)但係都得嫁,不過我新屎坑3日香,真係整左2次烏冬咋...又打左佢入冷宮lu

水晶宮

好媽媽勳章

原文章由 BeautyPinky 於 07-8-17 22:50 發表
我半年前都買左呢部制麵機(好似$160,梗係唔係意大利制做la)但係都得嫁,不過我新屎坑3日香,真係整左2次烏冬咋...又打左佢入冷宮lu

死啦,我會唔會同你一樣呢:lol :lol

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 kitty0502 於 07-8-17 10:35 PM 發表

有蟲係咪唔用得架啦

梗係用得啦!不過要篩,會覺得
美玫比金像易多穀牛,妳最好用大膠箱入好,再加吸濕器。

水晶宮

好媽媽勳章

原文章由 召藥師 於 07-8-17 22:54 發表

梗係用得啦!不過要篩,會覺得
美玫比金像易多穀牛,妳最好用大膠箱入好,再加吸濕器。

我買親返黎既粉都會入膠盒架,因為覺得方便d又衛生d嘛:loveliness: :loveliness:
穀牛即係米個d呀?

超級版主

原文章由 BONNIE媽 於 07-8-17 10:14 PM 發表
個玩具又真係幾好玩喎,我都有整過烏冬(3次)第一次完全失敗,粗到亞媽都唔認得,可能我唔夠力啦~第2,3次就叫老公壓咁呢2次先好d,不過都係好粗咁,味道就次次都幾好,下次等我跟你地個食譜做吓先!

就係壓得太吃力我先至想買部機,之前每次整我都要鼓起勇氣立定決心先整得成,而家買左機就可以安心經常整麵。

首頁
34567...26

尾頁

跳至